Advertisement

Türkiye: 67 - Sırbistan: 68 (Bu Kez Olmadı)

A milli basketbol takımımız, E Grubu'ndaki son maçında Sırbistan karşısında çok kötü yüzdeyle şut attığı maçta şansını son topa kadar taşıdı fakat Ersan'ın son hücumdaki fade-away şutu girmeyince karşılaşmayı 68-67'lik skorla kaybederek turnuvayı da burada noktalamış oldu. Bundan tam 1 sene önce yine Sırbistan'ı, Kerem Tunçeri'nin son hücumdaki turnikesi ile mağlup etmiştik ama bu kez son hücumda o başarıyı gösteremedik..

Maç boyunca çok kötü şut atan bir takımımız vardı sahada. İlk periyotta hücumda etkili olamayan ve Teodosic organizeli Sırbistan hücumlarına da yeterli önlemi alamayan milli takımımız ilk çeyreği 16-11 geride kapattı. İkinci periyotta ise Perovic - Teodosic ikilisinin etkili oyununa sahne oldu karşılaşma. Kerem'in bu çeyrekte gelen iki üçlüğü ile pek de iyi oynamadığımız ilk yarının sonunda en azından farkın açılmasına izin vermedik. İlk yarıyı 35-27 geride kapatan milli takımımız, ribaundlarda da 21-14 gerideydi. Özellikle guard savunmasında bir hayli sıkıntı yaşadığımız devrede, Sırbistan'ın iki guardı; Teodosic 14 sayı, 5 ribaund ile Tepic ise 8 sayı, 4 ribaund ile oynadı. Ayrıca devre sonunda iki takım da 2/9 ile üçlük atarken, serbest atışlardaki 3/8'lik yüzdemiz de oldukça büyük bir dezavantajdı hücum anlamında.

Üçüncü periyotta her iki takım da hücumda daha etkiliydi. Şut yüzdelerinin biraz da olsa yükselişe geçtiği bu çeyrekte pota altında Enes - Ömer Aşık ikilisi iyi kullandık. Ömer Onan'ın da skor katkısı ile periyot sonunda farkı eriten millilerimiz, son çeyreğe girilirken skoru 56-53'e getirerek farkı da 3 sayıya kadar indirdi. Son çeyrekte ise skor anlamında; Sırbistan kaçtı, millerimiz kovaladı. Sırbistan'ın ikili oyunlarla ürettiği ve organize hücumlarla bulduğu sayılara millilerimiz ise orta mesafe şutlar ve uzun rotasyonundaki oyuncularımızın bire bir kaydettiği sayılarla yanıt verdi. Ama defalarca gelen farkı kapatıp öne geçme şansı, felaket düzeyde olan serbest atış yüzdemiz nedeniyle boşa gitti. Millilerimiz, Teodosic'in bitime 15 saniye kala kaçan şutu ile son bölümde öne geçme şansı yakaladı. Bitime 4 saniye kala Ömer Onan'ın turnikesine Savanovic'ten blok geldi. Mola alan millerimiz, mola dönüşünde ise Ersan'ın şutu ile galibiyet şansı yakaladı ama maalesef bu şuttan isabet gelmeyince turnuva da milli takımımız için noktalanmış oldu..

Maç boyunca; 3/17 ile üçlük, 16/29 ile serbest atış atan millilerimizin karşılaşmayı da sadece 1 sayıyla kaybetmesi oldukça trajik oldu. Artık iyisiyle kötüsüyle geride kalan bu turnuvanın bir muhasebesini yapma vakti geldi. Mental açıdan oldukça yıpratıcı bir turnuvayı geride bıraktık çünkü..


SIRBİSTAN (68): Milos Teodosic 20 (8 ribaund, 5 asist), Milenko Tepic 12 (8 ribaund, 1 asist), Nemanja Bjelica 3 (2 ribaund), Stefan Markovic 3, Dusko Savanovic 14 (3 ribaund), Marko Keselj (3 ribaund), Nenad Krstic 8 (3 ribaund), Kosta Perovic 8 (6 ribaund), Milan Macvan (1 ribaund, 2 asist).

TÜRKİYE (67): Emir Preldzic 8 (3 ribaund, 1 asist), Ömer Onan 11, Ersan İlyasova 10 (7 ribaund), Kerem Tunçeri 8 (1 ribaund), Ömer Aşık 5 (10 ribaund), Ender Arslan 6 (2 ribaund, 2 asist), Enes Kanter 11 (5 ribaund), Hidayet Türkoğlu 8 (1 ribaund, 2 asist).

1.PERİYOT:18-11
2.PERİYOT:17-16
3.PERİYOT:21-26
4.PERİYOT:12-14
Türkiye: 67 - Sırbistan: 68 (Bu Kez Olmadı) Türkiye: 67 - Sırbistan: 68 (Bu Kez Olmadı) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 18:13 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.