Advertisement

Kartalı Yabancıları Uyandırdı (75-61)

Kadınlar Basketbol Ligi'nin 18. hafta maçında Burhaniye Belediyesi'ni konuk eden Beşiktaş Cola Turka, rakibini 75-61'lik skorla mağlup ederek Play-Off yarışında kritik bir galibiyete imza attı. Maç boyunca özellikle organizasyon anlamında sıkıntı yaşayan Siyah-Beyazlıları galibiyete ise yabancı oyuncularının etkin oyunu ulaştırdı..

Maça hareketli hücumları ile giren Burhaniye Belediyesi, oyunun ilk bölümünde kontrolü tamamen eline alarak 14-2'lik seri ile skor üstünlüğünü de sağladı. Nykesha Sales'in yarattığı eşleşme sorununu kullanmayı amaçlayan Beşiktaş Cola Turka ise bu oyuncu üzerine kurduğu setler ile skor üretirken, maçın ilk periyotu konuk Burhaniye Belediyesi'nin; hem 13-18'lik skor üstünlüğü, hemde sahadaki tempoyu ayarlama ve organizasyon anlamındaki üstünlüğü ile tamamlandı. İkinci periyota daha toparlanmış şekilde giren ev sahibi ekip, boyalı alanı ve yüksek post atışlarını tercih ettiği bu bölümde farkı da kapatmayı başardı. Konuk ekip ise Latoya Thomas'ı pota altında etkili kullanmasının yanında, Hande Kayalar'ın dış şutları ile etkili olduğu bu bölümde skor üstünlüğünü sürdürdü. Periyotun son bölümünde ise deneyimli power forveti Iveta Salkauske'nin skorer oyunu ile etkili olan Beşiktaş Cola Turka, bu bölümde yakaladığı seri ile maçın ilk yarısını 33-28'lik üstünlükle tamamladı..

Mücadelenin ilk yarısında hiç dış atış denemeyen Beşiktaş Cola Turka, bu devrede; Sales- Marques ikilisinin penetre sayıları ve Iveta Salkauske'nin yüksek yüzdeli şutları ile etkili oldu. Siyah-Beyazlılarda ilk yarı boyunca 1'er serbest atış isabeti bulan Melike Bakırcıoğlu ve Tuğba Taşçı'nın toplam 2 sayısının dışında skor bulan yerli oyuncu olmaması da ilginç bir detaydı. Pota altını yeterince etkili kullanamayan ve çok şut kaçıran Burhaniye Belediyesi ise, serbest atış ve dış atış isabetleri ile skor üretebildi. Konuk ekipte Duygu Fırat, etkili oyununu ürettiği 11 sayı ile de perçinledi ilk yarının ardından..

Maçın üçüncü periyotuna White'ın sayıları ile giren konuk ekip, bu bölümde; dışarıdan Esra Erden Atacan, içeriden ise Salkauske ile etkili olan ev sahibi Beşiktaş Cola Turka'nın hücumlarına çare bulamayınca fark hızla açılmaya başladı. Deneyimli oyuncuları ile daha az hata yapan ve doğru şutları bulan Siyah-Beyazlılar, üçüncü çeyreği de 54-49'luk üstünlükle geçen taraf oldu. Karşılaşmanın son periyotuna da etkili oyunu ile giren ve Esra Erden Atacan organizeli hücumlarında Sales-Salkauske-Marques üçlüsünü iyi kullanan Beşiktaş Cola Turka, farkı da 15 sayıya kadar çıkardı. Dış atışlarla farkı eritmeye çalışan konuk Burhaniye Belediyesi, bunu bir nebze başarsa da, deneyimli uzun Yasemin Horasan'ın sayıları ile farkı koruyan ev sahibi ekip, yine yabancı oyuncuları ile etkili olduğu son bölümde skor üstünlüğünü sürdürdü ve mücadeleden 75-61'lik galibiyetle ayrılmayı başardı..

Beşiktaş Cola Turka'da mücadeleyi; 20 sayı ve 14 ribaund ile tamamlayan Litvanyalı power forvet Iveta Salkauske galibiyetin baş mimarı olurken, iki yıldız skorer; Nykesha Sales ve Iziane Marques ise maçı 16'şar sayı ile tamamladılar. Bu arada Beşiktaş Cola Turka'nın deneyimli guardı Nilay Kartaltepe, maçın üçüncü periyotunun başında sakatlanarak oyuna devam edemedi. Burhaniye Belediyesi'nde ise pota altını etkili kullanmaya çalışan Latoya Thomas, maçı; 18 sayı ve 11 ribaund ile tamamlarken, genç forvet Duygu Fırat'ın 16 sayısı mağlubiyete engel olamadı..


SALON: Beşiktaş Cola Turka Arena

HAKEMLER: Rüştü Nuran, Tunçtan Durmuşcan, Yusuf Akdemir

BEŞİKTAŞ COLA TURKA (75): Esra Şencebe (3 asist), Esra Erden Atacan 9 (5 ribaund- 2 asist), Nilay Kartaltepe (2 ribaund- 5 asist), Iziane Castro Marques 16 (2 ribaund- 2 asist), Tuğba Taşçı 1 (2 ribaund- 1 asist), Yasemin Horasan 8 (4 ribaund), Melike Bakırcıoğlu 1 (1 ribaund), Nykesha Simone Sales 16 (4 ribaund- 3 asist), Kelly Silva Santos 4, Iveta Salkauske 20 (14 ribaund), Ayşe Cora.

BURHANİYE BELEDİYE (61): Saadet Aysu Keskin, Seda Atlı, Hande Kayalar 8 (2 ribaund- 1 asist), Mina Maksimovic (3 ribaund- 1 asist), Allyson Renee Hardy 5 (4 ribaund- 5 asist), La Tanya Chantella White 6 (7 ribaund- 4 asist), Duygu Fırat 16 (4 ribaund), Latoya Thomas 18 (11 ribaund), Betül Pehlivan 7 (2 ribaund- 1 asist).

1. PERİYOT: 13-18
2. PERİYOT: 20-10
3. PERİYOT: 21-21
4. PERİYOT: 21-12
Kartalı Yabancıları Uyandırdı (75-61) Kartalı Yabancıları Uyandırdı (75-61) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 12:29 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.