Advertisement

Olin'den Deplasman Zaferi (72-82)

Beko Basketbol Ligi'nin 19. hafta mücadelesinde Aliağa Petkim'e konuk olan Olin Edirne, rakibini 72-82'lik skorla mağlup ederek ligdeki onbirinci galibiyetini elde etti. Aliağa Petkim ise beş galibiyette kalarak tehlikeli bölgeden yine uzaklaşamadı..

Mücadeleye Olin Edirne'nin 12-0'lık serisi ile girilirken, ev sahibi Aliağa Petkim'in maçtaki ilk sayısı 3 dakika geride kalırken Kambala ile geldi. Bu bölümde ikinci faulünü alan Samardziski kenara gelirken, Aliağa Petkim potaya yönelerek skor üretmeye devam etti. Reha'nın üçlüğüne Hayes'in üçlüğü ile yanıt veren ev sahibi ekip, Kambala'nın fiziksel üstünlüğünü bu bölümde akıllıca kullanarak hem eşleştiği rakibe faul aldırdı hemde serbest atışlardan skor üretmeye devam etti. Yeni transferi Mike James'in üçlüğü ile son dakikaya girilirken skoru 18-19'a getiren Aliağa Petkim ve Olin Edirne, son dakika içerisinde başka skor üretemeyince ilk periyot bu skorla tamamlandı..

İkinci periyota her iki takım da iyi savunma ile başlarken, ilk dakika geride kalırken Hunter'ın smacı ile Aliağa Petkim maçta ilk kez öne geçmeyi başardı. Üst üste faullerle oldukça sık duran oyunda tempo bir hayli düşerken, her iki takım da serbest atış çizgisinden ve boyalı alandan sayılar bulmaya devam etti. Dış şutlarda her iki takım da sonuç alamazken, turnikeler ve pota altından üretiler sayılar iki takımın birincil skor opsiyonu oldu. Bu nedenle ilk yarı sonunda her iki takımın da uzun rotasyonundan; Kambala, Levent Bilgin, Samardziski, Davud Kamer dörtlüsü birden üç faul almış durumdaydı. Mücadelenin ilk yarısı Seibutis'in üçlüğü ile konuk ekibin 30-35'lik üstünlüğü ile tamamlandı..

Üçüncü periyotun hemen başında Levent Bilgin'in dördüncü faulünü alması ile rotasyonunun önemli bir parçasını yitiren Aliağa ekibi ilk bölümde hücumda aksarken, savunmasını sertleştiren Olin Edirne de hücumda etkili olamayınca yine sadece serbest atıştan sayılar geldi. Boyalı alandan sayılar bulan Olin Edirne, Can Akın'ın serbest atış sayıları ile farkı çift hanelere taşırken, Hayes'in üst üste sayıları Aliağa'yı oyunda tuttu fakat karşılıklı sayılarla geçen bu bölümde fark kapanmadı. Kambala'nın basketi ile üçüncü periyot 49-55'lik skorla noktalandı..

Son çeyreğe Edirne ekibi; Can Akın ve Erdal Bibo'nun 5 sayısı ile başlarken, Aliağa Petkim ise Kambala-Hayes ikilisi ile 5 sayı buldu. Ardından Erdal'ın üçlüğüne Hayes'in basketinden yanıt gelirken, James-Hayes ikilisi ile üst üste iki üçlük bulan ev sahibi ekip, son 5 dakikaya girilirken farkı da 3 sayıya indirdi. Polat'ın turnikesine Erdal Bibo'nun yine maçı çeviren üçlüğü ile yanıt gelirken, Seibutis'in sayıları da farkı açmaya başladı. Can Akın-Peja Samardziski ikilisinin Alley-oop basketi farkı çift haneli sayılara taşırken, bu bölümde iyice oyundan düşmeye başlayan Aliağa ekibi karşısında Seibutis'in turnikesi ile son iki dakikaya girilirken skor 64-76'ya geldi. Ginevicius'un üçlüğüne James ve İlkay'ın 5 sayısı ile yanıt veren İzmir ekibi, serbest atışlardan sayı üreten rakibine Hayes'in üçlüğü ile yanıt verse de, bu basket sadece maçın skorunu belirledi ve Olin Edirne karşılaşmadan 72-82'lik üstünlükle ayrılmayı başardı..


SALON: Enka

HAKEMLER: Mehmet Keseratar, Ali Şakacı, Ahmet Tatlıcı

ALİAĞA PETKİM (72): Erdem Türetken 2 (3 ribaund- 2 asist), Polat Kaya 4 (3 ribaund-3 asist), Ufuk Kaçar 2 (1 asist), Levent Bilgin 5 (2 ribaund), Barış Güney 1 (4 ribaund-4 asist), Michael Lamont James 14 (2 ribaund-6 asist), Jarvis Hayes 22 (5 ribaund-1 asist),Fahri Kaan Üner, Kaspars Kambala 16 (5 ribaund- 1 asist), Brandon Hunter 2 (2 ribaund-1 asist), Mustafa İlkay Okay 4 (1 ribaund)

OLİN EDİRNE (82): Can Akın 15 (5 ribaund-4 asist), Erdal Bibo 9 (4 ribaund), Vidas Ginevicius 7 (1 ribaund-2 asist), Renaldas Seibutis 28 (3 ribaund-3 asist), Predrag Samardjiski 11 (6 ribaund-3 asist), Reha Öz 3 (1 ribaund-2 asist), Seth Doliboa 5 (5 ribaund-4 asist), Davud Kamer 4 (9 ribaund)

1. PERİYOT: 18-19
2. PERİYOT: 12-16
3. PERİYOT: 19-20
4. PERİYOT: 23-27
Olin'den Deplasman Zaferi (72-82) Olin'den Deplasman Zaferi (72-82) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 21:38 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.