Advertisement

Beşiktaş Beklenenden Fazla Zorlandı (78-70)

Beşiktaş Milangaz, Euro Cup ön eleme turu ilk maçında Akatlar Milangaz Arena'da konuk ettiği Belçika ekibi Dexia Mons-Hainaut'u 78-70 mağlup etmeyi başardı. Maç öncesinde beklentiler, Siyah-Beyazlıların yıldızları ile farklı bir galibiyete ulaşacağı yönündeydi ama beklentileri karşılayacak bir performans gelmedi temsilcimizden..

Karşılaşmaya; Deron Williams, David Hawkins, Marcelus Kemp, Zoran Erceg, Ersin Dağlı beşiyle başlayan temsilcimiz, ilk bölümde hücumda zorlanmadı fakat savunmada da pek istekli görünmedi. İki takımın da sadece hücuma odaklandığı ve karşılıklı sayıların geldiği ilk periyot, genelde Dexia üstünlüğü ile geçilse de bitime 1 dakika kala D-Will'in üçlüğü ile ilk çeyreği Beşiktaş Milangaz 22-21 önde tamamladı. Her iki takım da ABD'li guardları ile sonuca gitmeye çalıştı maç boyunca. Dış atışlarda performanslar vasatı aşamayınca penetre sonrası gelen sayılar izledik genelde, zaten penetre eden oyuncuya da dur diyen olmadı rakip pota altlarında pek. İkinci periyotta Ersin Dağlı-Zoran Erceg ikilisi ile sayılar bulan Siyah-Beyazlılar, farkı da 7 sayıya kadar çıkardı fakat ardından hücumda toparlanan Belçika temsilcisi, yeniden skorda dengeyi kurdu. Adem Ören'in ikinci periyotun ortasında attığı basket, Beşiktaş Milangaz'ın bu maçta ilk beş oyuncusu dışından bulduğu da tek basketti. İkinci çeyrekte son dakikaya girilirken skoru 37-37 ile eşitleyen Dexia karşısında bulduğu 4 sayı ile ilk yarıyı 41-37'lik üstünlükle tamamladı..

İlk yarıda Beşiktaş Milangaz 3/12 ile üçlük atarken, Dexia Mons ise 1/7 ile vasat bir performans gösterdi. Deron Williams, kaydettiği 11 sayı ile ilk yarının en skorer ismi olurken, Ersin Dağlı 9, Zoran Erceg ise 8 sayı üretti. Dexia Mons da ise Quincy Taylor 10 sayı ile takımının en skoreri oldu..

Üçüncü periyota, günün etkili ismi Kemp'in iki üçlüğüyle giren Beşiktaş Milangaz, rakibinin de şut yüzdesinin düşmesiyle birlikte farkı açmaya başladı. Bir ara farkı 14 sayıya kadar çıkartan Siyah-Beyazlılar, rakibinin penetre sayılarına engel olmasa da, üçüncü çeyreği 63-52 üstünlükle tamamladı. Son periyotta herkes farkın açılmasını bekliyordu. Çünkü üçüncü çeyrekte görüldü ki penetre yollarını iyi kapandığında skor bulmakta oldukça zorlanıyordu Dexia Mons. Fakat son periyotta savunma yine düştü temsilcimizde. Yine de uzun süre fark 10 sayı civarındaydı. Periyotun ortasında Deron Williams'ın hızlı hücumda reverse hareketi ile rakibini geçtiği hızlı hücumda alley-oop pasını Kemp'e çıkarması ile gelen smaç da maçın en güzel hareketi oldu bu arada. Maçta son 3 dakikaya 13 sayı farkla önde giren Siyah-Beyazlılar, rakibinin 9-2'lik serisine engel olamayınca fark bir anda azaldı ve Carter'ın basketi ile de mücadele temsilcimizin 78-70'lik üstünlüğü ile sonuçlandı..

Mücadelede ribaund ve asist sayılarında hemen hemen denge varken, temsilcimiz serbest atış çizgisinden rakibinden 11 sayı fazla üretti. 4/20 ile üçlük atan Dexia karşısında 7/23'lük yüzdemiz pek iyi sayılmasa da maçın skoruna etki eden önemli detaylardan biri oldu..


SALON: Beşiktaş Milangaz Arena

BEŞİKTAŞ MİLANGAZ (78): Mehmet Yağmur, Barış Hersek (1 ribaund), Zoran Erceg 15 (10 ribaund- 2 asist), Deron Williams 15 (2 ribaund- 9 asist), Can Akın, Adem Ören 2, Serhat Çetin (4 ribaund), Marcelus Kemp 24 (1 asist), David Hawkins 9 (4 ribaund- 1 asist), Ersin Dağlı 13 (10 ribaund- 2 asist)

DEXIA MONS-HAINAUT (70): Shan Foster 3 (1 ribaund), Alexandre Libert 2 (3 ribaund), Anthony Slaughter 11 (2 ribaund), Quincy Taylor 12 (6 ribaund- 7 asist), Justin Cage 13 (6 ribaund- 2 asist), Warren Carter 11 (8 ribaund- 4 asist), Ahmad Nivins 12 (3 ribaund), Sebastien Bellin 2 (1 ribaund), Sean Singletary 4 (1 asist)

1.PERİYOT: 22-21
2.PERİYOT: 19-16
3.PERİYOT: 22-15
4.PERİYOT: 15-18
Beşiktaş Beklenenden Fazla Zorlandı (78-70) Beşiktaş Beklenenden Fazla Zorlandı (78-70) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 02:01 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.