Advertisement

Efes Savunmasıyla Farklı (65-48)

Beko Basketbol Ligi'nin 19. haftasının kapanış mücadelesinde Tofaş'ı konuk eden Efes Pilsen, ilk çeyreği başabaş giden mücadelenin kalan üç periyotunda özlenen "karakteristik Efes Pilsen" savunmasını parkeye yansıtınca Tofaş karşısında 65-48'lik galibiyete uzanmayı başardı. Dış atışların felaket yüzdesi ribaund sayılarındaki patlamayı beraberinde getirirken, serbest atış sayıları da skora direkt etki eden bir başka unsur oldu..

Mücadele karşılıklı sayılarla başlarken, ardından Nichols'ın sayıları ile skor üstünlüğü Tofaş'a geçti. İlk periyotta serbest atış çizgisinden sayılar bulan Efes Pilsen, boyalı alandan ürettiği sayılarla etkili olsa da, rakibini durdurmakta zorlanınca ilk periyot Tofaş'ın 20-21'lik üstünlüğü ile tamamlandı. Her iki takımın da pota altı savunmasını sertleştirdiği iki periyotta karşılıklı kaçan dış atışlar nedeniyle skor yine dengede gitti. Pota altından üst üste sayılar bulan rakibine Ender'in üçlüğü ile yanıt veren Efes Pilsen, bu bölümde Jurica Zuza'yı durdurmakta zorlansa da, Ender'in son saniye turnikesi ile maçın ilk yarısını 34-31'lik üstünlükle tamamladı..


Mücadelenin üçüncü periyotuna Sinan-Kerem Gönlüm ikilisinin basketleri ile başlayan Efes Pilsen, savunmada ise rakibine kolay sayı şansı vermedi. Üst üste hücumlardan boş dönen rakibi karşısında penetre sonrası sayılar bulan Lacivert-Beyazlılar, farkı da lehine açmayı başardı. Karşılıklı serbest atışlarla gelen sayıların ardından Rowe'un turnikesi üçüncü çeyreğin Efes Pilsen'in 48-42'lik üstünlüğü ile sonuçlanacağını belirledi. Son periyota yine etkili savunması ile giren Efes Pilsen, hücumda ise yeterli etkinliği sağlayamasa da, farkı çift haneli sayılara taşımayı başardı. Oldukça düşük yüzdeli hücumlara sahne olan son periyotta turnike ve serbest atış sayıları ile skor bulan takımlar, skorun da düşük kalmasına engel olamadılar. Karşılaşmanın bitimine 4.51 kala İlkan'ın turnikesi ile gelen sayı, konuk ekibin maçtaki son saha içi isabeti oldu. Kalan bölümde sadece serbest atışlardan sayılar bulabilen Bursa temsilcisi, Kerem Gönlüm'ün sayılarına engel olamayınca Efes Pilsen mücadeleden 65-48'lik üstünlükle ayrılan taraf oldu..


Efes Pilsen bu maçta 3/27 ile vasatı aşamayan bir istatistikte üçlük atabilirken, Tofaş ise sadece 2/9 ile atabildi. Efes Pilsen'in 45 ribaunduna karşılık, Tofaş'ın 49 ribaundu vardı..


SALON: Sinan Erdem Spor Salonu

HAKEMLER: Zafer Yılmaz – Tunçtan Durmuşcan – Mehmet Serdar Ünal

EFES PİLSEN (65): Cenk Akyol 2 (4 ribaund), Igor Rakocevic 11 (7 ribaund- 2 asist), Lawrence Roberts 6 (5 ribaund), Kerem Tunçeri 2 (1 ribaund- 2 asist), Bootsy Thornton 6 (3 ribaund- 1 asist), Kerem Gönlüm 14 (12 ribaund- 1 asist), Ender Arslan 15 (2 ribaund- 1 asist), Nikola Vujcic (1 ribaund), Bostjan Nachbar 2 (3 ribaund), Sinan Güler 7 (5 ribaund- 1 asist), Ersin Dağlı.

TOFAŞ (48): Jason Rowe 6 (5 asist), Austin Nichols 12 (5 ribaund-1 asist), Can Altıntığ 2 (3 ribaund- 2 asist), İnanç Koç 9 (7 ribaund), Tomislav Ruzic 2 (9 ribaund), Jurica Zaza 9 (8 ribaund), İlkan Karaman 8 (9 ribaund- 1 asist), Fırat Töz (1 ribaund), Onur Aydın (4 ribaund)

1.PERİYOT: 20-21
2.PERİYOT: 14-10
3.PERİYOT: 14-11
4.PERİYOT: 17-6
Efes Savunmasıyla Farklı (65-48) Efes Savunmasıyla Farklı (65-48) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 23:03 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.