Advertisement

EuroBasket 2011 E Grubu İkinci Gün İzlenimleri



E Grubu'nun ikinci gün ilk maçında İspanya ile Sırbistan karşı karşıya geldi. Son Avrupa şampiyonasının finalisti olan bu iki güçlü ekibin randevusunda büyük çekişme bekleniyordu ama ne Sırbistan maça ortak olmak için savaştı ne de İspanya rakibini oyuna ortak etti. Özellikle ilk ve üçüncü çeyreklerde vurup geçti İspanya, hiç kuşkusuz daha diri oldukları için bu periyotlarda etkili savunma ve yüzdeli hücumları ile fark yarattılar. İlginç bir şekilde rotasyonda daha önce pek kullanmadığı isimlere fazlasıyla süre verdi Ivkovic bu maçta. Hem de oyunun koptuğu son çeyrekte değil de, hemen oyunun başında. Belki bu maçı hedef maç olarak görmüyordu, belki de çok iyi performans sergileyen İspanya karşısında elindeki tüm kozları kullanmayı düşürdü deneyimli coach, bilemeyiz ama farklı mağlubiyete engel olamadı. Sırbistan'ın bu maçtaki 59 sayısına karşılık, sadece Gasol kardeşler 46 sayı attı İspanya'da. Krstic hücumda fena işler yapmadı ama savunmada; önce Macvan, sonra Perovic, ardından da Marjanovic'i tabiri caizse denize döktü başta Gasol kardeşler olmak üzere İspanyol uzunlar. İspanya'nın 43-32'lik üstünlüğü ile biten ilk yarıda; İspanya 12/23 gibi yüksek bir yüzde ile iki sayılık atış kullanırken, Sırbistan ise 8/22 ile atabildi. Oyunun sıkıştığı bölümlerde Savanovic'in dış şutları, Krstic'in pota altı sayıları ile skor bulabilen Sırbistan, savunmada ise hiç direnç gösteremedi rakibine. 12 oyuncusuyla da sayı üreten İspanya farkı açarak grupta iki ayrı finale (Fransa-İspanya ve Türkiye-Sırbistan) zemin hazırladı. Ribaundlarda 40-29 üstünlük kuran İspanya'da pota altı oyuncuları; Pau Gasol 26 sayı, Marc Gasol ise 20 sayı ile maçı tamamladı. Sırbistan'ın ise en skorer ismi 12 sayı ile Krstic olurken, 3/4 üçlük atan Savanovic ise 11 sayı ile maçı tamamladı..



Günün son maçında, atletizmi ile turnuvanın fark yaratan takımlarından olan Fransa, 11 Bin taraftarının desteği ile sahaya çıkan ev sahibi Litvanya ile karşı karşıya geldi. Sakatlıklar nedeniyle dar bir rotasyonla oynayan Fransa, Gelabale'in sakatlığı nedeniyle oynamadığı bu maçta etkili savunması ile maça damga vurdu. Maç boyunca sadece 3/12 ile üçlük atan Fransa, karşısında şutör oyuncuları ile sonuca gitmesi beklenen Litvanya ise 7/23 ile üçlük atarak beklentilerin bir hayli altında performans gösterdi. Litvanya genelde ikili oyunlarla pota altından sonuca giderken, Fransa ise çabukluk ve atletizm avantajını kullandığı birebirler ile skor üretti. Maçın ilk yarısında iki takım da 1/6 ile üçlük attı ve ribaund sayıları da 19'ar ribaund ile eşitti. Üçüncü periyot ise savunmaların öne çıktığı bir oyuna sahne oldu. Parker ve Noah'ın birebir pozisyonlarda kazandırdığı sayılara, Kaukenas ve Jasaitis'in dış atışları ile Javtokas - Valanciunas ikilisinin pota altı sayılarıyla yanıt veren Litvanya, hızını kestiği rakibi karşısında son çeyreğe 46-43 önde giren taraf oldu. Son periyota ise iyi başlayan isim Nando De Colo oldu. Fransa'nın son periyotta kaydettiği 30 sayının 13'ü De Colo imzalıydı. Fransa'nın etkili pota altı savunması karşısında dış şuta yönelen Litvanya, son çeyrekte 3/10 ile üçlük atabildi. 21 sayı üreten De Colo maçın yıldızı olurken, Tony Parker ise kaydettiği 19 sayı ile galibiyette öne çıkan bir başka isim oldu. Kadrosundaki 11 oyuncuyu da sahaya süren Litvanya'nın en skorer ismi ise 3/7 ile üçlük atarak 13 sayı bulan Jasaitis oldu. Genç yıldız Valanciunas ise maçı 12 sayı ile tamamladı..
BağlantıBağlantı
EuroBasket 2011 E Grubu İkinci Gün İzlenimleri EuroBasket 2011 E Grubu İkinci Gün İzlenimleri Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 04:41 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.