Advertisement

Beşiktaş CT 72-81 F.Bahçe Ülker (Emir Preldzic Kupayı Getirdi)

Spor Toto Türkiye Kupası'da kupanın sahibini belirleyecek olan maça Fenerbahçe Ülker 4-0'lık seri ile başladı. Beşiktaş rakibine Ogilvy ve Serkan ile cevap verdi. Serkan'ın şansının da yardım ettiği basket faulünden kazandırdığı 3 sayı ile siyah beyazlılar 8-7 ile ilk kez öne geçti. Beşiktaş Ogilvy ile pota altından etkili olmaya çalışırken; Fenerbahçe Ülker de Oğuz'un size farkından yararlanarak oynadı. Sarı - lacivertlilerde kısa sürede 2 faul alan Lavrinovic'in yerine benchten gelen Kaya, 6 sayılık katkı yaptı. İlk çeyreğin bitimine 3 dakika kala Fenerbahçe'nin ilk isabetli üçlüğü Emir Preldzic'in ellerinden geldi, Kemp bu üçlüğe cevap vermekte gecikmedi. Skorda üstünlüğün el değiştirdiği ilk çeyrek sırasıyla Preldzic ve Ogilvy'nin tipleriyle sona erdi. 19-20 Fenerbahçe Ülker.

İkinci çeyreğe Marcelus Kemp'in üçlüğüyle başlayan Beşiktaş Cola Turka, ardından Jasikevicius'un girmeyen üçlüğünü havada muazzam bir şekilde tamamlayan Kinsey'i şaşkınlıkla seyretti. Gerçekten de zamanlama ve sıçrayış inanılmazdı iki oyuncu arasından. Fenerbahçe farkı 5'e çıkardı ve Ergin Ataman'a molayı aldırdı. Moladan sonra Tarance Kinsey yaptığı penetrede önünde kimsenin olmadığını görünce bir smaç daha yapıştırıverdi ve tribünleri coşturmayı başardı. İki gün önceki üçlük yüzdesinden en ufak bir eser yoktu Fenerbahçe Ülker'de. Kaldı ki serbest atışlarda da çok çok kötü bir ilk yarı geçirdiler. Oğuz, Tomas ve Mirsad ile serbest atışlar kaçıran Fenerbahçe Ülker, bu yüzden farkı açamadı. İlk yarı 37-37 berabere tamamlandı.

Üçüncü çeyreğe hızlı giren Fenerbahçe Ülker farkı açmaya başladı. Roko Ukic, Kinsey'e nazire yaparcasına smaç seyrettirdi bizlere. 49-43'lük skorun ardından Emir Preldzic'in isabetli üçlüğü ve ardından Kaya ile oynadığı ikili farkı daha da açtı. Çeyreğin bitimine 3:03 kala Fenerbahçe Ülker farkı ilk kez çift hanelere çıkardı (58-47). Beşiktaş için önemli bir skor gücü olan Marcelus Kemp'in 4'ledi. Ogilvy ile set ofansında serbest atışlar üreten Beşiktaş'ta Chatman'ın devreye girmesiyle fark biraz olsun kapandı ve Fenerbahçe Ülker son çeyreğe 58-51 üstün giren taraf oldu.

Son çeyreğe müthiş bir blokla başlayan Emir, havada süzülerek ve topu kaçırarak güzel bir turnike bıraktı. Aynı Emir, arka arkaya iki hücumda Kaya'ya turnike attırdı, ardından da üçlüğü göndererek maçta oluşan en büyük farkı (16 sayı) yarattı. Beşiktaş Cola Turka'nın sayı bulmakta zorluk çektiği bu bölümlerde Fenerbahçe Ülker adına şanssız bir pozisyon yaşandı. Mirsad'ın, dribbling halindeyken ayağı kaydı ve sakatlanarak sedyeyle oyundan çıkmak zorunda kaldı. Tecrübeli oyuncunun sağ dizindeki bağlarının koptuğu açıklandı ilerleyen dakikalarda. Bu da Mirsad'ın sezonu kapatması anlamını taşıyor. Lavrinovic'in 5 faulle kenarda olmasıyla mecburen Oğuz'u sahaya sürdü Fenerbahçe Ülker bu dakikadan sonra. Beşiktaş, Cevher ve Chatman'ın üçlükleriyle 8-0'lık seri yakalayarak farkı tek haneye çekmeyi başardı. Fenerbahçe Ülker uzun süre sayı bulamazken, Emir Preldzic zor bir atışla takımına nefes aldırdı. Ergin Ataman'ın kupa boyunca pek fazla fırsat vermediği Hüseyin Beşok da oyuna girer girmez üçlüğünü göndererek takımına katkı sağladı. Sarı lacivertli takımda hücumlar takım oyunundan çok Emir Preldzic'in eline bakmaya başladı son bölümlerde. Emir, akıllıca Beşiktaş'ı faul problemine soktu ve serbest atışlarla kolay sayılar buldu. Aynı zamanda bire birde yüksek yüzdeyle mücadele etti. Farkın 5'e indiği son 1 dakikada yine insiyatifi eline alan Preldzic çok zor bir pozisyonda göz yaşı damlasını bırakarak takımını kupa yolunda avantajlı hale getirdi. Ergin Ataman'ın "yok artık" mesajı veren el hareketini görmüşsünüzdür bu dakikada. Kalan 25 saniyede taktik faullere başvuran Beşiktaş sahadan 81-72 mağlup ayrıldı.

