Advertisement

Skandal! Taurasi'nin Cezası Kalktı!

İstanbul Teknik Üniversitesi maçının ardından idrarında yasaklı madde (modafinil) bulunduğu gerekçesiyle doping muamelesi gören Taurasi'nin cezası, Hacettepe Üniversitesi'nin raporları geri çekmesiyle kalktı.

Hatırlayacağınız üzere Taurasi her açıklamasında doping yapmadığını ısrarla yenilemişti. Fenerbahçe de resmi site aracılığıyla oyuncusuna güvendiğini ve ellerinde belgeler olduğunu öne sürmüştü.

Aradan geçen zaman içerisinde Taurasi'nin sözleşmesini feshetti Fenerbahçe. Takım arkadaşı Penny Taylor, bu durumun kendisini etkilediğini ve Hacettepe'nin raporlarına güvenmediğini öne sürerek takımda ayrılmıştı. Kısacası Taurasi beraberinde Taylor'ı da götürmüştü.

Fenerbahçe iki yıldızından yoksun oynadı maçlarını. Aziz Yıldırım yaptığı açıklamalarda muhtemel Avrupa şampiyonluğunun güme gittiğini söyledi. Fenerbahçe'nin geçen hafta kaybettiği Galatasaray maçında Taurasi olsa belki de galip gelinecekti. Sonuçta Galatasaray saha avantajını ve liderliği ele geçirdi.

Federasyonun Taurasi'nin cezasının kalktığını duyuran haberi yayınlamasının ardından NTVSpor'a canlı bağlanan Semih Özsoy, Taurasi'ye kapılarının her zaman açık olduğunu açıkladı. Özsoy “Biz Taurasi’ye inanıyorduk ve Hacettepe’de yanlış yaptığını kabul etti. Bize gelen haber federasyondan cezasının kalktığı yönünde. Bizim mağdur oluşumuz nasıl telafi edilecek? Büyük zarar gördü oyuncumuz. Penny Taylor’u da kaybettik. Federasyon Başkanı gibi insanların daha ceza kesinleşmeden cezanın süresini bile konuşması nasıl izah edilecek? Avrupa’da şampiyonluğa gidiyorduk. Büyük skandal ve rezalet, büyük bir ayıptır. Bunun telafisine gitmek zorundayız. Oyuncumuzun arkasında her zaman durduk. Taurasi’ye kapımız her zaman açık.” diye konuştu.

Açıklama iyi güzel de, Taurasi bu saçma sapan olaydan sonra neden dönmek istesin? Sonuçta haksız bir şekilde ayrıldı Türkiye'den. Dünyada "Bayan Kobe" olarak tanınan bir oyuncunun Hacettepe'nin büyük hatası ve ayıbıyla gönderilmesi Dünya Basketbolu'nda da büyük bir skandal olarak duyuruldu. Bu durumda olay Taurasi ve Fenerbahçe'nin yanı sıra dünyayı da ilgilendirdi.

Taurasi olayına benzer şekilde modafinil yüzünden ceza alan Ceyhan Belediye'li Monique Coker'ın da cezası kaldırıldı. Ceyhan Belediye Coker'dan yoksun oynadığı maçların 3'ünü de kaybetti. Düşme potasının hemen üstünde yer alan Ceyhan için şüphesiz daha da önemli Coker'ın olmayışı. Ceyhan Belediyesi yaşanan bu skandalın ardından Coker'sız oynadıkları maçların tekrarlanmasını talep etti ancak talepleri reddedildi.

Dünya Anti Doping Merkezi (WADA), Hacettepe Üniversitesi'nin raporları üstlenme görevini askıya aldı doğal olarak. Bu skandalın ardından 2 yıl kapatma cezası alacak gibi görünüyor Hacettepe Üniversitesi.

Skandal! Taurasi'nin Cezası Kalktı! Skandal! Taurasi'nin Cezası Kalktı! Reviewed by Adsız on 18:17 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.