Advertisement

Berbat Bir All-Star'ın Ardından İzlenimler

Beko All-Star 2011'i salondan seyredebilmek için Bursa'ya dönüşü 1 hafta ertelemek zorunda kaldım. Önceki All-Star'lardaki keyfi, tadı alabileceğimi umdum çünkü. Dün sıkılmadığım, uyuklamadığım bir yarışma /organizasyon yoktu.

Federasyonun yarışmaların konseptine uygun oyuncular seçmeyişinden başlayan aksaklıklardan bahsetmeli biraz. Üç sayı yarışmasındaki oyuncuların bir çoğu şutör özellikleri iyi olmayan oyuncular. Ömer Onan ve Yunus Çankaya kabul edilebilir, ya diğerleri?

Smaç yarışması tam bir fiyaskoydu. Açıklanan listede isimleri geçen Barbour, Grier ve Roberts yarışmaya katılamadı. Katılanlar da All-Star ruhuna yaraşır smaçlar gösteremediler bizlere. Altan Erol smaç yarışmasında olacağından haberi yokken; nasıl güzel smaçlar vurabilsin? Ligde kaç maçta smaç yaparken görülmüş? İlkan güzel şeyler denedi fakat görmek istediğimiz smaçlardan uzaktı onunkisi de. Diğer Amerikalılar arasında geçti mücadele haliyle, orada da kötünün iyisi Tyler Smith kazandı.

Yapılan smaçları Amerika'dan her hangi birini tutup getirsem yapabilir. Amerika'dan Beko All-Star'ı seyreden olduysa bir taraflarıyla gülmüş olmalı.

Ha Altan Erol deyince aklıma geldi. Altan birkaç sene önce All-Star'da yetenek yarışmasında yarışmıştı. Sahi neden yapılmıyor artık yetenek yarışması?

All-Star maçında sürekli boş şut ve turnike göreceğiz endişesine kapıldım bir ara. İkinci yarı itibariyle gelen smaçlar, alley-ooplar'la biraz daha izlenesi hale geldi organizasyon. Chatman'ın sinsi tilkivari hareketleri, Holston ile Barış Ermiş'in el ele kol kola hücumlara gidip gelmesi, maçın tek sayısız oyuncusu Jerome Randle'ın yaptığı spektaküler hareketleri ve 8 asisti, Lance Williams'ın oyun kuruculuğa soyunup üçlük atması (airball oldu tabi :) ) hoş detaylardı.

Maçın MVP'si Birkan'ın defans sahasına pek geçmeden hücumu düşünerek oynaması ve benchin ona fazlaca süre tanıması dikkat çekti. Genç oyuncu ilk All-Star maçında 26 sayı - 6 ribaund - 4 asistle oynayarak haketti ödülü. Ona da bir kez daha tebriklerimizi yolluyoruz buradan.

Devre arasındaki Atiye konseri sınıfta kalmıştır benim için. Play-back'in Allah'ını yaptı zira. Şarkı sözleri de duyulmadı koca salonda. Bir şeyler söyledi gitti, gürültü tadındaydı.

Hakem Fatih Söylemezoğlu'nun Türk Karması'nda basketbolculuğa soyunmasından bahsedelim. Güzel düşünülmüş fakat çok gedikleri vardı, eksikti. Hoca bomboş pozisyonlarda atamadı sayıları. Birkan'dan aldığı topu da kontrol edemedi. En sonunda oyunu durdurup panyalı basket attı ve Türk Karması'nın hanesine 3 sayı olarak yazdırdı. Gönül isterdi ki kenardan Spahija, Murat Yılmaz, Orhun Ene, Timuçin Meriç de girsinler oyuna ansızın.

All-Star maçlarında eksikliğini en çok hissettiğim konu ise, eski basketbolcular adına bir organizasyonun olmaması. Harun Erdenay, İbrahim Kutluay, Levent Topsakal, Ufuk Sarıca ve daha sayamayacağım kadar başarılı basketbolcuları çağırıp güzel bir üç sayı yarışması veya şut yarışması yapılsın. Petar Naumoski, Damir Mrsic, Larry Richard gibi Türk Basketbolu'nda iz bırakmış yabancı oyuncuları çağırabilmek, seyircilere nostaljik anlar da yaşatacaktır halbuki. Ben bu eksikliğin giderilmesi gerektiğine inanıyorum.

Son olarak salona ilk girişte organizasyonun programının yazılı olduğu, seyircilere rehber edebilecek bir broşür dağıtılmalı. Oyuncuların ve koçların isimleri, hangi saatte hangi yarışma olacak belirtilmeli diye düşünüyorum.
Berbat Bir All-Star'ın Ardından İzlenimler Berbat Bir All-Star'ın Ardından İzlenimler Reviewed by Adsız on 10:52 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.