Advertisement

Gürcistan'dan Tarihi Galibiyet

EuroBasket 2011'in ilk gününde iki zayıf ekibin karşılaşmasında kazanan taraf Gürcistan oldu. Bu galibiyet Gürcistan için çok şey ifade ediyor. İlk defa bir Avrupa Şampiyonası'na katılıyorlar. İlk maçlarında galibiyet almaları Gürcüler için sevindirici olsa gerek.

Hazırlık döneminde hazırlık maçında karşılaştığımız ve 64-60 yendiğimiz Belçika'nın Gürcistan'a karşı maç boyunca hiç bir varlık gösterememesine anlam veremedim. Ortada bir maçtı ancak Belçika'nın kazanma ihtimalini daha fazla görüyordum açıkçası. Gürcistan kazanamaz diye bir fikrim de yoktu ama en azından 59-81'lik skor hiç ama hiç beklenmiyordu.


Kadro kalitesi ve oynadıkları basketbol açısından vasat iki takım olarak ha Gürcistan kazanmış, ha Belçika kazanmış pek mühim değil bizler için. Ancak ilk Avrupa Şampiyonası maçında bu kadar net bir galibiyet almak Gürcistan'ı ve halkı heyecanlandırmıştır diye umuyorum. Belçika'ya karşı Gürcistan'ın en skorer oyuncusunun Türk vatandaşlığı da bulunan ve Beşiktaş'ın kapısından dönen Zaza Pachulia olduğunu da vurgulayalım. 16 sayı - 3 ribaundla tamamladı maçı Zaza.

Gürcistan'ın önümüzdeki iki maçı (Rusya,Slovenya) zor maçlar. Televizyon yayınından seyredemediğimiz için Gürcüler hakkında sağlıklı yorum yapmak doğru olmaz, zaten Belçika da vasat bir takım. O yüzden Gürcistan'ın Ukrayna ve Bulgaristan maçlarını kazanma ihtimalini yüksek görmekteyim. Aynı şey Belçika için de geçerli. İş o maçlarda çözülecektir.
Gürcistan'dan Tarihi Galibiyet Gürcistan'dan Tarihi Galibiyet Reviewed by Adsız on 01:52 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.