Advertisement

Trabzonspor: 67 - Bandırma Kırmızı: 63 (Rüştü Yüce Turnuvası)

Ankara'da bugün başlayan Rüştü Yüce'yi Anma Turnuvası'nın ilk maçında Trabzonspor, Beko Basketbol Ligi'nin yeni ekiplerinden Bandırma Kırmızı'yı 67-63 mağlup etmeyi başardı..

Trabzonspor'da yeni transfer Jonathan Gibson, ilk maçında erken faul problemine girmesine rağmen hücum anlamında oldukça etkili bir maç çıkardı ve 3/7 üçlük isabetiyle kaydettiği 15 sayı ile galibiyette önemli bir rol oynadı. Genelde iki numarada kullanılacak isim Gibson olacak, bir numarada ise Maurice Bailey - Kaan Üner ikilisi görev yapacak gibi görünüyor sezon boyunca, tıpkı bu maçta olduğu gibi. İki numaralı pozisyonda Gibson'la süreleri paylaşacak isimler ise Polat Kaya ve Erkan İnan olacak muhtemelen. Bu arada bir diğer yeni transfer Stevan Milosevic ise bu maçta forma giymedi, yani yine tam kadro izleyemedik Trabzonspor'u..

Oldukça genç bir rotasyonla mücadele eden Bandırma Kırmızı'da ise yeni transfer ABD'li pivot Gary McGhee, bugün ilk kez yeni takımında forma giydi ama antrenman eksiği nedeniyle pek etkili bir performans gösteremedi. 3/4 üçlük isabetiyle 20 sayı kaydeden Fatih Cantitiz, günün en dikkat çeken oyuncusu olmayı da başardı ama çabaları mağlubiyeti önleyemedi. Genç oyunculara süre vermeleri çok hoş bir olay tabi ama ligde kalma adına bir hamle yapılacaksa ilk olarak şutör bir yabancı transferi şart görünüyor Bandırma ekibi adına..

Maçta; ribaundlarda 42-28'lik Bandırma Kırmızı, asistlerde ise 16-6'lık Trabzonspor üstünlüğü vardı. İki sayılık atışlarda Bandırma Kırmızı 19/42 ile skor üretirken, Trabzonspor ise 9/25 ile bir hayli etkisiz kaldı. Üç sayılık atışlarda ise Bandırma ekibinin 4/14 gibi düşük yüzdesine rağmen, Bordo-Mavililerin 11/22 gibi yüksek bir yüzdesi göze çarptı..

Mücadelenin ilk periyotu karşılıklı sayılarla geçilirken, Kerem Özkan'ın basketi ile periyot 18-18'lik eşitlikle tamamlandı. İkinci periyotta Gibson ve Randle'ın dış atışlarıyla hücumda oldukça etkili olan Trabzonspor, Fatih Cantitiz'in sayılarına engel olamasa da ilk yarıyı 37-29'luk skorla önde kapattı. Üçüncü periyota Bandırma Kırmızı daha etkili girse de, Trabzonspor yine Kerem - Bailey - Gibson üçlüsünün dış atışları ile etkili olarak aradaki sayı farkını korudu ve pota altı savunmasında sıkıntılar yaşadığı üçüncü periyotu da buna rağmen 54-45'lik üstünlükle önde tamamladı. Son periyot karşılıklı serbest atış sayılarıyla başlarken, ardından yine Randle - Gibson imzalı üç sayılık basketler kaydeden Trabzonspor farkı lehine açmaya devam etti. Maçta son 6 dakikaya girilirken skoru 65-48'e getiren Karadeniz ekibi, ardından adeta kontak kapatarak kalan sürede sadece Kerem Özkan ile iki sayılık bir basket bulurken, genç oyuncuları ile penetre ve pota altı sayıları bulmaya devam eden Bandırma Kırmızı'nın 15-2'lik serisi farkı kapatmaya yeterli olmadı ve Trabzonspor karşılaşmayı 67-63'lük skorla kazanan taraf oldu..


SALON: Ankara Arena

TRABZONSPOR (67): Kaan Üner (4 ribaund, 3 asist), Jonathan Gibson 15 (3 ribaund, 4 asist), Kerem Özkan 11 (4 ribaund, 2 asist), Erkan İnan (1 ribaund), Polat Kaya 10 (1 ribaund, 2 asist), Maurice Bailey 10 (2 asist), Levent Bilgin 7 (1 ribaund), Monwell Randle 14 (3 ribaund, 1 asist), Serhat Büker (3 ribaund, 2 asist), Oktay Yılmaz (5 ribaund), Oğuzhan Turan, Faikcan Nurkan.

BANDIRMA KIRMIZI (63): Şafak Edge 12 (1 ribaund, 3 asist), İbrahim Yıldırım 9 (3 ribaund), Ozan Çorbacıoğlu 2 (1 ribaund), Cenk Şekeroğlu 4 (6 ribaund, 1 asist), Fatih Cantitiz 20 (5 ribaund, 1 asist), Frank Hassell 12 (11 ribaund), Anıl Binici 4 (4 ribaund), Gary McGhee (5 ribaund, 1 asist), Talat Altunbey, Mert Gizir, Mert Türkyılmaz, Hasan Yıldız.

1.PERİYOT: 18-18
2.PERİYOT: 19-11
3.PERİYOT: 17-16
4.PERİYOT: 13-18
Trabzonspor: 67 - Bandırma Kırmızı: 63 (Rüştü Yüce Turnuvası) Trabzonspor: 67 - Bandırma Kırmızı: 63 (Rüştü Yüce Turnuvası) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 21:33 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.