Fenerbahçe Ülker bu galibiyetle üst üste 2. kez Türkiye Kupası'nda mutlu sona ulaştı. Galibiyeti getiren adam Emir Preldzic, Türk Basketbol tarihinde en fantastik performansa imza attı. Maçı 35 sayıyla bitiren Emir'in ilk yarıda sadece 5 sayısı vardı. Fenerbahçe Ülker'in ikinci yarıda takım halinde attığı 44 sayının 30'una imza attı Emir (Son çeyrekte 18). Ve ayrıca sarı lacivertlilerde isabetli tüm üç sayılık atışlar Emir'den geldi (5/7). Diğer oyuncular 0/10 ile üçlük kullandılar. Bunun yanı sıra 7/9 iki sayılık, 6/7 serbest atış isabetleriyle oynadı Emir. Topla bu kadar fazla haşır neşir olan bir oyuncu olarak top kaybı yapmadan tamamladı maçı. Nerden bakarsanız bakın, kusursuz bir maç çıkardı ikinci yarıda. Ne yazsak az gelecek cinsten... Şimdi Sean May madalyayı boynuna takarken Emir'e haksızlık edildiğini düşünüyorum. Bence May'den alsınlar madalyayı, Emir'e taksınlar. 2 madalyalık oynadı Bosnalı genç yıldız. MVP olmayı fazlasıyla hak etti.

Sarı lacivertlilerde Kaya ve Oğuz da çift haneli sayılara ulaştı. Beşiktaş Cola Turka'da James Ogilvy 22 sayı - 14 ribaundla double double yaparken; Mire Chatman 22 sayı - 4 ribaund - 3 asistle mücadele etti.

BEŞİKTAŞ COLA TURKA (72): Serkan Erdoğan 5 (1 ribaund- 7 asist), Mustafa Abi (1 ribaund), Hüseyin Beşok 3 (2 ribaund), Serhat Çetin (1 ribaund- 2 asist), Michal Ignerski 3 (2 ribaund- 2 asist), Marcelus Kemp 10 (1 ribaund), Mire Chatman 22 (4 ribaund- 3 asist), Cevher Özer 5 (3 ribaund- 1 asist), Andrew Oglivy 24 (14 ribaund- 1 asist)

FENERBAHÇE ÜLKER (81): Roko Ukic 6 (1 ribaund- 3 asist), Mirsad Türkcan 3 (7 ribaund- 1 asist), Ömer Onan 1 (4 ribaund- 2 asist), Darjus Lavrinovic 4 (4 ribaund- 1 asist), Sarunas Jasikevicius 2 (2 asist), Kaya Peker 13 (9 ribaund), Oğuz Savaş 10 (4 ribaund), Tarence Kinsey 4 (6 ribaund- 1 asist), Marko Tomas 3 (1 asist), Emir Preldzic 35 (3 ribaund- 4 asist)

1.PERİYOT: 19-20
2.PERİYOT: 18-17
3.PERİYOT: 14-21
4.PERİYOT: 21-23

Fotoğraflar: Fenerbahce.org





















































Beşiktaş CT 72-81 F.Bahçe Ülker (Emir Preldzic Kupayı Getirdi) Beşiktaş CT 72-81 F.Bahçe Ülker (Emir Preldzic Kupayı Getirdi) Reviewed by Adsız on 15:45 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.