Advertisement

Avrupa'nın En Büyüğü Kim Olacak? Fransa mı, İspanya mı?

{8D935F12-A14C-498F-9232-6003F7E0BD10}flexible.jpg (560×364)



31 Ağustos'tan bu yana devam eden basketbol şöleni bugün sona eriyor. Önce 17:30'da 3.lük maçı için Makedonya ile Rusya kapışacak, ardından 21:00'de Fransa ile İspanya final yapacak.

Gönül 12 Dev Adam'ın bugün final maçında olmasını çok isterdi... Aslında milli takımımız elenince benim için biraz değerini kaybetti EuroBasket. Ama açık olayım; Makedonya'nın oynadığı basketbol beni tekrar şampiyonaya bağlamış durumda. 1,5 saat sonra başlayacak olan maçta Bo McCalebb ve arkadaşlarını seyretmek yine keyifli olacak. Ben Makedonya'nın Rusya'yı yenip Litvanya'dan 3.lük madalyasıyla ayrılacağını düşünüyor ve istiyorum.

Şampiyonu belirleyecek olan Fransa - İspanya maçında ise favorim yok. İspanya biraz daha ağır basıyor gibi dursa da bu tip maçların sonucunu kestirmek güç. Fransa'da Tony Parker, Nicolas Batum ve kenardan gelerek skoru ateşleyen Nando De Colo'nun kişisel performanslarının ne ölçüde olacağı ibreyi iki takımdan birine döndürecek. Tabii böyle maçlarda 3 oyuncunun iyi oynaması yetmez elbette. Pau Gasol gibi bir silahı durdurabilmek için Fransa'nın uzunlarının savaşması ve ribaund konusunda konsantre olmaları gerekiyor. Bunu yapan oyuncuları da var nitekim. İki takım için kilit noktalar farklı aslında. Fransa'nın Parker'ı ve dış oyuncuları; İspanya'nın Navarro'su, Rudy'si  ve Gasol'ü sonucu belirleyecek.

Fransa'nın kazanabilmesi için oyun temposunu olabildiğince aşağıya çekmesi gerekecek. Çünkü İspanya hızlı oynadığında, tempo kazandığında yüzdeyi yükseltebiliyor. Özellikle Navarro. Ribaundlarda İspanya'ya hücum ribaundu verirlerse kazanmaları zor olacak. Bir de top kayıplarını minimize etmeleri gerek.

İspanya Fransa'dan ziyade skor opisyonu daha fazla oyunculardan kurulu bir ekip. Kenardan gelecek katkı ihtimali de daha fazla onlarda.

Bakalım bu yazdıklarımızın ne kadarını yapabilecek takımlar. Gönlüm İspanya olsun istiyor ama. Eğer İspanya kazanırsa 2011 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda İspanya'yı yenen tek takım olarak 12 Dev Adam tarihe geçecek çünkü. Böyle de düşünmek lazım. :)
Avrupa'nın En Büyüğü Kim Olacak? Fransa mı, İspanya mı? Avrupa'nın En Büyüğü Kim Olacak? Fransa mı, İspanya mı? Reviewed by Adsız on 16:10 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.