Advertisement

Analiz: Kerem Özkan

Bu yazıdan başlayarak zirve takımlarında oynamayan ancak umut vaadeden oyuncuları sizlere tanıtmaya çalışacağım. Doğru kariyer planlaması yapıldığında iyi yerlere gelebilecek oyuncuların ilk örneği Kerem Özkan.

Beşiktaş altyapısından yetişen ve çeşitli altyapı kategorilerinde bir çok kez milli olan Kerem Özkan, 2006 – 2007 sezonun ikinci yarısının başlamasıyla A takım kadrosuna dahil edilmeye başladı. Ergin Ataman’ın gelişi ve büyüyen hedeflerle paralel olarak koç oyuncu hakkında oldukça olumlu görüşlere sahipti ve bunu takiben 2. ligde çifte lisansla oynamasını daha uygun buldu. Kerem 2007 – 2008 sezonunu Işıkspor’da geçirdi. Savunmaların sokak basketbolu kıvamında olduğu bu ligde ilk sezon, çok başarılı olup bir çok kez maçlarda çift haneli skorlar üreten Kerem için iyi bir sezondu. Sezon sonunda tekrar Beşiktaş’a dönen oyuncu hazırlık kampı sonrasında kadroda düşünülmedi ve kiralık olarak Eyüpspor’a gönderildi. Burak Bıyıktay’ın koçluğunda tekrar takıma dahil edilen Kerem özellikle süre bulduğu maçlarda bazen savunma bazen de hücum performanslarıyla potansiyelinden bazı pasajlar sergilemişti bile.

Bu sezon ise yerli rotasyonunda yeniden yapılanmaya giden Yücel Platin yönetimindeki Oyak Renault Kerem için ideal tercihti. Sezona yedek başlayan Kerem daha sonra uzun zamandır takımda bulunan aynı mevkideki Tufan Önen’in de önünde ilk 5 te düzenli olarak takımdaki yerini almaya başladı. Maç ritmini de kazanan oyuncu takım rotasyonunda en önemli yerli oyuncu konumunda. Son 5 maçta sürekli olarak çift haneli skorlar üreten Kerem maç oynadıkça daha istikrarlı olacaktır. Takımın ligdeki durumunun bu performansı gölgeleyeceğini düşünmüyorum zira Kerem gibi katkı yapan bir yerli oyuncu daha olsaydı Oyak Renault 2-3 galibiyet fazla alır ve geçmiş sezonlardaki gibi olurdu. Bu sezonki istatistiklerinin 7.4 sayı (%50 2 sayı - % 33 3 sayı ) 3.5 ribaunt olduğunu belirtelim.

Kerem altyapılarda genellikle 4 oynayan ancak fiziğinden ötürü A takımlar seviyesinde 3 numaraya geçmiş bir oyuncu. Bu değişimin gereği olarak top sürme (dripling) ve özellikle ilk adım çabukluğu konusunda sürekli ilerleme içinde olması lazım. Bunu yapabildiği takdirde önemli bir oyuncu olacaktır. Çünkü 4 numara özellikleri barındıran ve oyununa A takım seviyesinde forvet meziyetleri ekleyebilen bir oyuncu günümüz basketbolunun koçlar tarafından sıklıkla uygulanan “4 kısalı sistem” için aranılan isim demektir. Özetle Kerem iyi bir kariyer planlaması yapmalı 1-2 sezon yüksek kontrat yerine sürekli oynamalı ve sabırlı davranmalıdır.
Analiz: Kerem Özkan Analiz: Kerem Özkan Reviewed by hurol on 13:41 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.