Advertisement

Beşiktaş Yenileri İle Finalde (90-88)

Spor Toto Türkiye Kupası yarı final maçında Medical Park Trabzonspor ile karşılaşan Beşiktaş Cola Turka, büyük bölümünü geride götürdüğü mücadeleyi yeni transferleri Serkan Erdoğan ve Marcelus Kemp'in ekstra oyunu ile 90-88 kazanarak finale yükselen ilk takım oldu..

Beşiktaş Cola Turka'da Efes Pilsen maçında sakatlığı nükseden Fedor Likholitov bu maçta forma giymedi. Medical Park Trabzonspor'da ise durumu şüpheli olan Igor Milosevic maçta görev alabildi..
Maça tutuk başlayan ve özellikle guard savunmasında oldukça aksayan Beşiktaş Cola Turka karşısında ilk bölümde; Milosevic-Rasic ikilisinin penetre sayıları ve Ali Karadeniz'in pota altından ürettiği basketler ile skor üstünlüğünü eline alan Bordo-Mavililer, Obasohan ve Ersin Görkem'in de ekstra şutları ile oyunun büyük bir bölümünü üstün geçti. Chatman ve Cevher'in savunmada büyük sıkıntı yarattığı Beşiktaş Cola Turka adına ise Serkan-Ogilvy üzerinden oynanan ikili oyunlar ve Kemp'in dinamizmi maçı çeviren etkenler oldular. Özellikle; Bordo-Mavililerin 5 numara savunması, Siyah-Beyazlıların ise 1 numara savunması felaket düzeyde olunca ilk yarıda bol skorlu bir maç izledik..

Maçın ilk yarısında Medical Park Trabzonspor 5/9 ile üçlük atarken, iki sayılık atışlarda da 11/23 ile oynadı. Tabi bu 11 basketin 4'ü Ali'nin boyalı alan üstünlüğünden, 4'ü ise Milosevic'in penetrelerinden geldiğini unutmamak lazım (Chatman-Cevher ikilisinin savunma zaafı burada ortaya çıkıyor). Beşiktaş Cola Turka ise ilk yarıda 4/7 ile üçlük atarken (hepsini 0/3 atan Kemp kaçırmıştı), 13/21 ile iki sayılık basket üretti Siyah-Beyazlı ekip. İlk yarıda pota altından 4 basket bulan Ogilvy ile birlikte, Serkan ve Kemp'in üçer basketi de önemli bir detay oldu. Ve ilk yarıda faul çizgisine yine sadece bu üç oyuncu gitti, 4/8 gibi düşük bir yüzdede kalmalarına rağmen. İlk çeyreği Bordo-Mavili ekibin 22-19'luk üstünlüğü ile tamamlanan maçın, ikinci periyotu da yine Karadeniz temsilcisinin 44-42'lik üstünlüğü ile noktalandı..

Mücadelenin ikinci yarısına biraz daha istekli başlayan Beşiktaş Cola Turka, Chatman-Kemp ikilisinin gayretleri ile skor üstünlüğünü sağlasa da, Milosevic-Ersin-Ali üçlüsüne çare bulamadı üçüncü çeyrek boyunca. Tabi Ogilvy ile eşleşme sorunu yaşayan Trabzonspor da onu durdurmakta epey zorlandı. İki takımın da hücumda daha etkili olduğu üçüncü periyot yine Medical Park Trabzonspor'un 66-63'lük üstünlüğü ile sona erdi. Son periyotta boyalı alanda Hadi ile etkili olan Bordo-Mavili ekip, Rasic organizeli hücumları ile skor üretmekte zorlanmazken, deneyimli şutör Serkan Erdoğan ve atletizmi ile fark yaratan Kemp'in kontrolündeki hücumlarda etkili olan rakibinin sayılarına da engel olamadı. Son bölümde Serkan-Ogilvy ikilisi ile öne geçen Beşiktaş Cola Turka, son saniyelerde Milosevic'in tartışmalı bir pozisyonda çevirdiği topun ardından Obasohan'dan gelen üçlüğe engel olamadı ve fark 1 sayıya inerek skor 89-88'e geldi. Kalan 3 saniyede taktik faulle serbest atış çizgisine giden Chatman (oldukça dağınık görünen deneyimli oyuncu, son dakikada yaptığı anlamsız faul ile de yine takımının işini zora sokmuştu), ilk isabetinin ardından ikinciyi kaçırdı ve ribaund mücadelesinin ardından karşılaşma Beşiktaş Cola Turka'nın 90-88'lik üstünlüğü ile tamamlandı..

Doğrusunu söylemek gerekirse bu maçı hırs ve mücadele anlamında daha çok isteyen taraf Medical Park Trabzonspor'du ama deneyimli oyuncuları ile sonuca giden Beşiktaş Cola Turka oldu. Özellikle Chatman'ın performansı da bir hayli düşündürücü tabi, çünkü kadroda net bir alternatifi yok ABD'li guardın. Maçın en değerli oyuncusu; 21 sayı, 4 ribaund, 2 asistlik performansı ile A.J. Ogilvy seçildi ama galibiyeti getiren asıl isim ise; dinamizmi, savunma gayreti ve asistleri ile Marcelus Kemp'ti bana göre..


SALON: Kadir Has Kongre Merkezi Spor Salonu

HAKEMLER: Mehmet Keseratar – Aytuğ Ekti – Zafer Yılmaz

BEŞİKTAŞ COLA TURKA (90): Serkan Erdoğan 18 (1 ribaund- 5 asist), Mustafa Abi (2 ribaund), Hüseyin Beşok 2 (2 ribaund), Serhat Çetin 7 (1 asist), Michal Ignerski 5 (2 ribaund- 1 asist), Marcelus Kemp 19 (1 ribaund- 3 asist), Mire Chatman 11 (7 ribaund- 5 asist), Cevher Özer 7 (6 ribaund- 1 asist), Andrew James Ogilvy 21 (4 ribaund- 2 asist)

MEDİCAL PARK TRABZONSPOR (88): Igor Milosevic 16 (2 ribaund- 4 asist), Aleksandar Rasic 5 (1 ribaund- 3 asist), Ali Karadeniz 22 (6 ribaund), Hadi Özdemir 12 (6 ribaund- 1 asist), Ersin Görkem 15 (8 ribaund- 2 asist), Goran Cakic 4 (3 ribaund- 3 asist), Derrick Obasohan 9 (1 asist), Alvin Snow 5 (1 ribaund- 4 asist)

1.PERİYOT: 19-22
2.PERİYOT: 23-22
3.PERİYOT: 21-22
4.PERİYOT: 27-22
Beşiktaş Yenileri İle Finalde (90-88) Beşiktaş Yenileri İle Finalde (90-88) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 20:47 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.