Advertisement

Fransa ve Rusya Yarı Finalde

Litvanya'da devam eden EuroBasket 2011'de çeyrek final maçları bugün tamamlandı. Yunanistan'ı 64-56 mağlup eden Fransa ve Sırbistan'ı 77-67 ile geçen Rusya, yarı final vizesi alan takımlar oldular. Sırbistan ile Yunanistan ise klasman maçlarında Olimpiyat vizesi arayacaklar..

Günün ilk maçında Fransa ile Yunanistan karşı karşıya geldi. Her iki takımın da çok kötü yüzdeyle şut attığı maçta, skor da hayli düşük oldu tabi. Turnuva boyunca zaten etkili bir şutörü olmadığı için dış atışlarda şansını pek denemeyen Fransa, bu maçta da 5/10 ile az ama öz üçlük atarken, Yunanistan ise 3/21 ile vasatın altında bir performans sergiledi. Maça Yunanistan daha iyi başladı. Pota altı rotasyonundaki Bourousis ve Fotsis'in sayıları ile farkı lehine açan Yunan ekibi, iyi geriye koşarak ve Tony Parker'a açık alan bırakmayarak Fransa'nın tempoyu da yükseltmesine izin vermedi ilk yarı boyunca. Fransa'nın uzunlarına bire birde üstünlük kuran Yunanistan, zaten kısıtlı rotasyonla oynayan Fransa'nın etkili oyuncularının da devreye girememesi ile ilk yarı Yunanistan'ın 31-27'lik üstünlüğü ile tamamlandı. İkinci yarıya Noah'ın burnuna aldığı darbe ile kenara gelmesiyle oyuna giren Traore'nin etkili oyunuyla başlayan Fransa, De Colo ve Parker gibi iki önemli guardının da devreye girmesiyle oyunda da dengeyi kurdu. Son periyota 3 sayı geride giren Fransa; De Colo, Parker, Batum üçlüsünün sayıları ile hücumda tıkanan rakibi karşısında farkı lehine açmayı başardı. Farkı azaltmak için dış şutlara yönelen ama sonuç alamayan Yunanistan, son bölümde serbest atışlarla geçen maçta Fransa'ya 64-56 mağlup olmaktan kurtulamadı. Fransa'nın attığı 64 sayının 49'u da yine Parker, De Colo ve Batum üçlüsünden geldi bu maçta..

Günün ikinci maçında ise Tepic'ten yoksun mücadele eden Sırbistan ile Rusya karşı karşıya geldi. Maçın başından itibaren skorda üstün olan Rusya, Teodosic'in çabalarına rağmen maçtan 77-67'lik skorla üstün ayrılan taraf oldu. Deneyimli forvetleri Kirilenko ve Khryapa ile oldukça etkili olan Rusya, atletizmi ile de fark yarattı rakibi karşısında. İlk bölümde Rusya daha iyi şut atarak farkı hızla lehine açsa da, üçüncü periyotta Sırbistan farkı bir ara 2 sayıya kadar indirdi. Ama dinamik oyuncuları ile hep bir adım öndeydi Rusya, rakibine oranla. Her ne kadar attığı 20 sayıyla maçın en skorer ismi olsa da, Teodosic'in 2/10'lik üç sayı yüzdesi de Sırbistan'ın farkı kapatmasına engel olan önemli detaylardandı. Tepic ve Rasic'in oynamadığı maçta, Paunic ve Markovic gibi savunma odaklı iki guardı ile oynamak zorunda olan Sırbistan için hücum opsiyonları da pek fazla değildi. Çok kötü yüzdeyle serbest atış atan Rusya'nın bu maçta kaydettiği 8 isabetli serbest atış da Andrei Kirilenko'dan geldi. Rakibinin iki katı serbest atış isabeti bulan Sırbistan'ın, iki sayılık atışlarda bir hayli geride kalması da maçın sonucuna etki eden unsurlardan oldu..

Artık yarı finalde, turnuvanın en atletik iki takımı olan Fransa ve Rusya'nın randevusuna tanıklık edeceğiz. Her iki takımın da değişik silahları var ve gününde olanın, doğruları yapanın güleceği bir karşılaşma bizleri bekliyor. Klasman maçında ise geçtiğimiz sene sandalyeli kavga ile hafızalarımızda yer edinen Yunanistan - Sırbistan eşleşmesi bizleri bekliyor..
Fransa ve Rusya Yarı Finalde Fransa ve Rusya Yarı Finalde Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 01:36 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.