Advertisement

Kabus Gibi İkinci Yarı (78-86)

FIBA Kadınlar Euro League'deki temsilcimiz Fenerbahçe, Çeyrek Final ilk maçında Caferağa Spor Salonu'nda konuk ettiği son şampiyon Sparta&K Region Moscow Vidnoje'e ilk yarısını 47-31 önde kapattığı maçta 78-86'lık skorla mağlup olarak seride 1-0 geriye düştü. Serinin ikinci maçı 25 Şubat Cuma günü, saat 18:00'de Moskova'da oynanacak..

Mücadele Mc Williams-Osipova ikilisinin basketleri ile başlarken, ardından temsilcimiz ise özellikle boyalı alanı etkili kullanarak ve potaya yönelerek ürettiği sayılarla başladı. Bu bölümde rakibine göre çabukluk avantajını kullanarak birebirlerde sayı bulmakta zorlanmayan Sarı-Lacivertliler, McCoughtry-Matovic ikilisinin sayıları ile skor üstünlüğünü sağlamayı başardı. Rakibinin boyalı alan savunmasındaki zaaflarını iyi değerlendiren Fenerbahçe, post bölgesinden jump shot'lar ve turnikeler ile skor üretmekte zorlanmazken, baskılı savunma ile de rakibine top kayıpları yaptırdığı ilk periyotta Nevriye'nin de skorer oyunu ile farkı açarak ilk çeyreği 25-12'lik üstünlükle geçti..

İkinci periyot Milovanovic'in basketi ile başlarken, periyotun ilk dakikası geride kalırken Jekabsone'un 3'lük isabeti temsilcimizin bu maçta denediği ilk dış atıştı. Bu bölümde Osipova-Milovanovic ikilisinin boyalı alan sayıları ile skor üreten Rus ekibi, Esmeral-Birsel ikilisinin basketlerine engel olamayınca temsilcimiz sayı farkını korumayı başardı. Periyotun ikinci bölümünde Matovic'i boyalı alanda iyi kullanan temsilcimiz farkı yeniden açmaya başlarken, savunmada ise Prints'i durdurmayı başararak rakibinin düzenini bozmayı başardı. Nevriye-Matovic ikilisi ile hem boyalı alan sayıları hem de serbest atış sayıları bulan Sarı-Lacivertli temsilcimiz, Prints-Osipova ikilisinin sayılarına engel olamasa da büyük üstünlükle ve tamamen kontrolünde götürdüğü ilk yarıyı 47-31'lik skorla üstün tamamlamayı başardı. Temsilcimiz maçın ilk yarısında rakibine ribaundlarda ve asistlerde hemen hemen iki katı üstünlük kurmayı başarırken, iki sayılık basketlerde de ezici bir üstünlüğü vardı..

Maçın üçüncü periyotuna üst üste top kayıpları ve boş hücumlarla başlarken, Prints-Bird ikilisinin sayıları ile 8-0'lık seri yakalayan konuk ekip farkı hızla eritti. Esmeral'in üçlüğüne Bird ile aynı şekilde yanıt veren konuk ekip, Nevriye'nin basketine engel olamayınca skor 52-41'e geldi. Yüksek yüzdeli şutlarla hemen hemen her hücumda sayı çıkaran Sparta&K Region Moscow farkı hızla eritirken, temsilcimiz ise ilk yarıdaki boyalı alan üstünlüğünü de bu bölümde yitirdi. Jekabsone-Matovic ikilisi ile 5 sayı bulabilen temsilcimiz, rakibinin potaya yakın atışlardaki etkinliğine çare bulamayınca fark hızla eridi. Kuin'in de devreye girmesi ile fark 4 sayıya kadar indikten sonra coach Ratgeber çok geç kaldığı molayı aldı. Moladan dönüşte boyalı alan savunmasında biraz toparlanan temsilcimiz, McCoughtry-Nevriye ikilisi ile sayılar bulurken, rakibinin hücumlarını da boş döndürmeyi başardı. Son dakika Sutton Brown-Prints ikilisinin karşılıklı sayıları ile geçilirken, temsilcimiz maçın üçüncü periyotunu da 64-59'luk üstünlükle tamamladı..

