Advertisement

EuroBasket 2011'de Çeyrek Finale Doğru

Litvanya'nın başkenti Vilnius'da devam eden EuroBasket 2011'de ikinci tur grup maçları tamamlandı ve çeyrek final eşleşmeleri belli oldu. A milli takımımız, grubunda ilk dört içerisinde yer alamayarak turnuvaya veda etmiş oldu..

EuroBasket 2011'de ikinci tur grupları olan E ve F grubunda son maçlar oynandı. Milli takımımızın da yer aldığı E grubundaki son maçlarda 12 Dev Adam, Sırbistan'a 68-67 kayberek grubu son sırada tamamladı. Sırbistan ise bu sonuçla dördüncü oldu. Liderlik mücadelesinde ise İspanya, önemli oyuncularından yoksun olan Fransa'yı 96-69 mağlup ederek grubu lider bitirdi ve Fransa'yı ikinci sıraya itti. Ev sahibi Litvanya ise gruptaki son maçta Almanya'yı 84-75 mağlup ederek grubu üçüncü sırada tamamladı. Almanya ise bu sonuçla, milli takımımızla birlikte turnuvayı noktalamış oldu..

F grubunda ise her ne kadar takımların kalitesi diğer grup kadar olmasa da, heyecan son maçlara kadar devam etti. Slovenya, turnuvanın sürpriz takımlarından Finlandiya'yı 67-60 mağlup ederek grubu dördüncü sırada tamamladı ve çeyrek final bileti aldı. Finlandiya ise bu sonuçla beşinci sırada kalarak turnuvayı noktalamış oldu. Yunanistan, gruptan çıkma şansı bulunmayan Gürcistan'ı dönem dönem çok zorlandığı maçta 73-60 mağlup ederek grubu üçüncü sırada bitirdi. Gürcistan ise F grubunu altıncı sırada tamamladı. İkinci tur gruplarının son maçında ise Rusya ve Makedonya, liderlik mücadelesinde karşılaştı. Turnuvanın en dikkat çekici takımı olan Makedonya, Sergei Monya'nın son saniye basketine engel olamayarak karşılaşmayı 63-61 kaybetti. Bu sonuçla Rusya birinci, Makedonya ise ikinci olarak tamamladılar F grubunu..

EuroBasket 2011'de çeyrek final maçlarının programı şu şekilde;

14 Eylül 2011 Çarşamba
18:00 İspanya - Slovenya
21:00 Makedonya - Litvanya

15 Eylül 2011 Perşembe
18:00 Fransa - Yunanistan
21:00 Rusya - Sırbistan
EuroBasket 2011'de Çeyrek Finale Doğru EuroBasket 2011'de Çeyrek Finale Doğru Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 00:50 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.