Advertisement

Fenerbahçe de Noktaladı (74-56)

FIBA Kadınlar Euro League çeyrek final serisinin ikinci maçında Rus ekibi Sparta&K Moscow Region Vidnoje ile deplasmanda karşılaşan temsilcimiz Fenerbahçe, güçlü rakibine 74-56'lık skorla mağlup olarak seriyi 2-0 kaybetti ve bu sezonluk Avrupa Kupası macerasını da noktalamış oldu..

Mücadeleye ev sahibi ekip oldukça iyi başlarken, bu bölümde potaya yakın atışlarla üst üste sayılar bularak ilk iki dakika sonunda skoru 6-0'a getirdi. Maçın başında hücumda bir türlü organize olamayan ve zorlama atışlarla şansını deneyen temsilcimiz, savunmasını biraz oturtsa da, maçtaki ilk basketini periyotun bitimine 5.32 kala Nevriye ile buldu. Bu bölümde boyalı alan savunmasını iyi yapan Sarı-Lacivertliler, hücumda hiçbir varlık gösteremeyince aradaki farkı kapatamadı. Savunmaların düştüğü son bölümde ise karşılıklı sayılar geldi. Korstin, Prints, Osipova üçlüsü ile post bölgesinden sayılar üreten Rus ekibine, Jakobsone-Esmeral-Nevriye üçlüsünün sayılarıyla yanıt veren temsilcimiz, Esmeral'in üçlüğü ile bitime 2 dakika kala farkı 4 sayıya indirse de, Bird'ün basketine engel olamadı. Karşılıklı sayılarla geçen son dakikanın ardından maçın ilk periyotu ev sahibi ekibin 20-16'lık üstünlüğü ile tamamlandı..

İkinci periyotun başında da her iki takım yine hücumda organize olmakta zorlanırken, karşılıklı boş hücumların ardından Milovanovic ve Bird'in art arda üçlükleri ile skor 26-17'ye geldi. Yine bu iki oyuncunun sayıları ile skor bulan Moskova ekibine bu bölümde Matovic-Nevriye ikilisinin basketleri ile yanıt veren temsilcimiz, guard rotasyonundan yeterli hücum katkısını alamayınca farkı da eritemedi. Korstin'in basketine Matovic'in üçlüğü ile yanıt veren Fenerbahçe, yine bu oyuncunun pota altından ürettiği basket ile periyotun bitimine 24 saniye kala skoru 32-27'ye getirmeyi başarsa da, son hücumu Prints'in son saniye basketi ile noktalayan Sparta&K Moscow Region, maçın ilk yarısını 34-27'lik üstünlükle noktalayan taraf oldu..

İlk yarı sonunda temsilcimizde Esmeral ve Matovic 8'er, Nevriye ise 6 sayı üretirken, ilk yarının durgun isimleri; Horakova 1, McCoughtry, Birsel ve Sutton Brown ise sayı atamadan devreyi tamamladılar. Sparta&K cephesinde ise Milovanovic ve Sue Bird 7'şer, Prints ve Mc Williams ikilisi ise 6'şar sayı ürettiler ilk yarı sonunda..

Maçın üçüncü periyotuna da Prints'in 5 sayısı ile başlayan ev sahibi ekibe bu bölümde Nevriye'nin basketi ile yanıt versekte, deneyimli oyuncu Mc Williams'ın pota altı basketi ile skor 41-29'a geldi. Periyotun ilk bölümünde çok düşük yüzdeli hücum eden ve üst üste hücumlardan boş dönen temsilcimiz, özellikle oyun kurma konusunda sıkıntı yaşayınca top kayıpları nedeniyle aradaki farkı kapatmayı da başaramadı. Bu bölümün ardından McCoughtry-Jekabsone ikilisi ile sayılar bulan Sarı-Lacivertliler; Prints,Bird ve Korstin'in sayılarına engel olamadıktan sonra Milovanovic'in üçlüğü ile 54-33'lük skorla geriye düştü. Nevriye'nin pota altı sayısına Prints'in serbest atış çizgisinden isabetleri ile yanıt veren Moskova ekibi, bitime 24 saniye kala Sutton Brown'ın basketine engel olamayınca skor 56-37'ye geldi. Kalan bölümde her iki takım da karşılıklı birer hücumdan sonuç alamayınca üçüncü periyot 56-37'lik skorla tamamlandı..

