Advertisement

Galatasaray'dan Euro Cup'a Nokta

ULEB Euro Cup K Grubundaki temsilcimiz Galatasaray Cafe Crown, Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda konuk ettiği İtalyan ekibi Pepsi JuveCaserta'ya 54-64'lük skorla mağlup olarak Final-8 şansını son maçlar öncesinde kaybetti. Maç boyunca oldukça düşük yüzdeli şut atan temsilcimiz, ilk yarısını 21 sayı geride tamamladığı maçın ikinci yarısında iyi mücadele etse de farkı kapatmayı başaramadı ve bu sezonluk Avrupa Kupası macerasına noktayı koymuş oldu..

Mücadeleye boyalı alan isabetleri ile başlayan konuk ekip karşısında temsilcimiz ise Shipp-Rancik ikilisinin potaya yakın atışları ile skor üretti. Bu periyotta boyalı alanı daha etkili kullanan ve temsilcimizin organize hücum etmesini de alan savunması ile engelleyen Pepsi Caserta, yüksek yüzdeli şutları ile farkı açarak ilk periyotu 14-22'lik üstünlükle tamamladı. İlk periyotta özellikle Jerry Johnson ile hücumda organize olmakta zorlanan temsilcimizin deneyimli antrenörü Oktay Mahmuti, şutların da girmediğini görmüş olacak ki ikinci periyota penetreleri kuvvetli olan Jerry-Tutku-Evren üçlüsü ile başladı ve Shumpert'ı da 4 numaraya çekti. Fakat bu hamle de rakibin boyalı alan üstünlüğünün yanında temsilcimizin top kayıplarını engelleyemedi. Yüksek yüzdeli şutlarına devam eden Pepsi JuveCaserta, Koszarek ve Colussi'nin 3 üçlüğü ile ilk yarıyı 20-41'lik üstünlükle geçmeyi başardı..

Maçın ilk yarısında temsilcimiz 7/16 ile iki sayılık atış atarken, üç sayılık atışlarda ise 0/12 ile felaket bir performans gösterdi. Serbest atış çizgisinde ise 6/7 ile oynayan ekibimiz karşısında İtalyan ekibi ise kullandığı 1 atıştan da isabet sağlayarak devreyi noktaladı. Üç sayı çizgisinin gerisinden 4/9 ile oynayan konuk ekip, iki sayılık atışlarda 14/21 gibi yüksek bir yüzde yakalamıştı..

Mücadelenin üçüncü periyotuna daha agresif başlayan Sarı-Kırmızılılar, üç sayı çizgisinin gerisinden yine çok kötü oynasa da, boyalı alan ve penetre sayıları ile yakaladığı 16-2'lik muhteşem seri ile skoru 36-42'ye getirmeyi başardı. Dış şutlardan sonuç alamayan konuk ekip, son bölümde boyalı alanda yine etkili olarak farkı da yine lehine açtı. Rancik-Ermal ikilisinin pek gününde olmamasının da etkisi vardı bunda. Bu bölümde özellikle Doornekamp'ın hücum performansı ile 4-10'luk bir seri yakalayan Pepsi JuveCaserta, üçüncü periyotu da 40-52'lik üstünlükle noktaladı. Son periyota da yine 4 kısa ile başlayan Galatasaray Cafe Crown, yine rakibinin pota altı oyuncularını durdurmakta zorlandı. Tutku-Shumpert ikilisinin çabaları ile oyuna tutunmaya çalışan temsilcimiz, rotasyonunu çok iyi kullanan rakibi karşısında bir türlü farkı kapatmayı başaramadı. Hücum ribaundlarında etkili olan Sarı-Kırmızılılar, bu başarısını skora dönüştürmeyi başaramayınca mücadeleden 54-64'lük mağlubiyetle ayrılarak Euro Cup'a havluyu atmış oldu..

İkinci yarıda hiç üç sayı isabeti kaydedemeyen ve 4/18'le üçlük atan rakibi karşısında 3/20 ile vasatı aşamayan temsilcimiz, iki sayılık atışlarda da 21/38 ile oynayan rakibinin yüzde olarak bir hayli gerisinde kaldı: 17/42. Ribaundlardaki 44-33'lük üstünlüğümüz ise top kayıplarındaki 19-13'lük dezavantajımızla boşa gitti bir nevi. Temsilcimiz grubundaki son maçta 1 Mart tarihinde grup lideri Asefa Estudiantes ile deplasmanda prestij mücadelesine çıkacak..


SALON: Ayhan Şahenk

GALATASARAY CAFE CROWN (54): Josh Shipp 7 (7 ribaund-2 asist), Jerry Johnson 7 (1 ribaund-1 asist), Caner Topaloğlu 2, Preston Shumpert 15 (13 ribaund-2 asist), Tutku Açık 9 (1 ribaund-3 asist), Luksa Andric 8 (8 ribaund), Radoslav Rancik 4 (1 ribaund), Ermal Kurtoğlu 2 (4 ribaund).

PEPSI CASERTA (64): Lukasz Koszarek 10 (1 asist), Martin Colussi 5 (1 ribaund), Fabio Di Bella 5 (2 ribaund-1 asist), Timmy Bowers 4 (3 ribaund-2 asist), Luca Garri 6 (4 ribaund-1 asist), Aaron Doornekamp 8 (6 ribaund-2 asist), Ebi Ere 8 (3 ribaund-2 asist), Eric Williams 13 (3 ribaund-1 asist), Jumaine Jones 5 (7 ribaund-3 asist).

1. PERİYOT: 14-22
2. PERİYOT: 6-19
3. PERİYOT: 20-11
4. PERİYOT: 14-12
Galatasaray'dan Euro Cup'a Nokta Galatasaray'dan Euro Cup'a Nokta Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 04:37 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.