Advertisement

Rixos Cup'ta İlk Günün Ardından

Antalya'da düzenlenen Rixos Cup'ta ilk gün maçları bugün oynandı. İlk gün oynanan karşılaşmalarda; Türk Telekom, Yunan ekibi PAOK'u 74-69 mağlup ederken, Fenerbahçe Ülker ise KK Zagreb'i 82-65'lik farklı bir skorla mağlup etmeyi başardı..

Antalya Rixos Cup'ın açılış maçında Türk Telekom, aynı zamanda Galatasaray'ın Turkish Airlines Euro League ön elemesindeki rakibi de olan PAOK ile karşılaştı. Antalya Atatürk Arena'da oynanan maçın ilk çeyreği 17-17 eşitlikle tamamlanırken Ankara temsilcisi soyunma odasına 37-32’lik skorla önde girdi. İkinci yarıda da skor üstünlüğünü sürdüren Türk Telekom, üçüncü çeyreğini 54-52’lik üstünlükle tamamladığı maçı 74-69 kazandı. Türk Telekom bu maçta 3/20 gibi kötü bir yüzde ile üçlük atsa da pota altındaki üstünlüğü ile rakibini mağlup etmeyi başardı. Milli takımda olan Simas Jasaitis'ten yoksun mücadele eden Türk Telekom'da, NBA yıldızlarımızdan Mehmet Okur maçı; 15 sayı, 9 ribaund, 1 asist, 2 top çalma ile tamamladı. Darius Washington ise kaydettiği 19 sayı ile takımının en skorer ismi olmayı başardı. İki önemli transferi Corey Maggette ve J.R Giddens'dan yoksun mücadele eden PAOK adına ise en etkili isim, bir dönem Efes Pilsen forması da giyen ABD'li guard Rashad Wright oldu. Wright maçı 21 sayıyla tamamladı..

TÜRK TELEKOM (74): Muratcan Güler 1 (3 ribaund, 5 asist), Nedim Yücel 7 (2 ribaund, 1 asist), Ali Karadeniz 8 (4 ribaund), Darius Washington 19 (3 ribaund, 2 asist), Bekir Yarangüme 7 (5 ribaund, 1 asist), Mehmet Okur 15 (9 ribaund, 1 asist), Can Uğur Öğüt 1 (2 ribaund, 1 asist), Ceyhun Altay 4, Kaspars Kambala 12 (6 ribaund).

PAOK (69): Mihalis Giannakidis 7 (2 ribaund, 1 asist), Dante Stiggers 7 (3 ribaund, 1 asist), Giannis Kalambokis 11 (4 asist), Dimitris Arapis 3 (3 ribaund), Dimos Dikoudis 11 (3 ribaund, 2 asist), Eftimis Tsakaleris 4 (5 ribaund, 1 asist), Rashad Wright 21 (6 ribaund, 1 asist), Martynas Andriuskevicius 3 (4 ribaund, 2 asist), Nikos Kalles 2 (2 ribaund).


Günün ikinci maçında ise, Beko Basketbol Ligi'nin son şampiyonu Fenerbahçe Ülker ile Hırvatistan Ligi'nin son şampiyonu KK Zagreb karşı karşıya geldi. Sarı-Lacivertliler, eksik kadrosuna rağmen sahadan 82-65'lik galibiyetle ayrılan taraf oldu. Milli takımda bulunan; Oğuz Savaş, Emir Preldzic ve Ömer Onan’ın yanısıra sakatlıkları süren Engin Atsür, Mirsad Türkcan, Roko Ukic, Marko Tomas ve James Gist’den yoksun kadrosuyla mücadele eden Fenerbahçe Ülker, yine de karşılaşmayı baştan sona üstün götürmeyi başardı. Karşılaşmanın ilk dakikalarından itibaren skor üstünlüğünü eline Sarı-Lacivertliler, ilk çeyreği 15-20, devreyi de 27-45 önde tamamladı. Üçüncü çeyrekte farkı 7 sayıya kadar indiren Hırvat ekibi son çeyreğe girilirken skoru 51-58’e getirse de son çeyrekte etkili bir oyun sergileyen Fenerbahçe Ülker karşılaşmayı 82-65 kazandı. Bu arada yaşanan bazı aksaklıklardan ötürü bu maçın istatistiklerinde sorun olduğu için istatistik yayınlayamadık..


Antalya Rixos Cup Basketbol Turnuvası'nda Cumartesi'nin programı ise şu şekilde:

17 Eylül Cumartesi
17.00 Türk Telekom - Antalya Büyükşehir Belediye
19.15 KK Zagreb - Union Olimpija
Rixos Cup'ta İlk Günün Ardından Rixos Cup'ta İlk Günün Ardından Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 02:57 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.