Advertisement

Beşiktaş Yarı Finalde (57-55)

Spor Toto Türkiye Kupası 8'li finallerinin ilk maçında Beşiktaş Cola Turka, Efes Pilsen'i 57-55'lik skorla mağlup ederek yarı finale yükselen ilk takım oldu. Kayseri Kadir Has Spor Salonu'ndaki mücadelede Siyah-Beyazlılara galibiyeti, Ogilvy'nin bitime 7 saniye kala kaydettiği basketi getirdi..

Beşiktaş Cola Turka'da sakatlığı süren Cüneyt Erden maç kadrosunda yer almazken, yeni transferler Serkan Erdoğan ve Marcelus Kemp'te ilk kez Siyah-Beyazlı forma ile maça çıktılar. Efes Pilsen'de ise coach Perasovic yabancı tercihinde; Andrew Wisniewski, Bostjan Nachbar ve Miroslav Raduljica'yı kadroya almadı. Özellikle her maçta Beşiktaş'a eşleşme sorunu yaratan Nachbar'ın kadroda olmaması önemli bir avantaj sağladı Beşiktaş'a. Ve pek gününde olmayan Kerem Tunçeri'nin yanında Ender'e de süre vermeyerek belki de maçın kritik bölümlerinde oyunun kontrolünü tamamen kaybetti Efes Pilsen antrenörü Perasovic. Çünkü bir ara 12 sayı farkla öne geçtiği maçta, üçüncü çeyrekteki yüksek tempoya ayak uyduramadı Lacivert-Beyazlılar. Bu bölümde Chatman-Serhat-Kemp üçlüsünü aynı anda sahaya süren Ergin Ataman, pota altında da Cevher-Ogilvy ikilisi ile rakibine göre çabukluk avantajını kullanıp tempoyu artırarak ipini çekti eski takımının. Ve en önemlisi, ilk çeyrek haricinde savunmada da toparlanmış gibi görünüyor Beşiktaş Cola Turka. Tabi halen takımda Chatman harici bir oyun kurucu olmaması önemli bir handikap çünkü Cüneyt Erden'in ne kadar verimli olacağı tartışılır. Ama yinede Beşiktaş Cola Turka iyi yolda diyebiliriz. Efes Pilsen ise, belkide Euro League'i ön plânda tuttuğu için mental olarak hiç hazır görünmedi bu maçta. Bunun sıkıntısını da en kritik bölümlerdeki dağınıklığı ile ve oyunu bir türlü kontrol edememesiyle gösterdi bizlere..

Maça iyi başlayan Efes Pilsen, rakibinin savunma zaaflarını da iyi değerlendirerek skorda üstünlüğü eline aldı ilk bölümlerde. Rakocevic ve Kerem Gönlüm'ün birebirlerde kurduğu üstünlük ile oyunun başında farkı açan Efes Pilsen, kalan bölümde Fedor Likholitov'un pota altı direnci ile farkı eritse de Murray'in basketi ile ilk periyot 17-10'luk Efes Pilsen üstünlüğü ile tamamlandı. Kramp nedeniyle kenara gelen Fedor'un yerine oyuna tekrar dahil olan Ogilvy, ikinci periyotun ilk bölümünde etkili olurken, iki takımın da guardlarının kötü gününde olması nedeniyle pek organize hücumlar izleyemedi basketbolseverler. Serhat-Kemp ikilisinin katkısı ile farkı hızla eriten Beşiktaş Cola Turka, son bölümde Sinan-Rakocevic ikilisinin sayılarına engel olamadı ve ilk yarı Efes Pilsen'in 32-24'lük üstünlüğü ile sona erdi..

Üçüncü periyota hücumda pota altını kullanarak başlayan Efes Pilsen, bu bölümde sayı bulmakta zorlanmadı fakat ardından hızlı oyunculardan kurulu bir beşe dönen Beşiktaş Cola Turka, yardım savunmasını da iyi yaparak rakibinin hızını kesmeyi başardı. Yüksek yüzdeli şutlarla farkı eriten Siyah-Beyazlılar karşısında, Thornton'ın da sakatlanması ile iyice sıkıntıya giren Efes Pilsen, Kemp-Ogilvy ikilisini savunmada durduramayınca 18-2'lik seri yakalayan Beşiktaş'ın skor üstünlüğünü sağlamasına da engel olamadı. Kemp'in Rakocevic'i iyi savunması da es geçilmeyecek bir detaydı. Üçüncü periyotu 44-42'lik üstünlükle tamamlayan Beşiktaş Cola Turka, son periyota da tempoyu yükselterek başladı. Her iki takımın da hızlı tempoda sıkça hata yaptığı bu bölümde hücumda skor üretmekte zorlandı oyuncular. Cevher'in sayıları ile farkı açan Beşiktaş Cola Turka, Roberts'ın üçlüğüne engel olamadı ve skor 55-52'ye geldi. Kalan bölümde yine organize hücum edemeyen iki takım, skor üretmekte zorlanırken, Roberts'ın bitime 12 saniye kala Beşiktaş'lı oyuncuların nedensiz şekilde faul yapmadığı pozisyonda üçlüğü bulması ile Efes Pilsen yeniden skoru eşitledi. Mola alan ve molanın ardından Kemp'in şutu ile skor amaçlayan Siyah-Beyazlılar, bu oyuncunun kaçan şutunun ardından Ogilvy'nin aldığı ribaund ile basketi bulmasıyla yeniden öne geçti. Son 7 saniyede Kerem Tunçeri ile hücum kullanan Efes Pilsen, kaçan üçlüğün ardından sahadan da 57-55'lik mağlubiyetle ayrılan taraf oldu..

Maçın en değerli oyuncusu ödülü de, son basketi kaydederek takımını yarı finale taşıyan ve maçı da; 19 sayı, 11 ribaund ile tamamlayan Andrew James Ogilvy'e verildi..


SALON: Kadir Has Spor Salonu

HAKEMLER: Fatih Söylemezoğlu – Erşan Kartal – Ziya Özorhon

BEŞİKTAŞ COLA TURKA (57): Serkan Erdoğan, Fedor Likholitov 4 (2 ribaund- 1 asist), Mustafa Abi, Serhat Çetin 5 (2 ribaund- 5 asist), Michal Ignerski 8 (6 ribaund), Marcelus Kemp 8 (5 ribaund- 1 asist), Mire Chatman 6 (6 ribaund- 6 asist), Cevher Özer 7 (2 ribaund- 1 asist), Andrew Ogilvy 19 (11 ribaund)

EFES PİLSEN (55): Igor Rakocevic 12 (3 ribaund- 3 asist), Lawrence Roberts 8 (7 ribaund), Kerem Tunçeri (1 ribaund- 4 asist), Bootsy Thornton 4 (5 ribaund- 2 asist), Kerem Gönlüm 8 (8 ribaund- 1 asist), Ender Arslan, Nikola Vujcic 4 (5 ribaund- 2 asist), Ronald Murray 8 (2 ribaund), Sinan Güler 7 (3 ribaund- 1 asist), Ersin Dağlı 4 (4 ribaund)

1.PERİYOT: 10-17
2.PERİYOT: 14-15
3.PERİYOT: 20-10
4.PERİYOT: 13-13
Beşiktaş Yarı Finalde (57-55) Beşiktaş Yarı Finalde (57-55) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 21:42 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.