Advertisement

Galatasaray: 77 - Paok: 64 ( Komşu'ya Selam , Yola Devam )


Geçtiğimiz sezon Oktay Mahmuti Galatasaray'ın başına geçtiğinde kafasında 3 yıllık bir plan vardı. Açık konuşmak gerekirse koç takımı devraldığında vaziyet pek de parlak değildi. Nalga olayında alınan cezanın da etkisiyle takım play-off 'u dahi görememişti ve güçlü bir kadroya sahip değildi. Ancak Mahmuti'nin gelişiyle takım sihirli bir dokunuş yapılmışçasına değişti. Mahmuti'nin 3 yıllık planı yalnızca 1 yıla sığdırıldı ve Galatasaray uzun bir süre sonra Eurolig kapısına dayandı. Eurolig macerasına da Paok galibiyetiyle iyi bir başlangıç yaptı.

Maçtan önce herkesin kafasında soru işaretleri vardı. Transferler oturdu mu ? Bu sene nasıl bir taktikle oynayacağız ? Acaba takım hazır mı ? Ve dahası... Ancak Galatasaray sahada bu soru işaretlerini sildi. Tabi ki sezon başı olması nedeniyle sahada çok kaliteli bir basketbol yoktu. Ancak mücadele vardı. Maçın geneli Galatasaray kontrolünde geçti. İlk yarıda elde tutulan kontrole rağmen farkı çok açamasa da 3.çeyrekte asıl darbeyi indirdi Galatasaray. Oyunda fark yaratan isimler ise Galatasaray adına Jamon Lucas Gordon ve Furkan Aldemir oldu. Gordon 21 sayı atarken , Furkan aldığı 9 ribauntla Fiba'dan aldığı ''Ribaunt Canavarı'' apoletinin hakkını bir daha verdi. Ancak dediğim gibi henüz sezon başı olduğundan dolayı bu maçta neler olduğu değil , maçın bize neler anlattığı önemli. Bu maçın bize anlattıkları ise gelecek adına gayet olumlu. Yeni sezon için kurulan geniş kadro , Mahmuti iyi kullanırsa pozitif değer. Geçen sene final serisinde Fenerbahçe Ülker adına en büyük farkı yaratan etken olan topu rakip sahaya geçirebilecek oyuncu bolluğu bu sene Galatasaray'da da yaşanıyor. Skor opsiyonlarının fazlalığı da cabası. Ancak madalyonun bir de diğer yüzü var. Yazın başından beri tartışılan uzun rotasyonu. Dakikalara bakıldığında dakika olarak Andric ve Furkan'ın yarı yarıya süre aldığı görülüyor. Bu ikili bu maçta hiç sırıtmadı , tüm eleme maçlarının böyle geçilme ihtimali de var. Ancak Eurolig'de bu uzun rotasyonunun pek işleyeceğini sanmıyorum. Ancak son cümleyi kurarken bir yandan da Oktay Mahmuti'nin bu konu ile ilgili hazırlıklarını düşünüyorum. Elbet vardır bir bildiği. Bu arada hatırlatalım Galatasaray yarın saat 17:00 'de Asvel - Gravelines maçı galibiyle karşılaşıyor. Maç Ntvspor'dan canlı yayınlanacak.


Maç hakkında detaylı istatistik .

Maçı izleyemeyenler için özet .
Galatasaray: 77 - Paok: 64 ( Komşu'ya Selam , Yola Devam ) Galatasaray: 77 - Paok: 64 ( Komşu'ya Selam , Yola Devam ) Reviewed by emregur on 21:35 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.