Advertisement

Galatasaray Karadeniz'i Aştı (87-80)

Beko Basketbol Ligi'nin 19. hafta mücadelesinde Medical Park Trabzonspor'u Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda konuk eden Galatasaray Cafe Crown, son bölüme kadar büyük çekişme içerisinde geçen mücadeleyi 87-80'lik skorla mağlup ederek ligdeki 15. galibiyetini elde etti. Bu sonuçla 8 galibiyette kalan Karadeniz ekibinde ise Ali Karadeniz'in; 33 sayı, 9 ribaundluk performansı da galibiyete yeterli olmadı..

Medical Park Trabzonspor'da uzun süredir sakat olan Sırp pivot Vladislav Drogojlovic ile birlikte, Sırp guardlar Aleksandar Rasic ve Igor Milosevic de sakatlıkları bulunduğu gerekçesi ile bu maçta forma giymediler. Oldukça kısıtlı bir rotasyonla oynayan Bordo-Mavililer özellikle son bölümde yorgunluğu fazlasıyla hissettiler bu nedenle. Hafta içerisinde şanssız bir Avrupa Kupası oynayan Galatasaray Medical Park'ta ise her ne kadar eksik oyuncu bulunmasa da, Euro Cup maçının hem fiziksel hemde mental yorgunluğu açıkça göze çarptı maç boyunca..

Mücadeleye penetre ve boyalı alan sayıları ile başlayan Galatasaray Cafe Crown, savunmada da oldukça etkili olarak farkı hızla açmaya başladı. Johnson'ın penetreleri sonucu boyalı alanda da Rancik-Ermal ikilisini kullanan Sarı-Kırmızılılar, skoru da 16-4'e getirmeyi başardı. Periyotun son bölümünde oyuna Obasohan'ın da girmesiyle birlikte skor opsiyonu artan Bordo-Mavililer, Ersin-Ali ikilisinin üst üste sayıları ile farkı bir nebze de olsa kapatarak periyot sonunda skoru 29-17'ye getirmeyi başardı. İkinci periyota Obasohan'ın sayılarıyla giren konuk ekibe, Andric-Johnson ikilisinin çabukluk avantajını kullandığı sayılarıyla yanıt veren Galatasaray Cafe Crown, farkı da açmaya devam etti. Kalan bölümde rakibinin hızını alan savunması ile kesen ve hücumda da Ali Karadeniz-Derrick Obasohan ikilisi ile sayılar bularak farkı hızla eritti. Ali-Hadi ikilisinin pota altında sağladığı çabukluk avantajını iyi kullanarak, Obasohan'ın da yüksek yüzdeli şutlarıyla 17-1'lik bir seri yakalayan konuk ekip farkı 1 sayıya kadar indirse de, Tutku Açık'ın serbest atış isabeti ile maçın ilk yarısı Sarı-Kırmızılıların 43-41'lik üstünlüğüyle tamamlandı..

Maçın ilk yarısında ev sahibi ekipte; Preston Shumpert 8, Jerry Johnson ise 7 sayı ile öne çıkan isimler oldular. Süre alan tüm oyuncuların sayı bulması da bir başka detaydı. Bordo-Mavili ekipte ise 19 sayı üreten Ali Karadeniz ve 12 sayı üreten Derrick Obasohan, takımın adeta lokomotifi oldular diyebiliriz..

Mücadelenin üçüncü periyotuna daha etkili başlayan ve yüksek şut yüzdesi ile hücum eden konuk ekip, Cakic'in üçlüğü ile skoru 46-48'e getirerek öne geçmeyi başardı. Bu bölümde Johnson-Ermal ikilisinin sayıları ile skor üreten Galatasaray'da Tutku'nun da performansı ile yeniden skor üstünlüğü ev sahibi ekibe geçti. Karşılıklı sayılara sahne olan son bölümde Shumpert ile etkili olan Sarı-Kırmızılılar, Snow-Cakic ikilisinin sayılarına engel olamayınca üçüncü periyot 64-64'lük eşitlikle tamamlandı. Son periyotun ilk bölümünde her iki takım da hücumda zorlanırken, perdeyi Ali Karadeniz'in basketi açtı. Bu sayıya Shipp'in üçlüğü ile yanıt veren ev sahibi ekip, karşılıklı top kayıpları ve boş hücumlarla geçen bölümün ardından Caner'in turnikesi ile skoru 69-66'ya getirdi. Mola sonrası Tutku ve Shipp ile birer üçlük isabeti bulan Sarı-Kırmızılılar, Ali-Snow-Obasohan üçlüsünün sayılarına da engel olamadı. Obasohan'ın serbest atış isabetleri ile maçın son 2 dakikasına 78-76'lık skorla girildi. Tutku'nun bitime 44 saniye kala gelen üçlüğü ile rahat bir nefes alan Sarı-Kırmızılı ekip, taktik faullerden kazandığı sayılarla skor farkını korumayı başardı, her ne kadar Ali ve Snow ikilisini durduramasa da. Ve Shipp'in serbest atışları sonrası skor 87-80'e gelirken, son 8 saniyelik hücumda sayı çıkartamayan konuk ekip, sahadan da mağlubiyetle ayrılmaktan kurtulamadı..


GALATASARAY CAFE CROWN (87): Joshua Shipp 13 (2 ribaund-1 asist), Jerry Johnson 9 (2 ribaund-2 asist), Melih Mahmutoğlu 3, Caner Topaloğlu 12 (5 ribaund-1 asist), Preston Shumpert 14 (3 ribaund-2 asist), Tutku Açık 13 (1 ribaund-4 asist), Luksa Andric 7 (4 ribaund-1 asist), Radoslav Rancik 7 (3 ribaund-4 asist), Evren Büker 3 (1 asist), Ermal Kurtoğlu 6 (1 ribaund-4 asist).

MEDİCAL PARK TRABZONSPOR (80): İlker Türel (3 ribaund-2 asist), Ali Karadeniz 33 (9 ribaund), Hadi Özdemir 2, Ersin Görkem 8 (5 ribaund-1 asist), Goran Cakic 7 (5 ribaund-3 asist), Caner Öner, Derrick Obasohan 21 (5 ribaund-3 asist), Alvin Snow 9 (2 ribaund-3 asist).

1. PERİYOT: 29-17
2. PERİYOT: 14-24
3. PERİYOT: 21-23
4. PERİYOT: 23-16
Galatasaray Karadeniz'i Aştı (87-80) Galatasaray Karadeniz'i Aştı (87-80) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 01:44 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.