Advertisement

Banvit Barış Ermiş'le Farklı (95-93)

Beko Basketbol Ligi'nin 19. hafta mücadelesinde Antalya Büyükşehir Belediyesi'ni konuk eden Banvit, müthiş bir hücum düellosu şeklinde geçen maçı 95-93'lük skorla kazanarak ligdeki onbeşinci galibiyetini elde etti. Antalya ekibi ise 9 galibiyette kalarak haftayı sekizinci sırada noktaladı..

Maçı 30 sayı ile tamamlayan Chuck Davis mücadelenin en skorer ismi olurken, harika performansını; 9 sayı, 6 ribaund, 15 asist, 6 top çalma istatistikleri ile perçinleyen Barış Ermiş de galibiyetin baş mimarı olan isimlerin başındaydı. Konuk ekipte ise 28 sayı kaydeden Buckman'ın çabaları mağlubiyete engel olamadı..

Mücadeleye ev sahibi ekip Davis-Simmons-Golubovic üçlüsünün sayıları ile başladı. Buckman ve Henderson ikilisinin sayıları hücumda etkili olmaya çabakasa da, boyalı alanı oldukça etkili kullanan ev sahibi ekip farkı lehine açmayı başardı. Her iki takımın da kısa süreli seriler yakaladığı ilk periyot, Banvit'in 22-11'lik üstünlüğü ile tamamlandı. İkinci periyota yine Davis'i kullanarak başlayan ev sahibi ekibe, Henderson-Buckman ikilisin dış atışları ile yanıt veren Antalya Büyükşehir Belediyesi, bu bölümde şut yüzdesini de yukarı çekerek farkı hızla eritmeye başladı. Her iki takımın da savunmada bir türlü istenilenleri yapamaması, hücumda ise eli sıcak isimleri iyi kullanması nedeniyle karşılıklı sayılarla geçen ikinci periyot sonunda maçın ilk yarısı 44-39'luk Banvit üstünlüğü ile noktalandı..

Maçın üçüncü periyotuna da etkili başlayarak farkı hızla kapatan ve 3 dakika geride kalırken skoru da eşitleyen Antalya Büyükşehir Belediyesi, bu bölümün ardından Barış Ermiş organizeli Banvit hücumlarına engel olamayınca ev sahibi ekip farkı yeniden lehine açmayı başardı. Polat'ın sayıları ile bir seri yakalayan ve skor üstünlüğünü eline alan Antalya ekibi, periyotun son bölümünde ise fizik avantajını iyi kullanan Simmons-Mutlu ikilisinin sayılarına engel olamadı ve üçüncü periyot Banvit'in 65-62'lik üstünlüğüyle tamamlandı. Son periyota yine etkili giren Banvit oldu. Bu bölümde dış şutlardan da sayılar üreten ev sahibi ekip, farkı hızla açarken ardından yeniden Antalya temsilcisinin serisi başladı. İki takımın da yakaladığı bu seriler ile skor dengeye gelirken, iki takımın da boyalı alanı etkili kullanması ile tam bir hücum düellosu vardı son çeyrekte. Günün etkili ismi Buckman'ın beş faulle oyun dışında kalması ile önemli bir hücum silahını yitiren Antalya ekibi karşısında serbest atışlardan da skor üreten Banvit, bu zorlu mücadeleyi 95-93'lük skorla kazanarak önemli bir galibiyete imza atmayı başardı..

Hiç kuşkusuz bu sonuca Banvit taraftarları kadar, Medical Park Trabzonspor, Türk Telekom ve Erdemir takımı taraftarları da çok sevinmiştir. Çünkü Play-Off yarışı da en az zirve yarışı kadar kızıştı artık o bölümde..


SALON: Banvit Kara Ali Acar

HAKEMLER: Rüştü Nuran – Can Atsüren – Kaan Büyükçil

BANVİT (95): Barış Ermiş 9 (6 ribaund – 15 asist), Mutlu Akpınar 13 (1 asist), Charles Davis 30 (3 ribaund – 2 asist), Yiğitcan Turna 7 (3 ribaund – 2 asist), İzzet Türkyılmaz 1, Keith Simmons 14 (5 ribaund – 2 asist), Erol Can Çinko 4 (2 ribaund – 1 asist), Vladimir Golubovic 17 (6 ribaund – 1 asist)

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE (93): Muratcan Güler 6 (5 ribaund - 2 asist), John Prince 13 (5 ribaund- 3 asist), Hadi Doğan 6 (2 ribaund), Gerrod Henderson 22 (3 ribaund- 6 asist), Gökper Gen (3 asist), Barış Hersek 5 (2 ribaund- 1 asist), Bradley Buckman 28 (6 ribaund- 1 asist), Polat Kocaoğlu 13 (1 asist)

1.PERİYOT: 22-11
2.PERİYOT: 22-28
3.PERİYOT: 21-23
4.PERİYOT: 30-31
Banvit Barış Ermiş'le Farklı (95-93) Banvit Barış Ermiş'le Farklı (95-93) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 19:24 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.