Advertisement

Bronzu Hakeden Makedonlar, Ama Alan Ruslar (72-68)

{32B48B95-FF27-41B2-9D11-31C0DEA0CC0A}big_h.jpg (324×182)


EuroBasket 2011'in son gününde Makedonya ile Rusya bronz için mücadele verdi. Baştan sona büyük çekişme içinde geçen maçı Rusya kazandı ama gel gelelim hak ettiklerini düşünmüyorum. Makedonya'nın bu şampiyonada sürpriz yapması ve onlara karşı oluşturduğum sempati yüzünden belki de böyle düşünüyorum.

Ama Rusya'nın oynadığı basketboldan zevk aldığımı söylemem zor. İyi bir oyun kurucularının olmayışı belki de parkelerde Ruslar'ın oynadığı basketbolu kötü gösteriyor benim gözüme. Ama David Blatt gibi bir sistem koçunun takımda bulunması Rusya'yı buraya kadar getirdi.

Makedonya, kısıtlı kadrosunda bulunan üç önemli oyuncu (McCalebb, Antic ve Ilievski)nun performanslarıyla buraya geldi. Rusya karşısında özellikle Antic'in düşük yüzdeyle oynaması, ribaundlardaki ve sayı olarak etkisizliğine karşı; 11 maçtır 30 küsür dakika süreyle sahada kalan Ilievski ve McCalebb'in yorgun olması ve buna rağmen maçı kazandıracak performansları sergilemesi onları bronz madalyaya çok yaklaştırmıştı ancak son saniyede Stajonovski'nin kaçırdığı turnike ile maç ve bronz Rusya'ya gitti.

4.lük de Makedonya için büyük bir başarı elbette, ilk kez bir spor dalında uluslararası alanda böylesine bir başarıya ulaştılar yanılmıyorsam. Ama 11 maçtır oynadıkları oyun; basketbolun devlerini yenip buralara kadar gelmeleri, dar rotasyonlarına rağmen mevcut kadroyu doğru sentezlemeleri ile bence bronz madalyayı hak etmişlerdi. Demek istediğim bu.
Bronzu Hakeden Makedonlar, Ama Alan Ruslar (72-68) Bronzu Hakeden Makedonlar, Ama Alan Ruslar (72-68) Reviewed by Adsız on 20:55 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.