Advertisement

M.P.Trabzonspor 72-62 Aliağa Petkim (Yarı Finalde Beşiktaş'ın Rakibi Trabzon)

Günün ikinci maçında favorinin olmadığı Trabzonspor ile Aliağa Petkim karşılaştı. İlk 4 buçuk dakikada sayı bulamadan başladı Karadeniz ekibi. Aliağa 5-0 öne fırlarken atılan tüm sayılar Letonyalı Kambala'ya aitti. Sakota'nın molasından sonra rüzgar tersine döndü. Her hücumda sayı üreten Trabzonspor'da Michael Wright sahne aldı. 9-2'lik serinin ardından Aliağa'nın yaptığı iki top kaybı akabinde gelen 2 fastbreak hücumu ile Karadeniz temsilcisi skorda üstünlüğü eline aldı. Aliağa Petkim Hayes ile birebirlerde başarısız hücumlar gerçekleştirdi bu bölümde. Barış Güney, sürekli Kambala'yı topla buluşturmak için çabaladı. Çok doğru bir düşünce ki Kambala'yı tutabilecek ayarda bir oyuncusu yok pota altında bordo - mavililerin.

Burak Bıyıktay yorulan Barış'ın yerine Kaan Üner'i oyuna sürdü. Şu zamana kadar sıfıra yakın katkıyla maçlar çıkaran Kaan, Aliağa'nın hücumlarında skorer kimliğe büründü kısa sürede. İlk çeyreğin son hücumunda Erdem Türetken ikili sıkıştırma sonrası post hücumunu yarıda kesip Levent Bilgin'e pas verdi, Levent de bazen yüzdeli soktuğu üçlüğünü gönderdi ve ilk çeyreği kapattı (18-16).

İkinci çeyreğin başlamasıyla beklenmeyecek şekilde Kaan Üner'den sayılar geldi. 7 sayısıyla Kambala ile beraber takımı skorda tuttu genç oyuncu. Trabzonspor'da Michael Wright'a 8 sayıyla Milosevic, 7 sayıyla Obasohan eşlik etti. Aliağa 28 sayı bulduğunda Kambala'nın 14 sayısı bulunuyordu ki, skorun yarısını omuzlarına yüklemişti Letonyalı pivot.

Mücadele olarak yüksek, zevk ve heyecan olarak kısır geçen ilk yarı, Medical Park Trabzonspor'un 35-32 üstünlüğüyle geçildi. Aliağa, pota altında ciddi bir size farkı yaratan Kaspars Kambala'dan fazlasıyla yararlandı ve 33 yaşındaki oyuncudan 15 sayılık katkı aldı. Kaan'ın da beklenmeyen 7 sayılık oyunu İzmir ekibinin oyunun içinde kalmasını sağladı. Son lig maçında takımını sırtlayan Hayes'in ilk yarıda sus pus kalmasına rağmen Aliağa'nın skorun içinde olması iyi bir durum.

İkinci yarıda oyuna ağırlığını koyan taraf Medical Park Trabzonspor oldu. Michael Wright - Derrick Obasohan - Igor Milosevic üçlüsünden gelen 57 sayılık performans yabancıların maçı kazandırdığının işareti. İşte Aliağa bu dağılımı gerçekleştiremedi. Oyun Kambala'nın üzerine yıkıldı kaldı, başka bir skor opsiyonu bulunamadı ikinci yarıda. İlk yarıda çabalarıyla 7 sayı bulan Kaan da maçın sonunda kötü oynadı, 2 şutu airball oldu. İzmir ekibinde Kambala'ya eşlik edecek bir skorerin bulunamayışı, Trabzonspor'un ise bir nebze daha takım oyunu oynamaya çalışması sonucu tayin etti. Medical Park çok da iyi oynamadığı maçta, takım olarak kendisinden daha kötü olan Aliağa'yı 72-62 yenerek yarı finalde Beşiktaş Cola Turka'nın rakibi olmayı başardı.

Trabzonspor'da 21 sayıyla maçı tamamlayan Michael Wright maçın adamı oldu ama bence benchten gelerek gidişata büyük etki yapan Serhat Büker fişini çekti Aliağa'nın. Savunmasıyla Kambala'yı az da olsa yıprattı ve hücumda 4 sayı kazandırdı takımına. Girmeyen topu smaçla tamamlaması da maçın hareketi benim nazarımda.

Aliağa Petkim'de ayakta kalan tek isim hiç şüphe yok ki Kaspars Kambala. Letonyalı pivot önüne geleni ezdi adeta bugün. 29 sayı - 6 ribaund - 1 asistle iyi bir maç çıkardı ancak basketbol takım oyunu. Yetmedi galibiyeti Aliağa'ya getirmeye. Bu maç bir kez daha göstermiştir ki, Kambala'nın size'ında bir oyuncu yok ligde.

MEDİCAL PARK TRABZONSPOR (72): Igor Milosevic 12 (1 ribaund- 3 asist), Aleksandar Rasic 5 (4 ribaund- 4 asist), Ali Karadeniz 21 (5 ribaund), Hadi Özdemir 5 (2 ribaund), Ersin Görkem 1 (4 ribaund- 3 asist), Goran Cakic 4 (3 ribaund), Serhat Büker 4 (3 ribaund), Derrick Obasohan 14 (3 ribaund- 3 asist), Alvin Snow 6 (6 ribaund- 1 asist)

ALİAĞA PETKİM (62): Erdem Türetken 2 (3 ribaund- 1 asist), Polat Kaya (3 ribaund),Levent Bilgin 6 (6 ribaund- 1 asist), Barış Güney 2 (6 ribaund- 4 asist), Jarvis Hayes 6 (4 ribaund), Kaan Üner 7 (2 ribaund- 1 asist), Kaspars Kambala 29 (6 ribaund- 1 asist), Brandon Hunter 7 (8 ribaund), Mustafa Okay 3 (1 ribaund)

1.PERİYOT: 16-18
2.PERİYOT: 19-14
3.PERİYOT: 16-17
4.PERİYOT: 21-13
M.P.Trabzonspor 72-62 Aliağa Petkim (Yarı Finalde Beşiktaş'ın Rakibi Trabzon) M.P.Trabzonspor 72-62 Aliağa Petkim (Yarı Finalde Beşiktaş'ın Rakibi Trabzon) Reviewed by Adsız on 21:43 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.