Advertisement

Galatasaray: 79 - Banvit: 78 (Hazırlık Maçı)

Galatasaray ile Banvit'in Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda oynadığı hazırlık maçında gülen taraf Galatasaray oldu. Bu sezon ilk kez tam kadro parkeye çıkan Galatasaray, son bölüme kadar geride götürdüğü maçı, Luksa Andric'in bitime 12 saniye kala gelen smaç basketi ile mücadeleyi 79-78 kazanmayı başardı..

Karşılaşmaya Galatasaray; Jaka Lakovic, Jamon Lucas, Preston Shumpert, Darius Songaila ve Furkan Aldemir beşi ile başlarken, Banvit ise; Barış Ermiş, Serkan Erdoğan, Erkan Veyseloğlu, Chuck Davis, Kenan Bajramovic beşiyle sahadaydı..

Maça daha iyi başlayan Banvit, organize olmakta sıkıntılar yaşayan Galatasaray karşısında oyunun ilk bölümünde etkili olan taraftı. Potaya yönelerek rakibinin savunma zaaflarını iyi kullanan Banvit, ilk periyotu 26-19 önde kapattı. İkinci periyota yine iyi başlayan Banvit, özellikle Lance Williams'ı pota altında etkili kullanırken, Galatasaray da yabancı oyuncuları ile skor üretmeye devam etti. Karşılıklı sayılarla geçen bu periyotun ardından ilk yarı Banvit'in 45-41'lik üstünlüğü ile sona erdi. Üçüncü periyota da her iki takım savunmadan öte hücumda etkili başlarken, Serkan Erdoğan ve Jaka Lakovic'in karşılıklı üçlük isabetleri ile skor genelde dengede seyretti. Hızlı hücumları da iyi değerlendiren Banvit, üçüncü periyotu da 67-64 önde kapattı. Son periyota Tutku ve Shipp'in dış atış isabetleri ile başlayan Galatasaray karşısında Serkan Erdoğan'ın dış isabetleri ile skoru dengede tutan Banvit, pota altında da Williams'ı kullanmaya devam etti. Bitime 12 saniye kala Lucas'ın pasını smaçla tamamlayan Andric'in basketi ile maçta ilk kez öne geçen Galatasaray, kalan sürede sayı kaydedemeyen rakibi karşısında karşılaşmaya 79-78 kazanan taraf oldu..

Bu arada Galatasaray, Turkish Airlines Euroleague ön eleme karşılaşmaları öncesindeki son hazırlık maçında 25 Eylül Pazar günü saat 17.00'de Erdemirspor ile mücadele edecek. Karşılaşma, Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda taraftara kapalı olarak gerçekleştirilecek..


GALATASARAY (79): Josh Shipp 7, Jaka Lakovic 9, Jamond Gordon 5, Göksenin Köksal, Ender Arslan 2, Preston Shumpert 10, Furkan Aldemir 9, Tutku Açık 5, Luksa Andric 18, Cevher Özer 4, Darius Songaila 10.

BANVİT (78): Serkan Erdoğan 20, Barış Ermiş 6, Erkan Veyseloğlu 4, Chuck Davis 10, Yiğitcan Turna 2, Cliff Hammonds 3, İzzet Türkyılmaz 4, Kenan Bajramovic 12, Lance Williams 17.

1. Periyot: 19-26
2. Periyot: 22-19
3. Periyot: 23-22
4. periyot: 15-11
Galatasaray: 79 - Banvit: 78 (Hazırlık Maçı) Galatasaray: 79 - Banvit: 78 (Hazırlık Maçı) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 23:24 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.