Advertisement

Tofaş 62-90 Galatasaray Café Crown (G.Saray Bursa'da Zorlanmıyor)

CEZ Nymburk maçında iyi bir görüntü çizen Galatasaray Café Crown, ligde belki de deplasman maçlarında en kolay kazandığı Bursa'da yine rahat bir galibiyet elde etti.

Tofaş'ın maç boyunca savunma adına hiç bir şey verememesi ve atış yüzdelerinin aşağılarda olması ile sarı kırmızılılar Pepsi Caserta maçı öncesi moral depoladı.

Ev sahibi ekip maçın başlangıcında çok basit top kayıplarıyla başladı. Set ofanslarında zorlandılar. İlk çeyrekte Ermal ile etkili olan Galatasaray kısa sürede farkı çift haneli rakamlara çıkardı, ilk 10 dakikalık bölüm 22-30 Galatasaray Café Crown üstünlüğüyle geçildi.

6-0'lık Galatasaray serisi ile başlayan ikinci periyotta Tofaş yine hücumda zorlandı. Jason Rowe ve Austin Nichols ikilisinin etkisizliği bu sıkıntının doğmasına etkili oldu. İkinci çeyrekte 12 sayı atabilen Tofaş, potasında 21 sayı gördü. Bu çeyrekteki 20-5'lik Galatasaray serisi ile fark kapanamaz hâle geldi. Savunmanın "s"sini yapmayan Tofaş'ı çok iyi cezalandırdılar.

34-51 Galatasaray Café Crown lehine sonuçlanan ilk yarıda, ev sahibi ekip attığı sayıların 12'sini serbest atış çizgisinden buldu. Konuk ekipte ise 9 oyuncudan sayı katkısı geldi.

Üçüncü çeyrekte Tofaş formasıyla ilk maçına çıkan Jurica Zuza ile etkili olmaya başladı ev sahibi ekip. Fark 12'ye kadar düşünce Oktay Mahmudi molasını aldı. Ardından Galatasaray Café Crown rüzgârı sert esmeye devam etti. Mola sonrası 18-5'lik seri ile fark tekrar açıldı. Jason Rowe ile ufak bir elektriklenme yaşayan Tutku'nun da sayıları ile son çeyreğe 44-70'lik skorla girildi.

Ne Tofaş'ın oynadığı basketbol ve yaptığı savunma farkın kapanacağına dair bir işaret veriyordu, ne de Galatasaray'ın istekli oyununun sona ereceği. İki taraf için de maç üçüncü çeyrekte bitmişti aslında. Set, organizasyondan uzak görüntüdeki hücumlarda takımlar rahat rahat sayılarını ürettiler ve 40 dakika sonunda kazanan 28 sayı farkla Galatasaray Café Crown oldu (62-90).

Geçtiğimiz senelerdeki gibi Tofaş'a karşı rahat kazanma alışkanlığını sürdürmüş oldu böylelikle sarı - kırmızılılar. Tofaş'ın oyun kurucularından minimum katkı aldığı maçta savunmada da isteksiz olması 28 sayılık farkın oluşmasını sağladı.

Galatasaray iki sayılık atışlarda 23/30 gibi yüksek bir yüzdeyle oynadı (%77). Üç sayılık atışlarda ve serbest atışlarda da rakibine nazaran yüksek yüzdeyle oynayan konuk takımda Tutku Açık 3/4 iki sayılık, 4/6 üç sayılık, 2/4 serbest atış olmak üzere 20 sayı ile oynadı ve son haftalardaki yükselen grafiğini güçlendirdi.

Tofaş'ta ise dediğimiz gibi guardlar'ın formsuz oyunları tüm takıma etki etti. Savunmanın evlere şenlik olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Nihat İziç'in en önem verdiği nokta savunmadır aslında. Bursa ekibinin ayakta kalan tek oyuncusu yeni transfer Jurica Zuza idi. 15 sayıyla noktaladı maçı tecrübeli uzun.


TOFAŞ (62): Jason Rowe 11 (5 ribaund- 4 asist), Osman Orçun Göllü 2, Austin Melvin Nichols 11 (4 ribaund), Uğur Dokuyan 2 (1 asist), Can Altıntığ 5 (1 ribaund), İnanç Koç 3 (3 ribaund- 2 asist), Can Özcan 4 (1 ribaund- 3 asist), Jurica Zaza 15 (3 ribaund- 1 asist), İlkan Karaman 8 (5 ribaund), Fırat Töz 1 (3 ribaund- 1 asist), Onur Aydın (4 ribaund- 1 asist), Doğan Şenli (3 ribaund)

GALATASARAY CAFE CROWN (90): Joshua Ian Shipp 11 (2 ribaund- 1 asist), Jerry Johnson 11 (5 asist), Göksenin Köksal, Caner Topaloğlu 10 (3 ribaund- 2 asist), Preston Shumpert 4 (4 ribaund), Tutku Açık 20 (3 ribaund- 3 asist), Luska Andric 6 (4 ribaund), Radoslav Rancik 5 (3 ribaund- 3 asist), Haluk Yıldırım 6 (1 ribaund- 4 asist), Evren Büker (2 ribaund),Sertaç Şanlı 2 (1 ribaund), Ermal Kurtoğlu 15 (4 ribaund- 1 asist)

1. PERİYOT: 22-30
2. PERİYOT: 12-21
3. PERİYOT: 10-19
4. PERİYOT: 18-20
Tofaş 62-90 Galatasaray Café Crown (G.Saray Bursa'da Zorlanmıyor) Tofaş 62-90 Galatasaray Café Crown (G.Saray Bursa'da Zorlanmıyor) Reviewed by Adsız on 15:05 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.