Dördüncü periyota McCoughtry-Birsel ikilisinin ürettiği 4 sayı ile giren temsilcimiz, Petrovic'in üçlüğü ile 59-41'lik skorla geriye düştü. Hücum ribaundları ile etkili olan ve McCoughtry'nin sayıları ile farkı kapatmaya çabalayan Sarı-Lacivertliler, rakibin yıldız isimleri Bird-Prints ikilisinin sayılarına ise engel olamadı. Mücadelenin son 7 dakikasına 64-45'lik skorla girilirken, ardından yaklaşık 2 dakika boyunca takımlar skor üretemedi. Osipova'nın turnikesine Matovic'in üçlüğü ile yanıt veren temsilcimiz, Prints-Vieru ikilisinin pota altı sayılarına engel olamayınca son 3 dakikaya 70-50'lik skorla girildi. Bu bölümün ardından tempoyu düşürüp rölanti oyunu tercih eden ev sahibi ekip karşısında temsilcimiz de bir nevi teslim bayrağını çekti. Bitime 2 dakika kala Korstin'in basketi skoru 72-51'e getirirken, Şaziye'nin pota altı sayısına Vieru'nun basketinden yanıt geldi. Maçtaki son hücumu da Esmeral'in üçlüğü ile bitiren temsilcimiz, maçtan 74-56'lık mağlubiyetle ayrılarak seride 2-0 geriye düştü ve FIBA Kadınlar Euro League'e bu sezonluk noktayı koymuş oldu..

Sparta&K Moscow Region, bu maçta temsilcimize; ribaundlarda 34-24, asistlerde ise 14-10'luk üstünlük kurmayı başardı. Maçın en skorer ismi Rus ekibinin 23 yaşındaki guardı Epifaniya Prints (Epiphanny Prince) ürettiği 22 sayı ile olurken, Sue Bird ise 13 sayı ile mücadeleyi tamamladı. Temsilcimizde ise; Esmeral, Nevriye ve Matovic üçlüsü maçı 11'er sayı ile tamamladılar..


SALON: Vidnoje Spor Merkezi

HAKEMLER: Ivo Dolinek (Çek Cumhuriyeti), Alexandru Olaru (Romanya), Gentian Cici (Arnavutluk)

SPARTA&K MOSKOVA REGION (74): Epifaniya Prints 22 (1 ribaund- 4 asist), Sonja Petrovic 3 (1 asist), Natalia Vieru 4 (3 ribaund), Ilona Korstin 8 (4 ribaund), Jelena Milovanovic 10 (3 ribaund), Sue Bird 13 (3 asist), Ekaterina Ruzanova, Irina Osipova 4 (6 ribaund), Nadezda Grishaeva, Taj Mc Williams 8 (10 ribaund- 3 asist), Irina Sokolovskaya, Noel Kuin 2 (4 ribaund- 1 asist).

FENERBAHÇE (56): Anete Jekabsone 8 (2 ribaund- 1 asist), Hana Horakova 1 (2 ribaund), Birsel Vardarlı 2 (6 ribaund- 2 asist), Esmeral Tunçluer 11 (3 ribaund- 2 asist), Şaziye İvegin 2, Nevriye Yılmaz 11 (2 ribaund- 1 asist), Ivana Matovic 11 (2 ribaund- 1 asist), Tammy Sutton-Brown 2, Nevin Nevlin, Angel McCoughtry 8 (4 ribaund- 3 asist)

1.PERİYOT: 20-16
2.PERİYOT: 14-11
3.PERİYOT: 22-10
4.PERİYOT: 18-19
Fenerbahçe de Noktaladı (74-56) Fenerbahçe de Noktaladı (74-56) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 20:38 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.