Advertisement

Kartal Akatlar'da Rahat (98-74)

Beko Basketbol Ligi'nin 18. hafta maçında Aliağa Petkim'i Akatlar BJK Cola Turka Arena'da konuk eden Beşiktaş Cola Turka, ligin ilk yarısında mağlup olduğu rakibini bu kez 98-74'lük skorla farklı mağlup ederek ligdeki 11. galibiyetini elde etti ve haftayı averajla beşinci sırada tamamladı. Bu sonuçla 5 galibiyette kalan Aliağa Petkim ise haftayı 14. sırada kapattı..

Mücadeleye daha istekli ve hücumda daha organize başlayan konuk ekip Aliağa Petkim, Kambala'nın da etkili oyunu ile skor üstünlüğünü sağlamayı başardı. İlk bölümde şutların da girmemesi nedeniyle penetre sonucu sayılar bulabilen Beşiktaş Cola Turka, Ogilvy ile sayılar bulsa da, Barış-Kambala-Hayes üçlüsünden gelen sayılar nedeniyle skoru dengeleyemedi ve ilk periyot konuk ekibin 14-20'lik üstünlüğü ile tamamlandı. Mücadelenin ikinci periyotu karşılıklı basketlerle başlarken, Aliağa Petkim genelde pota altından sayılar bulmaya devam etti. Bu bölümde zone pres ile rakibinin guard sıkıntısından faydalanmak isteyen Beşiktaş Cola Turka bunda pek verim alamasa da, Chatman-Bekir ikilisinin isabetli dış atışları ve eski takımına karşı iyi oynayan Hüseyin Beşok'un sayıları ile öne geçmeyi başardı. Rakibini alan savunması ile durdurmayı başaran Beşiktaş Cola Turka, ilk yarıyı Ogilvy'nin basketi ile 44-39'luk üstünlükle noktaladı..

Üçüncü periyota daha istekli başlayan ve deneyimli oyuncuları ile organizasyon anlamında da başarılı olan Beşiktaş Cola Turka, bu bölümde 8-1'lik seri ile farkı açmaya devam etti. Aliağa Petkim'in alan savunmasına karşı skor üretmekte zorlanmayan Siyah-Beyazlılar, bu bölümün ardından Kambala-Barış ikilisinin sayılarına engel olamadı. Kısıtlı rotasyonu ile pek fazla alternatifi bulunmayan konuk ekip, Kemp-Chatman ikilisinin skorer oyunlarına engel olamadı. Sezonun kayıp isimlerinden Bekir Yarangüme'nin de dış şutları gelince üçüncü periyot yine ev sahibi ekibin 75-58'lik üstünlüğü ile tamamlandı. Son periyota Serkan Erdoğan'ın sayıları ile başlayan Siyah-Beyazlı ekip, bu bölümde yorulan rakibi karşısında yine Chatman-Kemp ikilisinin çabukluk avantajını değerlendirip sayılar üretmeye devam etti. Faul problemine de giren konuk ekip, sık sık oyuncu değişikliği yaparak son bölümde diri kalmaya çalıştı. Serkan-Bekir-Hüseyin gibi deneyimli oyuncuları ile skor üreten Beşiktaş Cola Turka, Erdem-Kambala ikilisinin sayılarına engel olamadı. Skor farkı nedeniyle son bölümü rölanti geçen mücadeleden ev sahibi Beşiktaş Cola Turka 98-74'lük galibiyetle ayrılmayı başardı..

Mücadelenin son 15 saniyesine 98-74 girilirken son hücumda taraftarlarının 100. sayı isteğine rağmen oyuncularına hücum yapmayın diyen Ergin Ataman'ın bu hareketi de es geçilmeyecek önemli bir detay. Sezon boyunca özellikle serbest atışlardan büyük sıkıntı yaşayan Beşiktaş Cola Turka'nın bu maçta 21/22 ile oynaması da galibiyeti getiren önemli detaylardan biriydi. Oyun kurucu sıkıntısını bir hayli yaşayan Aliağa Petkim'de bu pozisyonda oynayan Barış Güney ve Kaan Üner'in çabaları yeterli olmadı. Yapılacak guard takviyesi ile daha iyi basketbol oynayacaktır İzmir ekibi ilerleyen haftalarda kuşkusuz..


SALON: Beşiktaş Cola Turka Arena

HAKEMLER: Fatih Söylemezoğlu, Ahmet Ersan Ergüler, Yücel Çilingir

BEŞİKTAŞ COLA TURKA (98): Serkan Erdoğan 16 (2 ribaund- 3 asist), Bekir Yarangüme 18 (3 ribaund- 1 asist), Mustafa Abi (3 asist), Hüseyin Beşok 13 (8 ribaund- 1 asist), Mustafa Akın Bergansa, Murat Nuri Kutlu, Michal Ignerski (1 asist), Marcelus Kemp 16 (4 ribaund- 1 asist), Mire Chatman 20 (7 ribaund- 8 asist), Cevher Özer 5 (3 ribaund- 2 asist), Andrew Ogilvy 10 (6 ribaund- 1 asist)

ALİAĞA PETKİM (74): Erdem Türetken 4 (3 ribaund- 2 asist), Polat Kaya, Ufuk Kaçar 6 (1 ribaund- 1 asist), Levent Bilgin 8 (1 ribaund), Barış Güney 4 (1 ribaund- 8 asist), Jarvis Hayes 9 (1 ribaund- 4 asist),Kaan Üner (3 ribaund- 3 asist), Kaspars Kambala 28 (6 ribaund- 1 asist), Brandon Hunter 3 (5 ribaund- 2 asist), Mustafa İlkay Okay 12 (2 ribaund)

1. PERİYOT: 14-20
2. PERİYOT: 30-19
3. PERİYOT: 31-19
4. PERİYOT: 23-16
Kartal Akatlar'da Rahat (98-74) Kartal Akatlar'da Rahat (98-74) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 17:52 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.