Dördüncü periyota Petrovic-Korstin ikilisinin post sayıları ile 6-0'lık seriyle başlayan konuk ekibe yanıt Nevriye'den geldi. Coach Ratgeber'in rotasyonu hiç tercih etmemesi temsilcimizi epey zorladı çünkü bu bölümde tempoyu yükselten konuk ekip, deneyimli oyuncuları Prints-McWilliams ile skor üretmekte hiç zorlanmadı. Matovic'in basketi bitime 6.21 kala skoru 68-70'e getirirken ardından yaklaşık 3 dakikalık bölümde her iki takım da boş hücumlarla skor üretemedi. Prints-Bird ikilisin üçlük isabetlerine Matovic'in boyalı alan sayıları ile yanıt veren Sarı-Lacivertliler, serbest atış çizgisinden de %100 ile oynayan rakibi karşısında hem skor üstünlüğünü hemde oyunun kontrolünü kaybetti. Son bölümde yabancı oyuncuları; Horakova-Matovic-Jekabsone ile sayılar bulan temsilcimiz, savunmada ise yorgunluk nedeniyle oldukça aksayınca deneyimli oyuncuları ile skor üretmeyen rakibi karşısında farkı kapatamadı ve Moskova ekibi maçtan 78-86'lık skorla galip ayrılmayı başardı..

Temsilcimiz rakibine ribaundlarda 38-33, asistlerde ise 17-12'lik üstünlük kurmasına rağmen 18/18 serbest atış isabeti bulan Rus ekibine mağlup olmaktan kurtulamadı. Bu maçta 40 dakika oynayan Nevriye ve 37 dakika oynayan Matovic'i özellikle farkın açıldığı bölümde daha ekonomik kullanabilirdik. Çünkü rakibin momentumu yakaladığı ikinci devrede günün en etkili bu iki ismi yorgunluğa yenik düştüler. Çok kritik bir coaching hatası oldu direkt sonuca etki eden. Artık rövanşta işler daha zor ama imkansız değil tabi. Hatalardan ders alınır ve ona göre bir taktik belirlenirse deplasmandan önemli bir zaferle dönebilir temsilcimiz..


SALON: Caferağa

HAKEMLER: Roman Kolar (Slovenya, Viktor Bozhenar (Ukrayna), Piotr Pastusiak (Polonya)

FENERBAHÇE (78): Anete Jekabsone 8 (3 ribaund), Hana Horakova 3 (2 ribaund- 3 asist), Birsel Vardarlı 5 (5 ribaund- 1 asist), Esmeral Tunçluer 7 (2 ribaund- 3 asist), Nevriye Yılmaz 24 (9 ribaund- 4 asist), Ivana Matovic 20 (4 ribaund- 3 asist), Tammy Sutton-Brown 2 (2 ribaund), Angel McCoughtry 9 (6 ribaund- 3 asist).

SPARTA&K MOSKOVA REGION (86): Epifaniya Prints 19 (2 ribaund- 4 asist), Sonja Petrovic 4 (1 ribaund), Natalia Vieru (1 asist), Ilona Korstin 4 (4 ribaund), Jelena Milovanovic 7 (1 ribaund), Sue Bird 12 (2 ribaund- 3 asist), Irina Osipova 16 (4 ribaund- 1 asist), Taj Mc Williams 16 (12 ribaund- 1 asist), Noel Kuin 8 (5 ribaund- 2 asist).

1.PERİYOT: 25-12
2.PERİYOT: 22-19
3.PERİYOT: 17-28
4.PERİYOT: 14-27
Kabus Gibi İkinci Yarı (78-86) Kabus Gibi İkinci Yarı (78-86) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 01:34 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.