Advertisement

Erdemir, Mersin'e Şans Tanımadı (79-73)

Beko Basketbol Ligi'nin 18. hafta maçında Mersin Büyükşehir Belediyesi'ni konuk eden Erdemirspor, özellikle alt sıraları yakından ilgilendiren bu karşılaşmayı 79-73'lük skorla kazanarak ligdeki altıncı galibiyetini elde etti. Mersin ekibi ise bu mağlubiyetle 4 galibiyette kalarak haftayı onbeşinci sırada tamamladı..

Mücadeleye her iki takım da karşılıklı boş hücumlarla başlarken, karşılaşmanın ilk basketi yaklaşık 2 dakika geride kalırken Thomas ile geldi. Her iki takımın da yabancı oyuncuları ile skor ürettiği ilk bölümde özellikle sert savunmalar öne çıkarken, üst üste faullerin geldiği bu bölümün ardından skor genelde dengede seyretti. Barbour-Thomas ikilisi ile potaya yakın atışlardan skor bulan Erdemirspor, Asım'ın basketine engel olamasa da, Erkan'ın üçlüğü ile periyotun son dakikasına 19-12'lik üstünlükle girdi. Son bölümde konuk ekip Scales-Kommatos ikilisi ile hücumlardan boş dönerken ilk periyot bu skorla sonuçlandı. İkinci periyot yine boş hücumlar ve top kayıpları ile başlarken, bu periyotun ilk basketi ise bitime 7.25 kala Grundy'nin serbest atış isabeti ile geldi. Barbour'un basketine yeni transferi Kommatos'un sayıları ile yanıt veren Mersin Büyükşehir Belediyesi, Altan Erol'un sayılarına da engel olamadı. Yine karşılıklı top kayıpları ve faullerin olduğu bölümün ardından Hall'ün üçlük isabeti ile bitime 4 dakika kala fark 12 sayıya çıktı. Hakan Köseoğlu'nun potaya yönelerek kaydettiği üst üste üç turnike ile farkı azaltan konuk ekip, Grier'ın basketi ile mücadelenin ilk yarısını 36-29'luk skorla geride tamamladı..

Mücadelenin ikinci yarısına her iki takım da karşılıklı basketlerle girdi. Bu bölümde rakibine oranla daha agresif bir oyun sergileyen Erdemirspor, farkı da 10 sayı civarında tutmayı başardı. Altan-Erkan ikilisi ile üst üste sayılar bulan ev sahibi ekip, Thomas'ın smacı ile son 5 dakikaya 52-38'lik üstünlükle girdi. Bu bölümün ardından Grundy ile sayılar üreten Mersin ekibi farkı azaltsa da, Altan-Hakan ikilisinin basketleri ile fark yeniden açıldı. Periyotun son dakikasında Kommatos-Hakan ikilisi ile üst üste sayılar bulan konuk ekip farkı eritse de, üçüncü periyot Erdemirspor'un 60-53'lük üstünlüğü ile sona erdi. Son periyota Grundy-Scales ikilisinin basketleri ile başlayan konuk ekip, Hall-Hakan ikilisinin sayılarına engel olamasa da Nedim Yücel'in basket faulü ile ürettiği 3 sayıyla farkı 5'e indirdi. Karşılıklı sayılarla geçen bölümün ardından Grundy'nin üçlüğü ile farkı 4'e indiren Mersin ekibi, bitime 4.20 kala deneyimli guardı Scales'i 5 faulle kaybetti. Potaya yakın atışlarla skor üreten konuk ekip farkı 2 sayıya kadar indirdi ve iki takım da üst üste hücumlardan yararlanamadı. Günün etkili ismi Hall'ün bitime 1.10 kala gelen üçlüğü ile skoru 78-71'e getiren Erdemirspor, özellikle son bölümü heyecan fırtınası ile geçen bu zorlu mücadeleden 79-73'lük galibiyetle ayrılmayı başardı..

Genelde yakın istatistiklerle noktalanan maçta konuk ekip iki sayılık atışlarda rakibinden 16 sayı fazladan üretirken, üç sayılık atışlardaki 3/18'lik felaket yüzdesi de belkide pahalıya mâl oldu Mersin temsilcisine. Erdemirspor ise dış atışlarda 8/19 ile önemli bir yüzde yakalamayı başardı..


SALON: Erdemir

HAKEMLER: Murat Biricik – Halil Baldemir – Kaan Büyükçil

ERDEMİR (79): Michael Hall 18 (10 ribaund- 3 asist), Altan Erol 16 (3 ribaund- 1 asist), Melih Yıldız, Berent Kavaklıoğlu, Eren Beyaz (2 ribaund), James Thomas 13 (14 ribaund), Antwain Barbour 7 (2 ribaund- 1 asist), Erkan Veyseloğlu 13 (3 ribaund- 1 asist), Hakan Demirel 12 (3 ribaund- 3 asist), Emre Ekim.

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ (73): Asım Pars 8 (3 ribaund), Nedim Yücel 10 (8 ribaund- 1 asist), Alex Scales 13 (6 ribaund- 1 asist), Hakan Köseoğlu 9 (2 ribaund- 2 asist), Vincent Grier 6 (5 ribaund), Anthony Grundy 16 (1 ribaund- 3 asist), Nestoras Kommatos 11 (3 ribaund- 1 asist).

1. PERİYOT: 19-12
2. PERİYOT: 17-17
3. PERİYOT: 24-24
4. PERİYOT: 19-20
Erdemir, Mersin'e Şans Tanımadı (79-73) Erdemir, Mersin'e Şans Tanımadı (79-73) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 21:04 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.