Advertisement

F.Bahçe Ülker 69-68 Banvit (Banvit Uyuttu Ama Kazanamadı)

Aslında başlığın hepsi doğru sayılmaz. Banvit uyuttu, doğrudur. Fakat kazandırılmadı mı demeli? Bilemiyorum tam.

Maç boyunca kupanın genelinde olduğu gibi sert savunmaların konuştuğu ve skor bulmakta güçlük çekildiği ortamda son saniyede iki testiden birinin kırılması, her halükarda berbat bir şey. Üstelik Fenerbahçe Ülker beklenmeyecek kadar kötü basketbol oynarken. Lige verilen ara dağıtmış Fenerbahçe'yi sanki.

Gerek Fenerbahçe Ülker için gerekse Banvit için inişli çıkışlı diyebileceğimiz şekilde geçti maç. Fenerbahçe Banvit'i çok kaale almamış gibi bir hava sezdirdi bende.

Maça maçın adamı olacakmış gibi başlayan ve kısa sürede 8 sayı kaydeden Lavrinovic takımının ilk çeyrekteki skor yükü olurken; Banvit ilk 10 sayısını Davis ve Williams ile buldu. İki takımın da neredeyse her hücumundan sayı çıkarttığı ilk çeyrekte kenardan gelen Bora Paçun'un da katkılarıyla Banvit öne fırladı ancak sarı lacivertliler ilk çeyreği önde geçmesini bildi.

İkinci çeyrek itibariyle uzun süredir sakat olan Kinsey ve Jasikevicius oyuna girdi. Saras anlam veremediğim kadar boş bırakıldı ve şaşkınlık içerisinde arka arkaya iki üçlüğü gönderdi. Orhun Hoca'nın oyuncularına ilk tembihlemesi gereken şeyi yapmadı oyuncular. Tam bu esnada yorumcu Serdar Apaydın Saras'ın kariyerini sorguladı ve beni benden aldı... Öyle ilginç bir hal aldı ki maç, savunmalar iyi gibi gözükürken takımlar kolayca sayılarını attı. Barış Ermiş'in kusursuz oynadığı bu bölümlerde Davis ve Williams ile sayılar üretmeyi sürdürdü Banvit. Devre 40-40 eşitlikle sona erdi.

İkinci yarıda da uyku modunda devam eden Fenerbahçe Ülker, Banvit'in yabancılarının maçın havasına girememesine dua etmeli. Zira Barış Ermiş, Lance Williams ve Chuck Davis'in yanına bir yabancı daha (Simmons veya Graves) eklenebilseydi, 8-10 sayılık fark yakalayabilselerdi bu Fenerbahçe Ülker'in geri gelmesi hayli zor olabilirdi. Son periyotta Oğuz'un basket faulü ve Ömer'in basketiyle 6 sayıya çıkan farkı 1'e çeken Fenerbahçe Ülker sonraki hücumlarda anlamsız işler yapmayı sürdürdü. Şöyle ki, üst üste 4 hücum ribaundu çeken Fenerbahçe, aldığı her topu ya basket yapan ya da faulle durdurulan Oğuz Savaş'a top indirmek yerine alan savunmasına karşı bol keseden üçlük denedi. Neyseki şans ve ribaund sezgileri yanlarındaydı ve Mirsad'ın üçlüğüyle öne geçtiler. Bu dakikadan itibaren gel-git şeklinde devam etti maç. Maçın bitimine 46 saniye kala 3 sayı farkla önde olan taraf Fenerbahçe Ülker'di. Mola sonrası 2 sayı almayı başardı Banvit ve son topu beklemeye koyuldu. Roko Ukic'in berbat bire bir hücumundan sonra dengesiz yakalanan Fenerbahçe Ülker savunması iyi geri koştu, Barış Ermiş iyi kullanamadı topu ve oyuncular topa sarıldı. Paylaşılamayan top kararı çıkabilirdi bence. Simmons'a müdahale de var gibi, faul çalınabilird normal şartlarda. Ligimizin en beyefendi ve en sakin koçu olarak tanıdığımız Orhun Ene büyük bir hışımla sahaya attı kendisini bu karar sonrası. Haklıydı da, haksız olsaydı bile emeklerin böylesine vahim bir sonla kül olması sinirlendirdi koçu. Yalnız haklı da olsalar yaptıkları hareketler de onlara bir teknik faul gerektirir, bu da Fenerbahçe'nin serbest atış kullanması anlamına geliyor. Çok dip bir olasılık ama... Bir de Yılmaz Vural olaydı neler olurdu acaba?

Fenerbahçe Ülker bu sene kazandığı "kötü basketbol oynayıp kazanma" alışkanlığını -bazı maçlar için geçerli tabii- bu maçta da sürdürdü ve yarı finalde Galatasaray Café Crown'ın rakibi oldu. Ayrıca futbolda dört büyükler olarak tabir edilen takımlar yarı finale çıkmış oldular.

Son olarak Barış Ermiş'in performansına değinmeden geçmek olmaz. 15 sayı - 11 asist - 4 ribaundla oynadı bugün. Tek başına maçı kazandırıyordu, uzunları çok iyi besledi. Top paylaşımını müthiş yaptı. Belki de kariyer maçıydı oynadığı. Saras'ı karşısında görünce coştu. :)

Edit: Orhun Ene maç sonunda diskalifiye oldu ve Olin Edirne ile oynanacak olan maçta benchte olamayacak.

FENERBAHÇE ÜLKER (69): Roko Ukic 7 (2 ribaund- 8 asist), Mirsad Türkcan 5 (2 ribaund), Ömer Onan 7 (3 ribaund- 2 asist), Darjus Lavrinovic 8 (4 ribaund), Sarunas Jasikevicius 11 (2 asist), Kaya Peker 3 (2 ribaund- 1 asist), Oğuz Savaş 17 (7 ribaund- 3 asist), Tarence Kinsey (3 ribaund- 1 asist), Marko Tomas 10 (1 ribaund- 1 asist), Emir Preldzic 1 (4 ribaund- 3 asist)

BANVİT (68): Barış Ermiş 15 (4 ribaund- 11 asist), Mutlu Akpınar 9 (3 ribaund), Yiğitcan Turna 2 (2 ribaund- 1 asist), Chuck Davis 14 (9 ribaund- 1 asist), Yiğitcan Turna 2 (2 ribaund- 1 asist), Keith Simmons 1 (3 ribaund), Vladimir Golubovic 7 (2 ribaund), Antonio Graves 3 (1 asist), Bora Hun Paçun (2 ribaund- 1 asist), Lance Williams 17 (4 ribaund)

1.PERİYOT: 22-18
2.PERİYOT: 18-22
3.PERİYOT: 14-18
4.PERİYOT: 15-10
F.Bahçe Ülker 69-68 Banvit (Banvit Uyuttu Ama Kazanamadı) F.Bahçe Ülker 69-68 Banvit (Banvit Uyuttu Ama Kazanamadı) Reviewed by Adsız on 22:14 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.