Advertisement

Zalgiris Kaunas 85-84 F.Bahçe Ülker (Eksikler Çok, Şans da Yok)

Mirsad'ın yokluğundan dert yanarken bugün Ukic'in de hastalığı nedeniyle oynayamayacak olmasını maçtan önce öğrendiğimde, maçın sıkıntılı ve sancılı geçeceğini düşünmüştüm. Beklediğim gibi de oldu. Genel itibariyle dengede ve sıkıcı giden oyunda şans faktörü tamamıyla Zalgiris'ten yanaydı.

Maça kötü başladık. Ukic'in yokluğunda ilk beş başlayan Jasikevicius'un kötü oyunu bunda etkili oldu. İlk 10 dakikada sadece 11 sayı üretebildik. Neyseki Zalgiris de sete set hücumda zorlandığından aradaki skor farkı iyi düzeydeydi. 2.22'lik Marjanovic'in etkinliğiyle Zalgiris serbest atış çizgisinden bulduğu sayılarla ilk çeyreği 15-11 öne kapattı.

İkinci çeyreğe Tarence Kinsey ve Emir Preldzic ikilisinden gelen 11 sayı ile hızlı bir başlangıç yapan Fenerbahçe Ülker, bir süre sonra tıkandı. Zalgiris 8-0'lık seri yakalayarak tekrar öne fırladı. Lavrinovic'in faul problemi nedeniyle sahaya sürülen Sean May bu dakikalarda oldukça bocaladı ve hücumlarda berbat oynadı. Temponun çok çok düşük olduğu, iki tarafın da set hücumlarında zorlandığı ilk yarıyı temsilcimiz Oğuz'un son saniye stop jump shot'ıyla 31-30 önde tamamladı.

Üçüncü çeyreğe Watson'ın sayılarıyla başlayan Litvanya ekibine karşılık, Emir Preldzic'in kişisel iki muazzam asistinden doğan sayılarla cevap verdik. Genç oyuncu üstüne bir de üçlük göndererek kötü giden hücumu tek başına toparladı. Preldzic'in sağladığı katkıyla momentumu elimize alıyoruz derken Lavrinovic'in bitiremediği pozisyonun ardından gereksiz ve anlamsız faulü ve üstüne çalınan teknik faul, skor olarak minimum düzeyde giden maçı Zalgiris lehine çevirdi. Lavrinovic gibi tecrübeli oyuncuya böylesine basit fauller yakışmadı, 5 faulle oyun dışında kaldı Litvanyalı oyuncu. Üçüncü çeyrek de 49-49 beraberlikle geçildi.

Final periyodunda Ömer ve Preldzic ile etkili olduk, farkı 5-6'ya kadar çektik. Bitime 2 dakika kala skor avantajımızı iyi kullanamadık maalesef. Zalgiris'ten gelen 7-0'lık seri ile oyun başa sardı. Sean May, geldiğinden bu yana en kritik sayısını attı, basket faulle 3 sayı kazandırdı takıma. O ana dek berbat yüzdeyle üçlük kullanan Zalgiris'te Kalnietis üç sayılık isabeti buldu ve tekrar eşitlik sağlandı. Takımımız için normal sürenin son hücumu tam bir felaketti. Uzundan uzuna pas denenir mi Allah aşkına son hücumda? Üstelik Oğuz'dan May'e. Emir veya Ömer'in son topu kullanması gerekirken yanlış hücum gerçekleştirmek istedik, gerçekleştiremedik de zaten. Top kaybından sonra Jankunas'ın girmeyen üçlüğüyle maç uzadı (69-69).

Uzatma bölümüne Emir Preldzic'in sağ dipten bulduğu isabetli şutla başladık. Fakat 40 dakika boyunca sadece 4 isabetli üç sayılık şut kullanan Zalgiris'e gökten vahiy indi, Pocius'un şansının çok çok yardım ettiği üçlük + faulü, sürenin biteceğinin farkında olmayan Klimavicius'un seyircinin uyarısıyla salladığı isabetli üçlük canımızı çok yaktı,ayrıca sinirlerimizi fazlasıyla bozdu. Emir Preldzic'in son hücumda gönderdiği saçma üç sayılık atış kötü tercihti. Arkasından aldığı topu turnikeyle bitirmesi kötünün de kötüsüydü. Zira topu dışardaki birine verip üçlük için süremiz yeterliydi.

Eksiklere ve kötü oyuna rağmen iyi mücadele ettik ancak şans faktörü Zalgiris'e güldü. Sarunas Jasikevicius'un hiç bir varlık gösteremediği günde kupa beyi Emir ve sezonun tartışmasız en formda oyuncusu Ömer Onan ile galibiyete yaklaşabildik. Evet, Zalgiris de iyi oynamadı ancak saha avantajlarını iyi kullandılar, bir de şanslarını.

Serbest atışlardaki 39-11'lik kabus gibi farkın sonuca etki ettiğini söylemeliyiz. Unutmadan, Klimavicius'un o son saniyede giren üçlüğü, basketbol seyircisinin becerisidir. İşte budur basketbol seyirciliği. Uyuyan oyuncuyu uyandırdılar resmen. Pınarbaşı ile salonlarda halay çeken güzel ülkemin insanları olsaydı o pozisyon elinde patlayacaktı potaya gidemeden. Kesinlikle derslik pozisyon, es geçmeyelim.

ZALGIRIS KAUNAS (85): Marcus Brown 6 (1 ribaund- 1 asist), Aleksandar Capin (2 ribaund), Martynas Pocius 13 (4 ribaund- 2 asist), Mantas Kalnietis 7 (5 ribaund -4 asist), Tomas Delininkaitis 13 (3 ribaund – 2 asist), Tadas Klimavicius 9 (4 ribaund – 1 asist), Paulius Jankunas 5 (7 ribaund- 2 asist), Mindaugas Kuzminskas 2 (1 ribaund), Bojan Marjanovic 5 (1 ribaund), Travis Watson 4 (5 ribaund), DeJuan Collins 9 (2 asist), Trent Plaisted 12 (4 ribaund – 1 asist)

FENERBAHÇE ÜLKER (84): Ömer Onan 23 (2 ribaund – 1 asist), Darjus Lavrinovic 8 (4 ribaund), Sarunas Jasikevicius 2 (2 ribaund- 3 asist), Kaya Peker 4 (3 ribaund), Oğuz Savaş 10 (6 ribaund- 1 asist), Tarance Kinsey 8 (4 ribaund), Marko Tomas 3 (1 ribaund – 2 asist), Sean May 7 (4 ribaund- 1 asist), Emir Preldzic 19 (6 ribaund- 6 asist)

1. PERİYOT: 15-11
2. PERİYOT: 15-20
3. PERİYOT: 19-18
4. PERİYOT: 20-20
UZATMA: 16-15
Zalgiris Kaunas 85-84 F.Bahçe Ülker (Eksikler Çok, Şans da Yok) Zalgiris Kaunas 85-84 F.Bahçe Ülker (Eksikler Çok, Şans da Yok) Reviewed by Adsız on 22:37 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.