Advertisement

Beşiktaş: 90 - BC Triumph: 96 (Hazırlık Maçı)

Önümüzdeki hafta içerisinde ULEB Euro Cup ön eleme turunda Belçika ekibi Dexia Mons ile karşılaşacak olan Beşiktaş Milangaz, sezon açılışı niteliğindeki maçta Rus ekibi BC Triumph Lyubertsy'e iki uzatma sonunda 90-96 mağlup oldu..

Yıldız oyuncu Deron Williams'ın ilk kez Siyah-Beyazlı taraftarlarla buluştuğu maçta Akatlar Milangaz Arena'da beklenen kalabalık olmasa da, yine de geçtiğimiz sezona göre bir hayli fazla taraftar izledi karşılaşmayı. Beşiktaş Milangaz'da hafif sakatlığı bulunan Marcelus Kemp ve takıma yeni katılan Semih Erden, bu maçta forma giymediler..

Karşılaşmaya; Deron Williams, David Hawkins, Serhat Çetin, Zoran Erceg ve Ersin Dağlı beşiyle başlayan Beşiktaş, savunmada bir hayli aksadığı ilk bölümde 6-20'lik skorla geriye düştü. Ardından Deron Williams'ın organize ettiği hücumlarla farkı hızla azaltan Siyah-Beyazlılar, yüksek yüzdeli hücum eden rakibi karşısında ilk periyotu 28-20 geride kapattı. İkinci periyota daha iyi başlayan Beşiktaş, Deron - Ersin Dağlı ikilisi ile sayılar bularak farkı hızla eritti. Ribaundlarda ve boyalı alan savunmasında sıkıntılar yaşayan Siyah-Beyazlılar, maçın ilk yarısını da 38-42 geride kapattı. Mücadelenin ikinci yarısına da maça başladığı beşle çıkan Beşiktaş Milangaz, kenardan gelerek önemli bir dinamizm katan Barış Hersek ve günün etkili isimlerinden Serhat Çetin'in sayıları ile oyunda dengeyi kurmayı başardı. Periyotun son bölümünde Deron Williams'ın oyuna ağırlığını koyması ile öne de geçen Beşiktaş, üçüncü periyotu 61-59 önde kapattı. Dördüncü periyota da hücumda iyi başlayan Siyah-Beyazlılar, farkı hızla açmaya başladı. Ardından toparlanan Triumph, sert oyunu ile maça yeniden ortak oldu ve karşılıklı sayılarla geçen son bölümün ardından mücadelenin normal süresi 76-76'lık eşitlikle tamamlandı..

Uzatma periyotuna her iki takım da savunmada istekli başladı. Hawkins - Ersin - Deron üçlüsü ile sayılar bulan Beşiktaş Milangaz, savunmada ise rakibinin sayılarına yanıt veremedi ve ilk uzatma periyotu da 86-86 sona ererek maç ikinci uzatmaya kaldı. İkinci uzatma periyotunda her iki takımda da yorgunluk göze çarptı. Özellikle hücumda etkisini kaybeden Siyah-Beyazlılar, skorda geriye düştüğü bölümde rakibine yanıt veremeyince maçtan da 90-96'lık skorla mağlup ayrıldı..

Beşiktaş Milangaz'ın bu maçtaki skor dağılımı ise şöyleydi;

Ersin Dağlı 23, Mehmet Yağmur 2, Barış Hersek 13, Zoran Erceg 7, Deron Williams 13, Can Akın 2, Adem Ören 4, Serhat Çetin 17, David Hawkins 9.
Beşiktaş: 90 - BC Triumph: 96 (Hazırlık Maçı) Beşiktaş: 90 - BC Triumph: 96 (Hazırlık Maçı) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 20:47 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.