Advertisement

G.Saray Café Crown 70-77 F.Bahçe Ülker (F.Bahçe'ye 3 Periyot Yetti)

Erken final değeri taşıyan müthiş derbiye Fenerbahçe Ülker inanılmaz üçlük yüzdesiyle başladı. 4/4 üç sayılık isabetle maça başlayan sarı lacivertliler, boyalı alanda pick and roll savunmayı yapmayı başaramadı. Galatasaray Café Crown Ermal ve Andric ile fazlasıyla sayı üretti buradan. Sürekli üçlük yiyen Galatasaray'da koç Mahmudi adam adama savunmada başarısız olunduğunu düşünerek zone (alan) savunmasına geçti. 10-18'lik Fenerbahçe Ülker üstünlüğünden sonra Tutku'yu oyuna alan Mahmudi, lig maçında olduğu gibi süper katkılar aldı tecrübeli oyun kurucudan. Tutku, kısa sürede 8 asist yaptı ve Ermal - Andric ikilisine güzel servisler sundu. İlk çeyrek 16-20 Fenerbahçe Ülker üstünlüğü ile sona erdi.

Galatasaray Cafe Crown maçtaki ilk isabetli üçlüğünü ikinci çeyreğin başında Shumpert ile buldu. Shumpert ardından bir üçlük daha gönderdi ve takımını maçta tutan isim oldu. Tutku'nun hücumlarda etkili olduğunu nihayet fark eden Fenerbahçe, baskısını bu yönde yoğunlaştırınca Galatasaray'ın hücumdaki etkinliği azaldı ve üst üste boş hücumlar gerçekleştirildi. Mirsad'ın takımı adına varını yoğunu ortaya koyduğu bölümlerde skor üretmesiyle farkı 14'e çekti Fenerbahçe Ülker. Ancak Ukic'in gereksiz faulü sonrasında gelen teknik faulle farkı 9'a çekti Galatasaray Cafe Crown ve devre 47-38 Fenerbahçe Ülker üstünlüğüyle sonuçlandı.

İlk yarıda pota altı savunmasını hiç yapamayan bir Fenerbahçe Ülker varken; Galatasaray Café Crown idareli savunma yaptı ancak sarı lacivertliler insanüstü üçlük performansı gösterdiler. Takım halinde 8/12 üçlük attılar. Galatasaray ise Tutku'nun Ermal ve Andric ile oynadığı ikililere bağlı kaldı hücumda. Dış atışı sadece Shumpert ile denediler. Bu ikili 38 sayının 17'sine imza attı zaten.

İlk yarıyı 9 sayılık farkla önde kapatan Fenerbahçe Ülker müthiş şut performansını üçüncü çeyrekte de devam ettirdi. Sarı kırmızılılar sete sette sayı atmaktan ziyade savunmada sıkıntı yaşadı. Fenerbahçe Ülker üçüncü çeyreğin ilk 4 dakikasında 14-2'lik seri yakalayarak farkı 20'nin üzerine, hatta 24'e kadar çıkardı. Bu esnada eminim ki çoğu kişi Galatasaray'ın beyaz bayrağı çekeceğini düşündü. 49-70 ile girildi son çeyreğe.

Galatasaray Café Crown aradaki 21 sayılık farka rağmen son periyoda müthiş bir presle başladı ön alanda. Sete set ofansta zorladı rakibini. Tutku'nun dümendeki görevini kusursuza yakın yapması ile yavaş yavaş eridi fark. 7-0'lık Galatasaray serisi ile 14'e indi fark. Fenerbahçe Ülker ilk 3 çeyrekteki o insanüstü ve muazzam şut yüzdesini, tempolu ve hareketli oyununu bir kenara bırakıp statik moda geçiverdi. Oyun kurucu zamanı eritip bire bir denedi, zorlama atışlarla sayı arandı. Çeyrekteki ilk sayısını 6.dakikada Emir Preldzic ile bulabildi Fenerbahçe Ülker. Hücumda momentumu sağlayan Galatasaray, aynı zamanda kendine güvenini de kazanmış oldu ve tüm gücüyle saldırdı adeta. Oktay Mahmudi mola haklarını erken tamamladı, Spahija imkan tanımamak için mola almayı tercih etmedi ancak fark 8'e inince mecbur kaldı molayı almakta. Preldzic'in Haluk Yıldırım'a üç sayı pozisyonunda yaptığı gereksiz faulün ardından serbest atışlarda 3 sayı bulan Galatasaray Café Crown bitime 2 dakika kala umutlandı. 5 sayıya dek inen farkı Ukic'in stop jump shot'ı 7'ye çıkardı ve maçı bitirdi.

