Advertisement

İyi Başlangıç Kabusa Dönüştü (65-80)

Turkish Airlines Euro League H grubundaki temsilcimiz Fenerbahçe Ülker, grubundaki beşinci maçında Sinan Erdem Arena'da konuk ettiği Yunan ekibi BC Olympiakos'a 60-85'lik skorla mağlup olarak liderlik şansını kaybetti. Temsilcimizin çeyrek finale çıkması için önümüzdeki hafta Power Electronics Valencia deplasmanından ya galibiyet çıkarması ya da rakibine en fazla 1 sayıyla mağlup olması gerekiyor.

Sinan Erdem Arena'da 15.870 biletli seyircinin izlediği karşılaşmaya boyalı alan savunmasını iyi yapan temsilcimiz, ilk bölümde savunmada gösterdiği dirençle rakibine kolay sayı şansı vermedi. Zoran Erceg'in 3/3 ile başlayan dış şutlarıyla sayılar bulan Olympiakos karşısında çok top kaybı yapan Fenerbahçe Ülker, Jasikevicius-Tomas ikilisinin üçlükleri ile skoru dengede tutmayı başardı. Nesterovic-Erceg ikilisinin boyalı alan sayıları ile skor üstünlüğünü sağlayan konuk ekibe son bölümde Preldzic-Tomas ikilisinin gayretleri ile yanıt veren Sarı-Lacivertliler, ilk periyotu 18-20'lik skorla geride tamamladı. İkinci periyotun başında Teodosic'e yakın savunma uygulayarak onu iyice oyundan düşüren temsilcimiz, hücumda da penetre sayıları ile skor üreterek skor üstünlüğünü sağlasa da, pota altında fizik üstünlüğünü iyi kullanan deneyimli oyuncu Nesterovic'in sayılarına engel olamadı. Periyotun son bölümünde özellikle kenardan gelen oyuncularının penetreleri ile sayılar bulan temsilcimiz, Ukic'in de skor katkısı ile maçın ilk yarısını 36-34'lük üstünlükle tamamlamayı başardı..

Karşılaşmanın üçüncü periyotuna yine yabancılarının sayıları ile başlayan temsilcimiz, aradaki sayı farkını açmaya devam etti. Bu bölümde Tomas ve Kinsey'in hem hücumda hemde savunmada eşleştikleri rakiplerine kurduğu üstünlük kilit nokta oldu. 11-0'lık bir seri yakalayan Sarı-Lacivertliler skoru da 49-37'ye getirmeyi başardı. Ardından Jasikevicius'un girmesi ile ritmini kaybeden Fenerbahçe Ülker, rakibin de doğru hücumları ile ürettiği sayılara engel olamadı. Yarattığı eşleşme sorununu iyi kullanan Erceg'in sayıları ile geri dönen ve Gordon-Papaloukas ikilisinin hücum etkinliği ile oyuna ortak olan konuk ekip, Erceg'in üçlüğü ile üçüncü periyotun sonunda skoru da 55-54'e getirmeyi başardı. Son periyota iyi başlayan ve boyalı alanı iyi savunarak temsilcimize bu bölgeden sayı şansı vermeyen konuk ekip, oyuncularımızın da dış atışlarda oldukça kötü bir performans sergilemesi ile skor üstünlüğünü eline almayı başardı. Özellikle ikili oyunlarla sonuca giden Olympiakos, Papaloukas-Spanoulis ikilisinin penetreleri sonucunda yarattığı pozisyonlara bir türlü çare bulamadı. Savunmada pota altını iyi kapatamayan Sarı-Lacivertliler, periyotta 5 dakikalık süre geride kalırken basket kaydedemezken, rakibin dış atışlarına da engel olamayınca konuk ekibin yakaladığı 6-27'lik seriye engel olamadı. Hemen hemen her penetreden pozisyon bulan ve çoğundan sayı çıkartan Olympiakos'ta Papaloukas'ın oyuna koyduğu ağırlık skora da direkt yansıdı. Son hücuma ise 12 sayı farkla önde giren konuk ekip, ikili averajda üstünlük kurmak için üçlük aradı ve Papaloukas'ın potalı basketi ile skoru da 65-80'e getirerek istediğini elde ederek salondan da lider olarak ayrıldı.


FENERBAHÇE ÜLKER (65): Roko Ukic 14 (1 ribaund- 4 asist), Ömer Onan 2 (2 asist), Darjus Lavrinovic 8 (5 ribaund- 1 asist), Sarunas Jasikevicius 7 (1 ribaund- 2 asist), Kaya Peker 2 (1 ribaund- 1 asist), Oğuz Savaş 4 (3 ribaund- 3 asist), Tarence Kinsey 12 (6 ribaund- 1 asist), Marko Tomas 9 (2 ribaund), Sean May 2 (3 ribaund- 1 asist), Emir Preldzic 5 (2 ribaund- 1 asist).

BC OLYMPIACOS (80): Theodoros Papaloukas 9 (4 ribaund- 8 asist), Rasho Nesterovic 16 (9 ribaund), Vassilis Spanoulis 12 (2 ribaund- 4 asist), Michalis Pelekanos (2 ribaund), Loukas Mavrokefalides 16 (2 ribaund), Andreas Glyniadakis 2, Koskas Papanikolaou (4 ribaund), Zoran Erceg 21 (5 ribaund), Milos Teodosic 2 (3 asist), Jamon Gordon 2 (5 ribaund- 5 asist)

1.PERİYOT: 18-20
2.PERİYOT: 18-14
3.PERİYOT: 19-20
4.PERİYOT: 10-26
İyi Başlangıç Kabusa Dönüştü (65-80) İyi Başlangıç Kabusa Dönüştü (65-80) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 01:17 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.