Advertisement

Hacettepe Üniversitesi: 83 - Mersin B.Ş.B: 76 (Akdeniz Kupası)

Kıbrıs'ta devam eden Akdeniz Kupası'nın ikinci günündeki son maçta Hacettepe Üniversitesi ve Mersin Büyükşehir Belediyesi karşı karşıya geldi. Genel olarak dengede giden maçta sonuca yabancı oyuncularıyla giden Hacettepe, karşılaşmayı 83-76 kazanarak turnuvadaki ilk galibiyetini elde etti..

Karşılaşmaya Hüseyin Beşok'un sayıları ile başlayan Hacettepe, McCamey ve Mays ile etkili olan rakibine savunmada yeterli direnci gösteremedi. Karşılıklı sayılarla geçen ilk periyotu Mersin Büyükşehir Belediyesi 23-19'luk üstünlükle geçti. İkinci periyotta şut yüzdeleri düşerken, oyun da faullerle sık sık duraksadı. Serbest atış sayılarıyla da dengede giden skor, her iki takımın yabancı oyuncularının karşılıklı basketleriyle yine dengeli şekilde ilerleyerek ilk yarı skorunu 42-42 olarak belirledi. Üçüncü periyot, Mutlu ve Collins'in karşılıklı üçlükleri ile başlarken, bu bölümde skor üstünlüğü genelde Mersin ekibi lehineydi. Son bölümde üst üste sayılar bulan Hacettepe Üniversitesi karşısında üçüncü periyotu Mersin Büyükşehir Belediyesi 59-57 önde tamamladı. Dördüncü periyotun ilk iki dakikasında takımlar sayı kaydedemedi, ardından 7-0'lık seri yakalayan Hacettepe, farkı lehine açmaya başladı. Karşılıklı boş hücumlarla geçen bölümün ardından, maçta son beş dakikaya Hacettepe'nin 65-61'lik üstünlüğüyle girildi. Murat Kaya'nın üçlüğü ile farkı 9'a çıkartan Ankara ekibi, rakibinin üst üste üçlüklerine engel olamadı ve son dakikaya girilirken fark eridi. Her iki takım da son 2 dakika içerisinde hücumda zorlanırken, son dakika taktik faullere sahne oldu. Son 5 saniyeye girilirken Grundy'nin üçlüğü ile skoru 79-76'ya getiren Mersin ekibi, ardından taktik faul yapmak isteyen bu oyuncunun sportmenlik dışı faul yapmasıyla galibiyet umudunu da yitirdi ve Hacettepe Üniversitesi bu çekişmeli maçı 83-76'lık skorla kazanan taraf oldu..

Hacettepe'nin bu maçta attığı 83 sayının 53'ü yabancı oyuncularından geldi. 5/6 üçlük isabeti ile 21 sayı üreten Demetri McCamey, maçın en etkili ismi olsa da çabaları galibiyete yeterli olmadı..


SALON: Lefkoşa Atatürk Spor Salonu

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ (83): Özgür Adıgüzel 7 (3 ribaund, 1 asist), Derya Yannıer 7 (2 ribaund, 1 asist), Murat Kaya 9 (4 ribaund, 1 asist), Önder Külçebaş 2 (3 ribaund), Orçun Tunca (1 ribaund), Sherron Collins 16 (1 ribaund, 6 asist), Hüseyin Beşok 5 (5 ribaund), Ricardo Marsh 13 (4 ribaund, 1 asist), Matt Bryan-Amaning 16 (9 ribaund, 2 asist), Melvin Sanders 8 (2 ribaund, 1 asist), Onur Altınmakas, Ali Işık.

MERSİN B.Ş.B. (76): Asım Pars 6 (4 ribaund, 2 asist), Erdal Bibo 2 (4 ribaund), Demetri McCamey 21 (1 ribaund, 5 asist), Yalçın Azizmahmutoğulları 2 (1 ribaund), Can Maxim Mutaf 2, Vincent Grier 10 (5 ribaund, 3 asist), Anthony Grundy 11 (4 asist), James Mays 13 (9 ribaund, 2 asist), Mutlu Demir 9 (4 ribaund, 1 asist), Kadir Çipa, Şuacan Pişkin, Deniz Gençyürek.
Hacettepe Üniversitesi: 83 - Mersin B.Ş.B: 76 (Akdeniz Kupası) Hacettepe Üniversitesi: 83 - Mersin B.Ş.B: 76 (Akdeniz Kupası) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 01:04 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.