Advertisement

Vilnius Notları (8 Eylül)


Bugün milli takım dinlendi. Biz de oturduk TV başına ölüm grubu olan E Grubu'na göre kalitesi çok daha düşük olan F Grubu'nun maçlarını izledik.

İlk maç Ukrayna'nın kıyağıyla ilk tura yükselen Gürcistan ile McCalebb önderliğinde turnuvanın en büyük sürprizi olan Makedonya arasındaydı. Zaza'nın yokluğna rağmen Gürcistan'ın son topa kadar pes etmemesi hem alkışlattı, hem de Makedonya hakkında 'Gerçekten buraları hak ediyorlar mı?' soru işaretini bıraktı kafamızda. 

Evet, Makedonya McCalebb gibi önemli bir devşirme yıldızın etrafında iyi bir yapı oluşturdu. Dış atıcı olarak kalburüstü isimlere sahipler.  Ancak pota altını verimli kullanamıyorlar. Boyalı alandan buldukları 16 isabetin 10'u zaten McCalebb'e ait. Bu sorun Makedonya'da daha kendini hissettirmedi ancak bu ileride de böyle olacağı anlamına gelmez.

Bu arada unutmadan Makedoya'nın gruptan çıkmayı garantilediğini belirtelim.

İkinci maç Finlandiya ile Rusya arasındaydı. Finlandiya'nın gruplarda sergilediği performansın ardından bir sürpriz daha burada yapar mı diye beklerken pillerinin bittiğini gördük. Oyunun genelinde -özellikle savunmada-gösterdikleri mücadele muazzam ancak hücumda tıpkı Makedonya gibi dış şuta bağımlılar ve 3 sayı yüzdelerinin eline kalıyorlar. 

Rusya ise şu anda turnuvada en iyi basketbolu oynayan ülkelerinden biri şüphesiz. Elbette şu ana kadar oynadıkları rakiplerinin zayıf olmasının da bunda payı var ancak F Grubu'nda oynayacakları son iki maçta da bu performansları devam edecektir. Maç özelinde ise Shved ve Khryapa ön plana çıkan isimlerdi Rusya adına.

Yunanistan-Slovenya günün son maçıydı. Skorda 69-60 yazması sizi şaşırtmasın. Yunanistan'ın maç boyunca oyunda net bir hakimiyeti yoktu. Hatta benim şahsi fikrime göre maçın gidişatı tamamen Slovenya'nın şut seçimlerine göre gelişti. Ne zaman ki Slovenler iç-dış dengesini sağladı, fark kapanmaya başladı. Ancak maç içerisindeki bazı sekanslardaki gereksiz şut seçimleri de maça hem oyun hem skor olarak ortak olmalarını engelledi.

Şu anda F Grubu'nda puan durumu bizim grubu göre daha az karışık. Rusya ve Makedonya garantiledi. Yunanistan'ın bir galibiyete ihtiyacı var. 12 Eylül'de Gürcistan ile oynayacaklarını düşünürsek onları da çeyrek finalda saymamız lazım. Tek muamma - o da istatiksel olarak- Finalndiya-Slovenya ikilisinden kimin eleneceği... Eğer Finlandiya Gürcistan'ı yarın yenerse, son gün oynanacak Slovenya-Finlandiya maçı son çeyrek finalisti belirleyecek.


Vilnius Notları (8 Eylül) Vilnius Notları (8 Eylül) Reviewed by Kubilay on 12:58 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.