Advertisement

Türk Telekom: 85 - Hacettepe Üniversitesi: 68 (Rüştü Yüce Turnuvası)

Ankara'da bugün başlayan Rüştü Yüce'yi Anma Turnuvası'nda günün ikinci maçında, başkentin Beko Basketbol Ligi'ndeki iki temsilcisi karşı karşıya geldi. Mücadeleyi baştan sona üstün götüren Türk Telekom, karşılaşmayı da 85-68'lik skorla kazanmayı başardı..

Türk Telekom'da hafif sakatlığı bulunan Muratcan Güler, bu maçta forma giymedi. Sakatlıktan dönen Ali Karadeniz ve Bekir Yarangüme ikilisi ise forma giymelerine rağmen henüz lige hazır görünmediler. Avrupa Şampiyonası'ndan hazır dönen Jasaitis ise günün fark yaratan isimlerinin başında geliyordu. Yine çok uzun bir sakatlık sürecinden dönen Mehmet Okur ise yavaş yavaş form tutmaya başladı ve yeni takımına bir hayli faydalı olacağının sinyallerini verdi..

Maça tam kadro çıkan Hacettepe Üniversitesi'nde ise yorgunluk göze çarptı. 3 gün üst üste maç yaptıktan sonra Lefkoşa'dan dün akşam oynadığı maçtan sonra Ankara'ya dönen ve bugün bu maça çıkan Hacettepe'nin zaten rotasyon anlamında rakibinden geride olması da mağlubiyete zemin hazırlayan etkenlerdendi. Kıbrıs'ta 3 gün üst üste maç oynadıktan sonra, 3 gün de bu turnuvada maç yapacak olan ve aralıksız 6 günlük maç programında bir de seyahat olan Hacettepe'nin riskli maç takvimi umarız ki baş ağrıtmaz kısa vadede..

Maça, bu hazırlık döneminde denediği ve başarı da aldığı Kambala - Mehmet Okur ikilisi ile başladı yine Türk Telekom. Memo'nun dış şut tehditi ile birlikte fizik olarak da Türk Telekom'u pota altında bir hayli avantajlı kılıyor bu rotasyon. Kenarda da Ali Karadeniz ve Nedim Yücel gibi geçtiğimiz sezonun iki flaş ismi olunca, Türk Telekom adına müthiş bir boyalı alan üstünlüğü göze çarpıyor maçlarda. Maçın başında Marsh - Amaning ikilisi çabuklukları ile Hacettepe adına üst üste sayılar bulsalar da, dakikalar ilerledikçe onların da bu üstünlüğü son bulmaya başladı ve Jasaitis'in de skor katkısıyla farkı lehine açan taraf Türk Telekom oldu. Değişmeli oynayan Kambala - Mehmet - Nedim üçlüsünü pota altında durduramayan Hacettepe karşısında Türk Telekom, ilk periyotu 27-19, devreyi de 46-30 önde kapattı. Üçüncü periyota da iyi başlayan Türk Telekom, savunmada etkili olarak farkı açmaya devam etti ve 3 dakika geride kalırken skoru 56-36'ya getirdi. Ardından karşılıklı sayılara sahne olan periyot, yine Türk Telekom'un 70-47'lik üstünlüğü ile tamamlandı. Aradaki sayı farkı nedeniyle rölanti geçen son çeyrekte hücumda biraz daha etkili olan Hacettepe Üniversitesi, Collins - Amaning ikilisi ile sayılar bulurken, Nedim ve Jasaitis'in sayılarıyla farkın kapanmasına izin vermeyen Türk Telekom, karşılaşmayı da 85-68 kazanmayı başardı..


SALON: Ankara Arena

TÜRK TELEKOM(85): Nedim Yücel 15 (11 ribaund – 2 asist), Ali Karadeniz 4 (1 ribaund), Darius Washington 6 (1 ribaund – 4 asist), Bekir Yarangüme 5 (2 ribaund – 1 asist), Barış Gökalp, Gökhan Karabıyık 3, Mehmet Okur 10 (5 ribaund – 1 asist), Can Uğur Öğüt 3 (1 ribaund – 2 asist), Orhan Hacıyeva 1 (3 ribaund), Ceyhun Altay 5 (1 ribaund – 3 asist), Simas Jasaitis 17 (8 ribaund – 1 asist), Kaspars Kambala 16 (5 ribaund).

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ (68): Özgür Adıgüzel 6 (2 ribaund), Derya Yannier 5 (2 ribaund – 2 asist), Onur Altınmakas, Murat Kaya 6 (2 ribaund – 1 asist), Önder Külçebaş 2 (4 ribaund – 1 asist), Orçun Tunca 1 (2 ribaund), Sherron Collins 14 (2 ribaund – 5 asist), Hüseyin Beşok 2 (7 ribaund), Ricardo Marsh 10 (6 ribaund – 1 asist), Matthew Bryan Amaning 13 (5 ribaund – 1 asist), Melvin Sanders 9 (1 ribaund – 1 asist), Ulaş Peker.

1. PERİYOT: 27-19
2. PERİYOT: 19-11
3. PERİYOT: 24-17
4. PERİYOT: 15-21
Türk Telekom: 85 - Hacettepe Üniversitesi: 68 (Rüştü Yüce Turnuvası) Türk Telekom: 85 - Hacettepe Üniversitesi: 68 (Rüştü Yüce Turnuvası) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 22:22 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.