Advertisement

Efes'ten Şanssız Son (89-86)

Turkish Airlines Euro League TOP-16 G grubundaki temsilcimiz Efes Pilsen, grubun liderlik mücadelesinde deplasmanda Real Madrid'e şanssız bir sonla uzatmada 89-86 mağlup olarak ilk yenilgisini aldı. İspanyol ekibi bu maçta temsilcimize göre serbest atış çizgisinden 12 fazla sayı üretti..

Maça oldukça etkili başlayan Efes Pilsen, özellikle Rakocevic-Thornton ikilisi ile sayılar bulduğu bu bölümde 2-14'lik seri ile farkı bir anda lehine açmayı başardı. Bu 14 sayının tamamı yabancı oyunculardan gelirken, 7'si Bootsy imzalıydı. Temsilcimizin iyi alan paylaşımı nedeniyle hücum düzenini tam kuramayan Real Madrid'in Clay Tucker hamlesi bir nebze olsun hücumda etkili olurken, Fischer-Tucker ikilisinin sayıları ile fark erimeye başladı. Tucker'ın üçlüğüne Kerem Tunçeri'nin üçlüğü ile yanıt veren temsilcimiz, son dakika içinde Mirotic'in 5 sayısına engel olamayınca fark eridi ve ilk çeyrek temsilcimizin 18-19'luk üstünlüğü ile tamamlandı. İkinci periyot Murray ve Fischer'ın karşılıklı basketleri ile başlarken, ilk bölümde hücumda organize olamayan iki takım da karşılıklı top kayıpları ile skor üretmekte zorlandı. Serbest atış çizgisinden skor üreten ev sahibi ekip, 3 dakika geride kalırken 24-23 ile ilk kez öne geçmeyi başardı. Bu bölümde Mirotic-Tucker ikilisinin sayılarına engel olamayan Lacivert-Beyazlılar, potaya yönelerek sayılar bularak son 5 dakikaya yeniden önde girmeyi başardı. Rodriguez'in üçlüğüne Vujcic'in smacı ile karşılık veren temsilcimiz, ilerleyen bölümde potaya yakın atışlardan sayılar bulurken, Real Madrid ise üçlüklerle skor üretti. Son bölümde yine yabancı oyuncuları ile sayılar bulan temsilcimiz, Murray'in son saniye basketi ile ilk yarıyı da 40-46'lık üstünlükle tamamladı..

Mücadelenin üçüncü çeyreğine oldukça etkili giren Real Madrid, üst üste sayılarla farkı kapatırken, temsilcimiz bu bölümde yine Rakocevic-Bootsy ikilisiyle sayılar bularak skoru dengede tuttu. Tucker'ın basketleri ile etkili olan ev sahibi ekip, Fischer'ın sayıları ile öne geçmeyi başardı. Karşılıklı sayılarla geçen son bölümde Tucker skoru 65-62'ye getirirken, Thornton'ın üçlüğü ile üçüncü periyot 65-65'lik eşitlikle sonuçlandı. Dördüncü periyot sert savunma ile başlarken, Roberts-Nachbar ikilisinin potaya yakın atışları ile skor üreten temsilcimiz skor üstünlüğünü yeniden eline aldı. Bu çeyrekteki ilk basketini 3 dakika geride kalırken bulabilen Real Madrid, ilerleyen bölümde de pota altından sayılar bulabildi. Şut yüzdelerinin düştüğü ve karşılıklı boş hücumların olduğu son bölümde Roberts'ın üçlüğü ile temsilcimiz 70-76 öne geçmeyi başardı. Günün etkili ismi Prigioni'nin sayıları ile skoru yeniden eşitleyen ev sahibi ekip, Kerem Gönlüm'ün üçlüğüne engel olamadı fakat Rodriguez'in üç serbest atışı skoru son saniyelere girilirken 79-79'a getirdi. Kalan 2.9 saniyede Murray'in şutuna Tucker'dan blok gelince mücadelenin normal süresi 79-79 eşitlikle sonuçlandı..

Uzatma bölümüne NBA patentli guard Sergio Rodriguez'in üçlüğü ile giren ev sahibi ekibe, Rakocevic'in serbest atış sayıları ile yanıt veren temsilcimiz, Fischer'ın smacına da engel olamadı. Mirotic-Kerem Tunçeri ikilisin karşılıklı basketleri ile devam eden bu bölümde Thornton'ın üçlüğü ile temsilcimiz skoru 87-86'ya getirdi. Üst üste iki hücumdan sonuç alamayan Real Madrid karşısında Kerem Tunçeri ile son hücum kullanan Lacivert-Beyazlı temsilcimiz, potaya yönelen milli guardın Fischer-Mirotic ikilisinin savunması karşısında top dışarı çıkartırken yaptığı pas hatasıyla bu hücumdan yararlanamayınca bitime 2 saniye kala taktik faule başvurdu. Prigioni'nin serbest atış sayıları ile skor 89-86'ya gelirken, kalan sürede Vujcic ile hücumdan sonuç alamayan temsilcimiz, bu zorlu maçtan pekte hakkı olmadığı bir mağlubiyetle ayrıldı..

Hücumda önemli katkılar yapmasına rağmen savunmada büyük bir handikap olan Rakocevic ve sahada yer aldığı 20.20 dakika boyunca 2 ribaund dışında hiçbir şey yapmayan Wisniewski'nin vasat performansı önemli bir eksiklikti temsilcimiz adına. Bu maçı kazanmak büyük avantaj getirecekti Efes'imize ama olmadı. 17 Şubat'ta Sinan Erdem Arena'da yine Real Madrid'le karşılaşacak olan temsilcimiz, o maçta yeniden avantajlı duruma geçebilir. Bu potansiyele fazlasıyla sahip olduğunu da bu maçta gösterdi..


SALON: Madrid Caja Magica

HAKEMLER: Sasa Pukl, Grzegorz Ziemblicki, Milivoje Jovcic

REAL MADRID (89): Ante Tomic 2 (2 ribaund), Pablo Prigioni 17 (2 ribaund), Carlos Suarez 6 (3 ribaund – 1 asist), Felipe Reyes 3 (2 ribaund), Nikola Mirotic 12 (5 ribaund – 1 asist), Sergio Rodriguez 13 (3 ribaund – 7 asist), D’or Fischer 15 (12 ribaund – 3 asist), Sergio Llull 2 (1 ribaund – 1 asist), Clay Tucker 19 (4 ribaund – 4 asist)

EFES PİLSEN (86): Andrew Wisniewski (2 ribaund), Igor Rakocevic 16 (3 ribaund – 2 asist), Lawrence Roberts 10 (4 ribaund – 2 asist), Kerem Tunçeri 5 (2 ribaund – 5 asist), Bootsy Thornton 18 (8 ribaund – 2 asist), Kerem Gönlüm 13 (9 ribaund), Nikola Vujcic 9 (3 ribaund – 4 asist), Bostjan Nachbar 5, Flip Murray 10 (2 ribaund – 3 asist), Sinan Güler (1 asist)

1. PERİYOT: 18-19
2. PERİYOT: 22-27
3. PERİYOT: 25-19
4. PERİYOT: 14-14
UZATMA: 10-7
Efes'ten Şanssız Son (89-86) Efes'ten Şanssız Son (89-86) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 04:26 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.