Advertisement

Oyak Renault 68-73 F.Bahçe Ülker (Renault Son Nefeste Kaybetti)

Koç Yücel Platin'in hafta içinde umutların son ana kadar devam edeceği görüşünü belirten açıklamasından sonra Oyak Renault büyük sürprizi yapmaya çok yaklaşmıştı bugün.

Euroleague'de Olympiakos'a ikinci yarıdaki -ve özellikle son çeyrekteki- kötü oyunuyla kaybeden Fenerbahçe Ülker buna benzer sendromu bugün de yaşadı. Sarı lacivertliler başa baş geçen ilk çeyreği 22-24 önde kapattıktan sonra ikinci çeyrekte vitesi beşe takıp farkı açtı. İkinci çeyrekteki 10-21'lik Fenerbahçe Ülker serisiyle 32-45 biten devre arasında kimse Renault'nun geri gelebileceğini düşünmemiş olsa gerek.

Ancak mutlak galibiyete ihtiyacı olan Bursa ekibi güçlü rakibini üçüncü çeyrekte 12 sayıda tutmayı başardı. 13 sayılık farkı 7'ye kadar çeken Renault son bölüme umutlu girdi. Ne hikmetse Fenerbahçe tıpkı Olympiakos maçında olduğu gibi ofansta zorlandı son bölümde. Renault'nun farkı 3 sayıya dek çektiği maçı kazanmaması işten değildi ama olmadı. Kılpayı kaçan galibiyette hiş şüphe yok ki son çeyrekte kaçan serbest atışlar var. James Mays ve Kerem Özkan ikilisi yanılmıyorsam 3/8 ile serbest atış attılar ki, çok kritik dakikalardaydı. Ayrıca Fenerbahçe Ülker aleyhine çalınan teknik faulün ardından Renault'nun yine Mays ile yaptığı top kayıpları sanıyorum Renault benchine saç baş yoldurmuştur.

Sezon başından bu yana böyle son çeyreğe kadar yakın skorla getirdiği bir çok maçı kaybetti Renault. İnsan delirir herhalde. 1 değil 2 değil... Yücel Platin ve ekibinin kısıtlı imkanlarla, kılı kırk yararak ligde tutmaya çalıştıkları bu takım son çeyreklerde bir türlü öne geçme başarısını gösteremiyor. Rotasyonun darlığı, oyuncuların ilerleyen dakikalarda yorulmaları elbette ki etkendir.

Fenerbahçe Ülker ise ikinci yarıda toplamda 28 sayı bulabildi. Yine kötü oynanan bir ikinci yarı onlar için. Rakip Renault olunca bir şekilde kazanmasını bildiler ancak Valencia maçı öncesi hiç de iyi sinyal vermiyorlar. Moraller yerlerde, yorgunluk da var. Ama fizikselden çok mental olarak yorgun sarı lacivertliler diye düşünüyorum. Zira olmayacak şekilde verdikleri Olympiakos maçının ardından biraz da doğal olmak lazım. Belki de bu maçı önemsememiş de olabilirler.

Sonuç itibariyle kazanması gereken Oyak Renault sonlara doğru kazanmaya yaklaştığı maçı basit hatalarla kaybetti yine. Rakip Fenerbahçe Ülker karşısında iyi ikinci periyot harici iyi de savunma yaptılar ancak sonunu getiremediler. 3 galibiyette kaldılar. Artık kalan kısa zamanda tüm maçları kazanmak için sahaya çıkmaları gerekecek. Zaten bugünkü maç da gösterdi bunu. Maç seçmek yok artık...

OYAK RENAULT (68): Williams Conroy 10 (2 ribaund- 6 asist), Serkan İnan (1 asist), Ogün Sevinç 5 (3 ribaund- 1 asist), Nedim Dal 4 (1 ribaund), Tufan Önen 5 (2 ribaund), Antabia Waller 11 (8 ribaund), James Mays 21 (11 ribaund- 2 asist), Kerem Özkan 12 (4 ribaund- 1 asist), Umut Yenice

FENERBAHÇE ÜLKER (73): Roko Ukic 3 (2 ribaund- 3 asist), Ömer Onan 3 (1 ribaund), Darjus Lavrinovic 6 (11 ribaund), Sarunas Jasikevicius 14 (3 ribaund- 4 asist), Oğuz Savaş 10 (6 ribaund- 1 asist), Can Mutaf 2 (1 ribaund), Sean May 10 (4 ribaund), Emir Preldzic 25 (8 ribaund)

1.PERİYOT: 22-24
2.PERİYOT: 10-21
3.PERİYOT: 18-12
4.PERİYOT: 18-16
Oyak Renault 68-73 F.Bahçe Ülker (Renault Son Nefeste Kaybetti) Oyak Renault 68-73 F.Bahçe Ülker (Renault Son Nefeste Kaybetti) Reviewed by Adsız on 16:45 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.