Advertisement

Jonathan Gibson, Trabzonspor'da.

Transferde sıkıntılı bir süreç geçiren Trabzonspor Basketbol, bileğindeki sakatlık nedeniyle sözleşmesinden vazgeçtiği Andrew Washington yerine, geçtiğimiz sezon bir dönem Oyak Renault forması giyen ABD'li guard Jonathan Gibson ile bir yıllık sözleşme imzaladı..

Oyuncunun bağlı olduğu Menajerlik şirketinden yapılan açıklamada, geçtiğimiz sene Oyak Renault ve İsrail ekibi Elitzur Ashkalon formaları giyen 24 yaşındaki ve 1.87 boyundaki Gibson'ın yeni sezonda Karadeniz ekibinin formasını giyeceği bilgisi yer aldı..

Geçtiğimiz sezona Oyak Renault'da başlayan ve ligde forma giydiği 11 maçta; 18.1 sayı, 3.9 ribaund ve 3.3 asist ortalamaları yakalayan Gibson ile Bursa ekibi, oyuncunun performansından memnun olunmadığı gerekçesi ile yollarını ayırmıştı. Gibson, Türkiye'deki en yüksek skorunu ise yine Trabzonspor karşısında kaydettiği 35 sayı ile ulaşmıştı..

Hücum anlamında çok yetenekli bir oyuncu olan Gibson'ın, Trabzonspor'da Bailey ile birlikte 1 ve 2 numalardaki süreleri paylaşması bekleniyor. Boyları 1.87 ve 1.85 olan bu iki oyuncunun aynı anda sahada yer alması hücum anlamında çok katkı sağlayabilir ama savunmada bir hayli sıkıntı yaşamaları da muhtemel. Ama deneyimli coach Tolga Öngören, mutlaka plânlamaları yapmıştır ona göre elbette..

Bu arada Trabzonspor, bir süredir denediği Karadağlı pivot Stevan Milosevic'i de kadroya aldı. Kısa süreli bir sözleşme yapılan 26 yaşındaki ve 2.11 boyundaki Milosevic'in bu süre içerisindeki performansına bağlı olarak sözleşme tüm sezonu kapsayacak şekilde uzatılacak..

Bu imzalardan sonra Trabzonspor'un yabancı rotasyonunda; Maurice Bailey, Jonathan Gibson, Monwell Randle ve Stevan Milosevic yer alıyor..
Jonathan Gibson, Trabzonspor'da. Jonathan Gibson, Trabzonspor'da. Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 17:07 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.