Maçın ilk 3 çeyreğini seyrederken, Fenerbahçe Ülker'in 100. yılındaki şampiyonluğunda, Efes Pilsen'e karşı ilk maçtaki oyunu aklıma geldi. O maçta sarı lacivertliler ilk dakikadan son dakikaya kadar rakibine üçlük olup yağmıştı. Bugün de öyle bir görüntü vardı sahada. İlk 3 çeyrekte el üstü ve zor şutlarda bile isabet sağlayan Fenerbahçe Ülker, 21 sayı farkla önde girdiği son çeyrekte lastiği patlamış otomobil misali durdu kaldı. Hücumda durdular, savunmayı ilk 2-3 dakikada iyi yapabilselerdi Galatasaray Café Crown da oyundan kopacaktı, savunmayı da yapamadılar.

Galatasaray Café Crown bu farktan geri gelerek mücadele ve kazanma hırsını göstermiş oldu bizlere. Bu olayın gerçekleşmesinde hiç şüphe yok ki Oktay Mahmudi'nin payı var.

Maçın geneline bakacak olursak; Fenerbahçe Ülker cephesi adına pota altı savunmasında çok ciddi problemler oldu. Zaten Andric'in 30 sayısı durumu özetliyor. Sarı -lacivertliler için söyleyebileceğimiz olumlu nokta ise; takımın ritmini bulduğunda taramalı tüfek gibi şutları saydırması. İlk üç periyottaki muazzam yüzde ile galibiyete ulaştılar zira. Sahadaki tüm oyuncular çok yönlü ve dışarıdan şut sokabiliyor, çok önemli bir avantaj yaratıyor bu da. Oynayan 10 oyuncudan 8'i üçlük isabeti sağlamış Fenerbahçe Ülker'de. Üçlük atamayan Oğuz'un da zaman zaman üçlük isabetlerinin olduğunu düşünürsek; Kaya hariç tüm takımın dış atış tehdidi var. Takım halinde 12/21 (%51) ile üçlük attı Fenerbahçe Ülker.

Galatasaray Café Crown ise kadro yapısı itibariyle doğruları oynamaya çalıştı. Johnson'ı beğenmediğimi söylemiştim, bu yüzden Tutku'ya daha çok iş düştü bugün de. Tecrübeli guard bence yerli/yabancı guardlar içinde pick and roll'ü en iyi oynayan isim. Bugün Fenerbahçe Ülker'in canını en çok yakan isim oldu. Andric'in 30, Ermal'in 11 sayı atmasında Tutku'nun rolü çok çok büyük. Maçı 9 sayı - 13 asist - 2 ribaundla bitirdi Tutku. Alkışı hak etti.

Sarı kırmızılılarda skora yardım edebilecek oyuncu eksikliği hissedildi. Preston Shumpert'ın daha fazla insiyatif alarak skora katkı yapması beklenirdi. Keza Shipp de öyle. Sayısız bitirdi maçı.

Fenerbahçe Ülker bu sonuçla pazar günkü finalde Beşiktaş Cola Turka'nın rakibi oldu. Favori olarak çıkacakları bu maça kadar dinlenmek onların da hakkı elbet.

Final 13 Şubat pazar günü saat 15:00'de Kadir Has Spor Salonu'nda olacak ve yine Sports TV'den canlı yayınlanacak.


GALATASARAY CAFE CROWN (70): Josh Shipp (7 ribaund- 2 asist), Jerry Johnson 2 (1 asist), Göksenin Köksal (1 ribaund), Caner Topaloğlu (2 ribaund), Preston Shumpert 8, Tutku Açık 9 (2 ribaund- 13 asist), Luksa Andric 30 (4 ribaund), Radoslav Rancik 4 (7 ribaund- 2 asist), Haluk Yıldırım 6 (3 ribaund), Ermal Kurtoğlu 11 (4 ribaund)

FENERBAHÇE ÜLKER (77): Roko Ukic 10 (2 ribaund- 3 asist), Mirsad Türkcan 12 (4 ribaund- 1 asist), Ömer Onan 4 (1 ribaund- 1 asist), Darjus Lavrinovic 18 (6 ribaund- 1 asist), Sarunas Jasikevicius 9 (2 asist), Kaya Peker (8 ribaund- 3 asist), Oğuz Savaş 6 (1 ribaund), Tarence Kinsey 5 (2 ribaund- 1 asist), Marko Tomas 6 (4 asist), Emir Preldzic 7 (3 ribaund)

1.PERİYOT: 16-20
2.PERİYOT: 22-27
3.PERİYOT: 21-23
4.PERİYOT: 21- 7
G.Saray Café Crown 70-77 F.Bahçe Ülker (F.Bahçe'ye 3 Periyot Yetti) G.Saray Café Crown 70-77 F.Bahçe Ülker (F.Bahçe'ye 3 Periyot Yetti) Reviewed by Adsız on 21:22 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.