Advertisement

Aliağa Petkim: 66 - Hacettepe Üniversitesi: 60 (Akdeniz Kupası)

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde düzenlenen Akdeniz Kupası'nın ilk maçında, turnuvaya ev sahipliği yapan Hacettepe Üniversitesi ile Aliağa Petkim karşı karşıya geldi. Maçın başından itibaren skor üstünlüğünü sağlayan Aliağa Petkim, karşılaşmayı da 66-60'lık skorla kazanan taraf oldu..

Mücadeleye özellikle Ersin Görkem'in etkili oyunu ile giren Aliağa Petkim, bu oyuncunun dış atışları ile farkı lehine açarken, Hacettepe Üniversitesi ise atletizmi ile fark yaratan Amaning'in sayıları ile skor buldu. Çok kötü yüzdeyle şut atan Hacettepe Üniversitesi karşısında çok daha iyi organize olan Aliağa Petkim, maçın ilk periyotunu 19-12 üstünlükle geçtikten sonra karşılıklı sayılarla geçen ikinci periyot sonunda soyunma odasına 36-33'lük üstünlükle gitti. Üçüncü periyot başa baş bir mücadeleye sahne oldu. Hücumda; Toolson - Ümit ikilisi ile etkili olan Aliağa karşısında Sanders - Collins ikilisi ile sayılar buldu Hacettepe Üniversitesi ve üçüncü periyot Aliağa Petkim'in 52-51'lik üstünlüğü ile kapandı. Son periyota her iki takım da karşılıklı boş hücumlarla başlarken, oyun da sık sık fauller sebebiyle soğudu. Başa baş giden skor, Miller ve Buğrahan'dan gelen 5 sayı ile Aliağa lehine bozulurken, iki takım da özellikle dış atışlarda etkili olamayınca bu fark son bölüme kadar korundu ve Aliağa Petkim mücadeleyi 66-60'lık skorla kazanan taraf oldu..

Deneyimli oyuncu Ersin Görkem, 4/7 üçlük atarak kaydettiği 18 sayı ile galibiyetin baş mimarı oldu. İki oyun kurucusu; Sherron Collins ve Derya Yannıer'in asist yapmadan maçı tamamladığı Hacettepe Üniversitesi'nde ise 17 sayı kaydeden Sanders, takımın en etkili ismi olsa da, o da mücadeleyi 6/14 gibi düşük sayılabilecek bir şut yüzdesi ile tamamladı..


ALİAĞA PETKİM (66): Branislav Ratkovica 7 (3 ribaund, 3 asist), Eren Ocaktürk (4 ribaund), Pertev Öngüner (2 ribaund), Ryan Toolson 15 (1 ribaund, 3 asist), Barış Güney (1 asist), Ümit Sonkol 10 (4 ribaund, 1 asist), Zelimir Zagorac (1 ribaund), Buğrahan Tuncer 5 (2 ribaund, 2 asist), Ersin Görkem 18 (6 ribaund, 2 asist), Brian Qvale 6 (1 ribaund), Paul Miller 5 (9 ribaund, 4 asist).

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ (60): Özgür Adıgüzel 3 (3 ribaund, 2 asist), Derya Yannıer 2 (2 ribaund), Murat Kaya 2 (1 ribaund), Önder Külçebaş 6 (4 ribaund), Orçun Tunca (1 ribaund), Sherron Collins 8 (2 ribaund), Hüseyin Beşok 8 (5 ribaund, 1 asist), Ricardo Marsh 6 (2 ribaund, 3 asist), Matthew Bryan Amaning 6 (6 ribaund), Melvin Sanders 17 (4 ribaund, 1 asist), Ali Işık 2.
Aliağa Petkim: 66 - Hacettepe Üniversitesi: 60 (Akdeniz Kupası) Aliağa Petkim: 66 - Hacettepe Üniversitesi: 60 (Akdeniz Kupası) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 22:33 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.