Advertisement

Lider Yine Zorlandı (79-73)

Kadınlar Basketbol Ligi'nin 19. hafta maçında Samsun Basketbol'u konuk eden Galatasaray Medical Park, oldukça zorlandığı mücadelede 3 yabancısının gayreti ile galibiyet çıkartırken, liderlik koltuğunu da ezeli rakibi Fenerbahçe'den yeniden devralmayı başardı.

Abdi İpekçi Arena'daki organizasyon nedeniyle Ahmet Cömert Spor Salonu'nda oynanan mücadelenin ilk bölümünde her iki takımın da yabancı oyuncuları ile etkili oldu. Bu bölümde Kristi Toliver ve Jessica Adair ile sayılar bulan konuk ekip, savunmada ise Bahar-Fowles-Augustus üçlüsünün sayılarına engel olamadı. Her iki takımın da boyalı alanı etkili kullandığı ilk periyotun ardından skor üstünlüğü 21-19 ile ev sahibi Galatasaray Medical Park lehineydi. İkinci periyota Adair ve Ceyda'nın sayıları ile giren konuk Samsun Basketbol, Bahar-Hodges ikilisinin sayılarına da engel olamadı. Basketbol kalitesinin düşük olduğu ve karşılıklı hatalarla geçen bu periyotta her iki takım da sık sık serbest atış çizgisine gitti. Dış atışlardan da sonuç alamayan takımlar, organizasyon anlamında da sorunlar yaşadığı bu bölümde boyalı alanda tamamen bireysel çabalarla sayılar buldu. Augustus'un son bölümdeki etkili oyunu ile Sarı-Kırmızılılar ilk yarıyı 45-35'lik üstünlükle tamamladılar..

Konuk ekip Samsun Basketbol, pota altında Fowles'a yardım getirerek onun etkinliğini azaltsa da, Bahar-Hodges-Augustus üçlüsü ile ev sahibi ekip sayılar bulmaya devam etti. Adair-Gülşah ikilisin farkı azaltma çabaları, son bölümde yapılan top kayıpları ile sekteye uğrarken, ev sahibi ekibinde Işıl-Augustus ikilisinin baskı karşısında organizasyon sorunu yaşamaları nedeniyle farkı açamaması ile skor farkı tek haneli sayılarda kaldı. Adair'in hücumdaki çabaları ile farkı biraz eritebilen Samsun ekibi, son periyota 59-54 geride girdi. Karşılıklı sayılarla başlayan son periyotta her iki takım da potaya yakın atışlarla skor üretmeye devam etti. Maçta son 5 dakikaya girilirken Ceyda'nın basketi ile farkı 1 sayıya indiren konuk ekip, Augustus'un basketine ise engel olamadı. Üst üste karşılıklı boş hücumların ardından yine Augustus ile skor üreten ev sahibi ekibe Tatum Brown'ın sayıları ile yanıt veren Samsun Basketbol, son 2 dakikaya girilirken bu oyuncusunu 5 faulle kaybetti. Karşılıklı top kayıplarının ardından Toliver'ın basketi ile bitime 50 saniye kala skoru eşitleyen Samsun Basketbol'a ise Fowles'ın turnikesi ile yanıt geldi. Sonraki hücumda Toliver ile top kaybı yapan Samsun ekibi, ardından bu oyuncunun yaptığı faul ile Hodges'ın serbest atış sayıları ile 4 sayı geriye düşünce mola geldi. Molanın ardından üst üste iki hücumdan yararlanamayan konuk ekip, Hodges'ın basketine de engel olamayınca Galatasaray Medical Park oldukça zorlandığı bu mücadeleden 79-73'lük galibiyetle ayrılmayı başardı..


GALATASARAY MEDICAL PARK (79): Tuğba Palazoğlu 3 (3 ribaund-3 asist), Doneeka Hodges 17 (2 asist), Bahar Çağlar 8 (3 ribaund-1 asist), Işıl Alben 2 (4 ribaund-4 asist), Gülşah Gümüşay (1 ribaund), Gintare Petronyte 2 (2 ribaund), Nihan Anaz 2 (1 asist), Melisa Can 6 (5 ribaund-2 asist), Seimone Augustus 23 (3 ribaund-2 asist), Sylvia Fowles 16 (10 ribaund-1 asist).

SAMSUN BASKETBOL (76): Cansu Aslan (2 ribaund-1 asist), Deniz Boz 4 (2 ribaund-4 asist), Ceyda Kozluca 7 (4 ribaund-1 asist), Gülşah Akkaya 14 (5 ribaund-2 asist), Jessica Adair 21 (10 ribaund), Tatum Brown 12 (9 ribaund-2 asist), Kristi Toliver 7 (1 ribaund-4 asist), Makbule Amachree 8 (1 ribaund-2 asist).

1. PERİYOT: 21-19
2. PERİYOT: 26-16
3. PERİYOT: 12-19
4. PERİYOT: 20-19
Lider Yine Zorlandı (79-73) Lider Yine Zorlandı (79-73) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 19:05 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.