Advertisement

G.Saray Café Crown 62-55 Olin Edirne (Aslan Son Çeyrekte Güldü)

Spor Toto Türkiye Kupası'nda ikinci günün ilk mücadelesinde ligin flaş ekibi Olin Edirne ile Galatasaray Café Crown karşı karşıya geldi.

Karşılıklı boş hücumlar ve yavaş tempoda başlayan oyunda Can Akın ve Predrag Samardziski ikilisiyle etkili olan Olin Edirne, dağınık rakibi karşısında skoru eline aldı. Jerry Johnson'ın savruk oyunu neticesinde hücumlarında organize olmakta güçlük yaşadı Galatasaray. Johnson'ın yaptığı 2 top kaybı sonrası Oktay Mahmudi Tutku'yu oyuna sürerek yeni bir hamle yaptı. İlk çeyreğin bitimine 3 dakika kala farkı beşe çıkardı Olin (10-15). Galatasaray Café Crown set ofansında Ermal'in üzerinden skor üretmeye çalıştı ancak akıcı olamadı. İki tarafın da çok az hızlı hücum şansı bulduğu ilk çeyreği Olin Edirne 14-15 önde geçti.

İkinci periyotta da sıkıcı ve ağır tempo devam etti. Tarafların 24 saniyede hücum etmekte zorlandıklarını rahatlıkla söyleyebiliriz. Özellikle Olin Edirne 24 saniye süresi dolarken kritik sayılar çıkardı. Seibutis ve Deliboa ile etkili oldu Edirne ekibi. Galatasaray Café Crown ise hücumu bir türlü düzene sokamadı ve üst üste sayısız hücumlar gerçekleştirdi. Haluk Yıldırım ve Preston Shumpert'ın oyuna girmesiyle biraz olsun canlandılar. Olin Edirne'den gelen 8-0'lık seri ile fark çift hanelere çıktı ilk kez maçta. Olin'in süreyi tartarak çok iyi top dolaştırdığı ve Erdal Bibo'nun üçlüğü ile biten hücumuna hayran kaldım özellikle. 16-26'lık skordan sonra Shumpert'ın 5 sayılık katkısı ve Jerry Johnson'ın oyuna girmesiyle farkı eriten sarı kırmızılı ekip ilk yarıyı 3 sayı farkla geride kapattı (31-34).

İki takım açısından da skor üretmekte zorlanılan maçta Olin yakaladığı 10 sayılık avantajı koruyamadı. Bu tip savunmaya endeksli maçlarda çift haneli rakamlar çok önemlidir. Predrag Samardziski Galatasaray pota altına sıkıntılı anlar yaşattı. Renaldas Seibutis'e de önlem almış durumda sarı kırmızılılar.

Galatasaray Cafe Crown'un ilk yarıda kötü bir basketbol oynadığını rahatlıkla söyleyebilirim. Zira Johnson -Tutku - Shipp üçlüsü ilk 20 dakikada oyuna ağırlığını koyamadı ve ofansta problemler yaşandı. İlk yarı itibariyle Galatasaray Café Crown 6, Olin Edirne 4 top kaybı ile oynadı.

Üçüncü periyotta da aradaki sayı farkı mininmum düzeyde gidip geldi. 8 dakikada 6 sayı bulabilen Olin Edirne rotasyonun sıkıntısını yaşamaya başladı. Dördüncü çeyrekte ise yorgunluk Olin Edirne'nin canını yakan problem oldu. Galatasaray Café Crown'da Tutku'nun oyunu yönlendirmesi ve doğru hücumları yaptıran pasları vermesiyle oyunun momentumu Galatasaray'a geçti. Tutku'nun üçlüğü ile kırılan Olin Edirne savunması, bir daha da toparlanamadı. Bitime 1 dakika kala Reha'nın üçlüğü ile farkı 6'ya çeken Olin yine aynı oyuncunun bomboş turnikeyi kaçırmasıyla turnuvaya veda eden üçüncü takım oldu.

İlk yarıdaki istatistiklerini ikinci yarıda yukarılara çeken Galatasaray Café Crown'da oyuna giren tüm oyuncular sayı olarak katkı verdi. Sarı - kırmızılı ekipte en skorer isim 11 sayıyla Shumpert olurken; Olin'de Samardziski 11 sayı - 11 ribaund ile oynadı.

GALATASARAY CAFE CROWN (62): Josh Shipp 7 (9 ribaund), Jerry Johnson 9 (4 ribaund- 4 asist), Göksenin Köksal 3, Caner Topaloğlu 3 (3 ribaund), Preston Shumpert 11 (4 ribaund), Tutku Açık 5 (2 ribaund- 5 asist), Luksa Andric 7 (7 ribaund- 1 asist), Radoslav Rancik 9 (4 ribaund), Haluk Yıldırım 2 (6 ribaund- 1 asist), Ermal Kurtoğlu 6

OLİN EDİRNE (55): Can Akın 7 (3 ribaund- 2 asist), Erdal Bibo 3 (3 ribaund), Vidas Ginevicius 7 (1 ribaund- 2 asist), Renaldas Seibutis 12 (9 ribaund- 1 asist), Caner Ercan 6 (1 ribaund- 1 asist), Predrag Samardjiski 11 (11 ribaund- 4 asist), Reha Öz 3 (2 ribaund), Seth Doliboa 4 (3 ribaund), Davud Kamer 2 (2 ribaund)

1.PERİYOT: 14-15
2.PERİYOT: 17-19
3.PERİYOT: 14-10
4.PERİYOT: 17-11
G.Saray Café Crown 62-55 Olin Edirne (Aslan Son Çeyrekte Güldü) G.Saray Café Crown 62-55 Olin Edirne (Aslan Son Çeyrekte Güldü) Reviewed by Adsız on 18:50 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.