Advertisement

PAOK: 54 - Olin Edirne: 61 (Hazırlık Maçı)

Yeni sezon çalışmalarına Yunanistan'da oynadığı hazırlık maçlarıyla devam eden Olin Edirne, burada oynadığı dördüncü hazırlık maçında, Yunanistan'ın güçlü ekiplerinden PAOK'u özellikle üçüncü çeyrekteki etkili oyunu ile 61-54 mağlup etmeyi başardı..

Turkish Airlines Euro League ön eleme turunda Galatasaray'ın rakibi olan PAOK, kendi salonu olan PAOK Sports Arena'da konuk ettiği Olin Edirne karşısında, iki önemli yeni transferi Corey Maggette ve J.R. Giddens'dan yoksun olarak mücadele etti. Daha önce ligimizde Efes Pilsen forması giyen ABD'li oyun kurucu Rashad Wright ise, yüzüne aldığı darbe sonucu meydana gelen açılma nedeniyle dikiş atıldığı için oyuna erken veda etmek zorunda kaldı..

Özellikle savunma anlamında iyi bir oyun sergileyen Olin Edirne'de, yabancı oyuncular Ivan Lilov ve Vladimir Stimac ile birlikte, Ogün Sevinç'in de skor anlamında katkısı galibiyette kilit rol oynadı. Olin Edirne'nin 14 kişilik maç kadrosundan sadece 6 oyuncunun bu maçta skor kaydetmesi ise bir başka ilginç detaydı. Sakatlığı süren ABD'li power forvet Wes Wilkinson, bu maçta da forma giymedi..

Mücadelenin ilk periyotu başa baş geçerken, karşılıklı sayılara sahne olan ilk çeyrek 16-16 eşitlikle sonuçlandı. Her iki takımın da dış şut anlamında zorlandığı maçta, skor düşük geçerken, yine karşılıklı sayılarla geçen periyotun ardından maçın ilk yarısı PAOK'un 30-29'luk üstünlüğü ile tamamlandı. Üçüncü periyotta ise, geçtiğimiz sezondan alıştığımız bir Olin Edirne fırtınası vardı. Rakibine kurduğu baskı ile kolay sayı şansı tanımayan Edirne ekibi, Wright organizeli hücumlarında da Lilov ve Stimac'ı iyi kullanarak farkı lehine açtı. Üçüncü periyotta rakibine 22-5 gibi ezici bir üstünlük kuran Olin Edirne, son periyota da 51-35'lik skorla üstün girdi. Son periyotta her en kadar hücumda yeterli etkinliği kuramasa da savunmada rakibinin farkı kapatmasına izin vermeyen Olin Edirne, maçtan da 61-54'lük galibiyetle ayrılan taraf oldu..

Bu arada Olin Edirne, Yunanistan programını ARIS takımından gelen maç isteği üzerine bir gün uzattı ve Yunanistan ligini 4. sırada bitiren bir diğer Selanik takımı ARİS ile Cumartesi günü saat 16:00’da bir hazırlık karşılaşması oynayacak.


SALON: PAOK Sports Arena

PAOK (54): Mihalis Giannakidis 6, Dante Stiggers 11, Giannis Kalambokis 10, Dimos Dikoudis 8, Efthimios Tsakaleris, Rashad Wright, Dimitris Arapis, Nikos Kalles 9, Martynas Andriuskevicius 8, Dimitris Kalampakas 2, Michalis Liapis, Thomas Amparas.

OLİN EDİRNE (61): Vladimir Stimac 14, Ivan Lilov 17, Polat Kocaoğlu, Chris Wright 11, Mustafa Abi, Ogün Sevinç 14, Mahir Bayrak, Levent Yavuz 3, Erhan Yetim, Uğurcan Aksoy, Yiğitcan Vardal, Davud Kamer 2, Fırat Töz.

1.PERİYOT: 16-16
2.PERİYOT: 14-13
3.PERİYOT: 5-22
4.PERİYOT: 19-10
PAOK: 54 - Olin Edirne: 61 (Hazırlık Maçı) PAOK: 54 - Olin Edirne: 61 (Hazırlık Maçı) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 03:12 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.