Advertisement

Efes'ten Buraya Kadar (88-76)

Turkish Airlines Euro League G grubundaki temsilcimiz Efes Pilsen, tamam mı devam mı niteliği taşıyan kritik mücadelede İtalyan ekibi Montepaschi Siena'ya deplasmanda 88-76'lık skorla mağlup olarak ikili averajda rakibinin gerisinde kaldı ve son maçlar öncesinde tur şansını kaybetti.

Maçın ilk yarısını dengede götüren temsilcimiz, savunmada hemen hemen hiç varlık gösteremediği maçta hücumda da organize olmakta zorlanınca güçlü İtalyan ekibi ikinci yarıda skor üstünlüğünü eline almayı başardı. Boyalı alanı etkili kullanarak penetrelerle de sonuca gitmeyi başaran Siena karşısında Rakocevic-Kerem Gönlüm ikilisinin çabaları da sonucu değiştirmedi.

Temsilcimizde Lawrence Roberts, üçüncü periyotun sonlarında sakatlanarak oyuna devam edemedi. Yapılan 20 top kaybı ve rakibe verilen 13 hücum ribaundu sonuca direkt etki eden en önemli unsurlar olurken, atış yüzdeleri rakibine göre daha iyi olan temsilcimizin maç sonunda skorda geride kalması ise Siena ekibinin iki sayılık atışlarda 16 sayı fazla üretmesi ile açıklanabilirdi.

Lacivert-Beyazlılar, büyük bir bölümünü önde götürdüğü ve istediği oyunu sahaya yansıttığı ilk periyotu 25-23'lük skorla geride tamamladı. İki takımın da iyi hücum edemediği ama yinede karşılıklı sayılarla geçen ikinci periyotta hücumda Rakocevic'in çabalarına rağmen savunmada aksayan temsilcimiz, maçın ilk yarısını da 49-47'lik skorla geride kapattı. Maçın üçüncü periyotuna daha etkili başlayan ve özellikle Zizis organizeli hücumları ile sayı üreten ev sahibi ekip, hücumda bir türlü etkili olamayan ve skor üretemeyen temsilcimiz karşısında farkı da açmaya başladı. Bu çeyrekte boyalı alanı iyi kapatan Siena karşısında sadece kısalarının penetreleri ile sayı bulabilen temsilcimiz, üçüncü çeyreği de 70-58'lik skor dezavantajıyla kapattı. Karşılıklı sayılarla başlayan son çeyrekte özellikle Moss'un etkili oyunu ile sonuca giden Montepaschi Siena karşısında Rakocevic'in sayıları ile farkı eritmeye çalışan Lacivert-Beyazlı temsilcimiz, bunda başarılı olamayınca ev sahibi ekip en az 2 farklı kazanması gereken maçtan 12 sayılık farkla galip ayrılınca çeyrek final vizesi alan taraf oldu.

Efes Pilsen grubundaki son maçında 3 Mart'ta grubun galibiyetsiz takımı Partizan'ı Sinan Erdem Arena'da konuk edecek ve bu sezonluk Avrupa Kupası macerasına noktayı koymuş olacak.


MONTEPASCHI SIENA (88): Nikos Zisis 8 (3 ribaund – 5 asist), Malik Hairston 8 (5 ribaund – 3 asist), Marco Carraretto 6 (1 ribaund), Milovan Rakovic 15 (3 ribaund - 1 asist), Ksistof Lavrinovic 11 (5 ribaund – 2 asist), Rimantas Kaukenas 14 (3 ribaund - 2 asist), Tomas Ress 4 (2 ribaund), Andrea Michelori 2 (1 ribaund), Marko Jaric 4 (1 ribaund – 3 asist), Shaun Stonerook 5 (4 ribaund – 3 asist), David Moss 11 (4 ribaund - 3 asist).

EFES PİLSEN (76): Andrew Wisniewski 7 (3 asist), Igor Rakocevic 24 (2 ribaund – 2 asist), Lawrence Roberts 5 (3 ribaund – 2 asist), Kerem Tunçeri 4 (1 ribaund – 2 asist), Bootsy Thornton 5 (6 ribaund – 1 asist), Kerem Gönlüm 10 (5 ribaund – 2 asist), Miroslav Raduljica 2 (2 asist), Nikola Vujcic 10 (3 ribaund), Bostjan Nachbar 3 (2 ribaund), Flip Murray 4, Sinan Güler 2 (2 ribaund).

1. PERİYOT: 25-23
2. PERİYOT: 24-24
3. PERİYOT: 21-11
4. PERİYOT: 18-18
Efes'ten Buraya Kadar (88-76) Efes'ten Buraya Kadar (88-76) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 02:39 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.