Advertisement

Galatasaray İçerden Yıktı (62-77)

ULEB Euro Cup K Grubundaki temsilcimiz Galatasaray Cafe Crown, grubundaki dördüncü maçta deplasmanda karşı karşıya geldiği Çek ekibi Čez Nymburk'u 62-77'lik skorla mağlup ederek çeyrek final şansını sürdürdü. Maç boyunca dış atışlardan yeterli katkıyı alamayan temsilcimiz, hem serbest atışlardan hem de boyalı alandan ürettiği sayılar ile sonuca giderken, savunma performansı ile de farklı galibiyete uzanmayı başardı..

Mücadeleye ev sahibi ekip dış atışlardan bulduğu sayılarla girerken, temsilcimiz ise hareketli uzunu Andric'i boyalı alanda etkin kullanarak başladı. Kremen'in hücum etkinliği bu periyotta başımızı ağrıtsa da, ekstra sayılabilecek bu yüzdeli şutların devam etmeyeceği de aşikârdı. Periyotun son 2 dakikasına 19-10 geride giren temsilcimiz, kalan sürede ısrarla potaya yönelerek ve savunmada da beklenen agresifliği göstererek yakaladığı 12-0'lık seri ile ilk çeyreği 19-22'lik üstünlükle geçti. İkinci periyota da yine Simmons'ın üçlüğü ile giren ev sahibi ekip, bu bölümün ardından günün etkili isimleri Shumpert ve Ermal'in sayılarına engel olamadı. Şut yüzdelerinin ve temponun düştüğü, karşılıklı durağan hücumlarda gelen ender sayılarla geçen bu periyotta Simmons ile etkili olabilen CEZ Nymburk karşısında temsilcimiz ise; Shumpert, Ermal ve Tutku ile etkili olarak sayı farkını koruyarak mücadelenin ilk yarısını 32-41'lik üstünlükle tamamladı.

Üçüncü çeyreğe Kremen ve Benda'nın sayıları ile hızlı giren CEZ Nymburk, bu bölümde farkı hızla eritmeye başladı. Ardından Shumpert-Evren ikilisinin hücumda sorumluluk alması ile birlikte rakibine de eşleşme sorunu yaşatan temsilcimiz, ürettiği sayılarla farkı yeniden lehine açmaya başladı. Periyotun son bölümünde Sarı-Kırmızılılar pota altında Ermal'i kullanmaya devam ederken, ev sahibi ekip ise Nissim-Simmons ikilisi ile sayılar buldu ve üçüncü periyot 46-57'lik skorla geçildi. Son periyota yine Tutku-Ermal ikilisin basketleri ile girildi. Özellikle Ermal, temsilcimizin hücumlarında önemli bir silah oldu bu maç. Tecrübesi ile sonuca rahatça giden deneyimli uzun, Evren-Andric ikilisinin de katkısı ile farkın açılmasını sağladı. Bu bölümde organize hücumlardan uzaklaşan CEZ Nymburk, Stimac ile sayılar bulsa da farkı eritmeyi başaramadı. Fark ile birlikte rölanti oyuna geçen temsilcimiz, mücadeleden de 62-77'lik galibiyetle ayrılarak önemli bir 2 puanı hanesine yazdırmayı başardı..

Rakibine ribaundlarda 36-26'lık üstünlük kuran Galatasaray Cafe Crown, iki sayılık atışlarda ise 26 basket bulurken, CEZ Nymburk ise 14 basket üretebildi. Temsilcimiz grubundaki beşinci maçta haftaya Pepsi JuveCaserta'yı Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda konuk edecek..

Gruptaki diğer maçta ise Asafa Estudiantes Pepsi Caserta'yı 80-70 mağlup etti, bu skor da bizim işimize geldi. Haftaya Ayhan Şahenk'teki Pepsi Caserta maçından alınacak bir galibiyet bizi grupta daha iddialı hale getirecek.


CEZ NYMBURK (62): Petr Benda 8 (2 ribaund- 1 asist), Ladislav Sokolovsky 1 (1 ribaund- 1 asist), Tomas Vyoral (1 ribaund), Michal Kremen 11 (3 ribaund- 1 asist), Afik Nissim 11 (3 ribaund- 3 asist), Radek Necas 2 (3 ribaund- 2 asist), Tre Simmons 18 (2 ribaund), Vladimir Stimac 7 (4 ribaund), Mike Lenzly 4 (3 ribaund- 3 asist)

GALATASARAY CAFE CROWN (77): Josh Shipp 2 (10 ribaund), Jerry Johnson 2 (2 asist), Caner Topaloğlu 3 (4 ribaund), Preston Shumpert 14 (4 ribaund- 1 asist), Tutku Açık 8 (5 asist), Luksa Andric 17 (3 ribaund), Radoslav Rancik 2 (1 ribaund), Evren Büker 7 (6 ribaund- 2 asist), Ermal Kurtoğlu 22 (4 ribaund)

1.PERİYOT: 19-22
2 PERİYOT: 13-19
3 PERİYOT: 14-16
4 PERİYOT: 16-20
Galatasaray İçerden Yıktı (62-77) Galatasaray İçerden Yıktı (62-77) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 22:18 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.