Advertisement

Geri Dönüş Kaf Kaf'a Yetmedi (86-81)

FIBA EuroChallenge Cup J Grubundaki temsilcimiz Pınar Karşıyaka, deplasmanda konuk olduğu Sloven ekibi Krka Novo Mesto'ya 86-81 mağlup olarak liderlik şansını zora soktu. Maçın ilk yarısını 52-40 geride tamamlayan temsilcimiz, ikinci yarıda iyi savunma ile oyuna ortak olsa da hem rakibin boyalı alandaki üstünlüğü hemde oyuncularımızın faul problemi nedeniyle aradaki sayı farkını eritmeyi başaramadı..

Mücadele karşılıklı basketlerle başlarken, ilk bölümde Balazic-Booker ikilisi ile sayılar bulan ev sahibi ekip, Jovo-Smith-Birkan üçlüsünün post sayılarına engel olamadı. İki takımın da hücumda organize olmakta zorlandığı ve serbest atış çizgisinden sayılar bulduğu ilk bölümde Rojc-Pavic ikilisinin boyalı alan sayıları ile skor üstünlüğünü eline alan Sloven ekibi, periyotun son bölümünde ise Smith-Holston ikilisi ile 5 sayı bulan ekibimize; Dragic-Pavic ikilisinin serbest atış sayıları ve Krivec'in basket faulden ürettiği 3 sayı ile yanıt vererek ilk periyotu 24-19'luk üstünlükle tamamladı..

İkinci periyotun ilk basketini üç sayı çizgisinin gerisinden Ikonic kaydederken, ona yanıt Holston'ın yüksek post sayısı ile geldi. Ardından 9-2'lik seri yakalayan Krka Novo Mesto, farkı da 12 sayıya kadar çıkarttı. Molanın ardından potaya yakın atışlara yönelerek skor üreten temsilcimiz, savunmada ise rakibini durdurmayı başaramadı. Balazic-Pavic ikilisi ile skor bulmakta zorlanmayan ev sahibi ekip karşısında organize olmakta zorlanan temsilcimiz, serbest atışlardan sayılar bulsa da, Rojc'ın basketi ile skor 46-36'ya geldi. Eldridge'in üçlüğü ile nefes alan ekibimiz, rakibinin hızını yine kesemeyince boyalı alandan sayılar bulan ev sahibi ekip maçın ilk yarısını 52-40'lık üstünlükle tamamladı..

Üçüncü periyot Furkan'ın basketi ile başlarken, ona yanıt Balazic'ten geldi. İki takımın da fauller nedeniyle sık sık duran oyunda serbest atıştan sayılar bulması ile skor dengede seyrederken, Alper'in üçlüğüne yanıt Djordjevic'ten geldi. Günün etkili ismi kaptan Andre Smith'in daha periyotun bitimine 6 dakika kala 4. faulünü alarak kenara gelmesi ile bu maçtaki en önemli hücum silahını bir süreliğine kaybeden Yeşil-Kırmızılı temsilcimiz, bu açığını ise savunmadaki agresifliği ile kapattı. Sert savunmalar nedeniyle organize olamayan iki takım da serbest atışlardan sayılar bulurken, karşılıklı sayılarla geçen son bölümün ardından üçüncü periyot Krka Novo Mesto'nun 67-51'lik üstünlüğü ile geçildi..

Mücadelenin son periyotuna Smith-Birkan ikilisinin sayıları ile giren temsilcimiz, ardından Dragic-Ikonic ikilisin 5 sayısına engel olamadı. Andre Smith ve Birkan ile üst üste 9 sayı bulan temsilcimiz, bu bölümde Ikonic'in sayılarına engel olamadı. Holston'ın üçlüğü ile skoru 78-66'ya getiren Pınar Karşıyaka, karşılıklı faullerle ve serbest atış sayılarıyla geçen bölümün ardından yine Holston'ın üçlüğü ile skoru 80-74'e getirdi. Alper Saruhan'ın üçlüğü ile son 3 dakikaya girilirken skoru 81-77'ye getiren temsilcimiz, bu bölümde Furkan ve Jovo'nun 5 faulle oyun dışı kalması ile pota altı rotasyonunda iyice sıkıntıya girdi. Son 2 dakikaya girilirken Emre Bayav'ın basketi farkı 4 sayıya indirirken, son dakikaya girilirken Holston da yaptığı hücum faul ile 5 faulle oyun dışı kalan bir başka isim oldu. Birkan'ın da 5 faulden oyun dışı kalması ile hücum opsiyonları hemen hemen tükenen temsilcimiz, taktik fauller ile farkı kapatmayı amaçlasa da kalan kısa sürede hücumda etkili olamayınca bu zorlu mücadeleden 86-81'lik mağlubiyetle ayrılmaktan kurtulamadı..

Ribaundlarda rakibinin 40-19 ile gerisinde kalan temsilcimiz, rakibine 20 hücum ribaundu vererek önemli bir avantaj yitirdi maç içerisinde. Fauller nedeniyle iki takım da sık sık çizgiye giderken, serbest atışlardan; ev sahibi ekip 27, temsilcimiz ise 24 sayı üretti. Kaf Kaf'ta; Holston, Stanojevic, Birkan ve Furkan 5 faulle oyun dışı kalırken, Andre Smith ve Eldridge ise mücadeleyi 4 faulle tamamladılar..

Bu sonucun ardından Sloven ekibi 4 galibiyete ulaşarak liderlik koltuğunda yer alırken, temsilcimiz ise 3 galibiyette kalarak haftayı ikinci sırada tamamladı. Temsilcimiz grubundaki son maçta gelecek hafta, grupta 2 galibiyet ile üçüncü sırada yer alan Belçika ekibi Dexia Mons-Hainaut ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. İzmir'deki maçı 94-71'lik skorla kazanan ekibimiz, 23'ten az farklı bir mağlubiyette bile turu geçen taraf olacak. Liderlik için ise kendisinin kazanıp, grup sonuncusu Antwerp'in Krka karşısında sürpriz bir galibiyetini bekleyecek..


SALON: ŠD Leona Štuklja

KK KRKA NOVO MESTO (86): Goran Ikonic 11 (1 ribaund- 1 asist), Matej Rojc 6 (2 ribaund- 3 asist), Edo Muric 5 (4 ribaund- 1 asist), Smiljan Pavic 13 (5 ribaund), Dusan Djordjevic 5 (2 ribaund- 3 asist), Zoran Dragic 9 (6 ribaund- 1 asist), Chris Booker 12 (7 ribaund- 1 asist), Bojan Krivec 10 (1 ribaund- 5 asist), Dragisa Drobnjak 2 (6 ribaund- 3 asist), Jure Balazic 13 (6 ribaund).

PINAR KARŞIYAKA (81): Osiris Eldridge 15 (1 ribaund- 2 asist), Emre Bayav 2 (2 ribaund), Birkan Batuk 7 (1 ribaund- 1 asist), Jovo Stanojevic 9 (3 ribaund- 4 asist), David Holston 16 (1 ribaund- 1 asist), Andre Smith 18 (7 ribaund- 4 asist), Ahmet Erdoğan 3 (2 ribaund- 1 asist), Alper Saruhan 8 (1 ribaund).

1.PERİYOT: 24-19
2.PERİYOT: 28-21
3.PERİYOT: 15-11
4.PERİYOT: 19-30
Geri Dönüş Kaf Kaf'a Yetmedi (86-81) Geri Dönüş Kaf Kaf'a Yetmedi (86-81) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 03:12 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.