Advertisement

TBF'den Preldzic Açıklaması

Basketbol Federasyonu, bugün Sloven basınına yansıyan ve Emir Preldzic'in söylediği iddia edilen sözler hakkında bir açıklama yayınladı..

Bugün, siol.net adlı internet sitesinde Emir Preldzic'in açıklamalarına dayanılarak yazıldığı iddia edilen yazıda, Preldzic'in; “Neden Slovenya milli takımında oynamıyorum biliyor musunuz? Çünkü Türkler beni zorladı. Ne yazık ki gerçek bu. Ben hiçbir milli takımda oynamamaya karar vermiştim. Fenerbahçe’de Türk pasaportuyla oynuyordum. Bunu kaybetmemem için oynamak zorunda kaldım” şeklinde bir açıklaması olduğu yazılmıştı. Ardından milli oyuncumuz, twitter hesabı üzerinden bu iddiaları yalanlamış ve ismi geçen sitede yer alan iddiaların gerçekleri yansıtmadığını söylemişti..

TBF tarafından, konuyla ilgili olarak yapılan yazılı açıklama ise şu şekilde;

"Bugün, bazı yerli ve yabancı basın organlarında Milli oyuncumuz Emir Preldzic ile ilgili çıkan haberlere yönelik basın açıklaması.

Bugün bazı yerli ve yabancı basın organlarında, Litvanya’da devam eden Avrupa Şampiyonası’nda büyük bir başarı ile Milli formayı giyen oyuncumuz Emir Preldzic ile ilgili gerçeği yansıtmayan haberler çıkmıştır.

Söz konusu haberlerde, Emir Preldzic’in Milli formayı, Türkiye’nin zorlaması ile giydiğini söylediği iddia edilmiştir. Milli Takımımızın yarın ve Pazar günü Avrupa Şampiyonası’nda iki hayati maça çıkacak olması göz önüne alındığında uluslararası basında çıkan bu haberlerin zamanlaması manidardır.

Avrupa Şampiyonası’nda Milli formayı büyük bir gururla taşıyan Emir Preldzic’in, maçlarda ortaya koyduğu performansı, kazanma hırsı, hal ve hareketleri, Milli formayı büyük bir gururla giymekte ve milli formayı giymekten dolayı da büyük mutluluk duyduğunu bariz şekilde gözler önüne sermektedir.

Emir Preldzic’in iddia edilen şekilde herhangi bir açıklaması olmamış ve bu tip asılsız haberlerle anılmaktan dolayı da büyük rahatsızlık duymuştur. Konu hakkında çıkan ve çıkacak olan aksi haberler gerçeği yansıtmamaktadır.

Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız,

Türkiye Basketbol Federasyonu"
TBF'den Preldzic Açıklaması TBF'den Preldzic Açıklaması Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 18:17 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.