Advertisement

EuroBasket 2011 A Grubu Üçüncü Gün İzlenimleri








Turnuvanın en büyük favorilerinden olan son şampiyon İspanya, önceki gün milli takımımız karşısında âdeta bozguna uğrayan Büyük Britanya ile karşı karşıya geldi. Maç boyunca 2/14 ile sadece 2 üçlük isabeti bulan İspanya, etkili uzunları ve penetresi güçlü dış oyuncuları ile iki sayılık atışlarda rakibinden 36 sayı fazla skor üreterek sonuca gitmeyi başardı. Matadorların takım olarak 16/16 ile serbest atış atması da, bizleri biraz kıskandıracak bir istatistik oldu. Savunma anlamında pek etliye sütlüye karışmayan Luol Deng ile eşleşen Rudy Fernandez'in hızlı hücum ve penetre sayıları ile skor bulan İspanya, pota altında ise rakiplerine eşleşme sorunu yaratan Gasol kardeşleri iyi kullanarak, kendini pek fazla sıkmadan ikinci viteste götürdüğü bir karşılaşmayı kazanmayı başardı. Freeland'in 1/6 isabet oranıyla oynadığı, Boateng'in 5 dakika sahada kalarak 5 faulle oyun dışı kaldığı, Sullivan'ın da hücumda hiç ortada görünmediği bir maçta sadece Daniel Clark oyunun iki yönünde de çabaladı Britanya uzun rotasyonunda. Fakat hem fizik olarak hem de fundamental olarak çok daha üstün olan İspanyol uzunlarına karşı pekte sonucu değiştirmedi bu çabaları. İspanyollar rakibine; ribaundlarda 41-30, asistlerde ise 25-16'lık üstünlük kurdu bu maçta. Deneyimli şutör Juan Carlos Navarro'nun hiç gününde olmadığı ve 1/11 ile şut attığı bir maçta rakibin Britanya olması da onlar için bir avantajdı elbette. Büyük Britanya için ise bu turnuva, Olimpiyatlar öncesi bir geçiş süreci denebilir. Ben Gordon, Pops Mensah Bonsu ve Robert Archibald gibi önemli oyunculardan yoksun mücadele ettikleri 3 maçı da ve tur şansını da hemen hemen kaybetseler de, eskiye oranla çok önemli bir yükseliş içinde oldukları da ortada elbette..














Çok önemli oyuncularından yoksun geldiği turnuvada yine de bir sürpriz peşinde olan fakat ilk iki maçında galibiyete ulaşamayan Polonya, eleme turundan turnuvaya katılarak belki de misyonunu tamamlamış olan iddiasız Portekiz'i mağlup ederek gruptaki ilk galibiyetini aldı. Undersize oyunculardan kurulu olan Portekiz'in Polonya karşısında da tek silahı dış atışlardı, dönem dönem etkili de oldular ve maçın ilk yarısını da 36-29 önde kapattılar fakat ikinci yarıda İtalyan Ligi tecrübesine sahip oyun kurucusu Lukasz Koszarek organizeli hücumlarında skor üretmekte zorlanmayan Polonya, farkı lehine açarak karşılaşmadan galip ayrılmayı başardı. Önemli oyuncusu Thomas Kelati'nin 1/6 saha içi isabeti ile etkisiz kaldığı maçta, iki guardı Koszarek ve Berisha'nın sayıları ile maçı çevirdi Polonya ekibi. Ribaundlarda kurdukları 39-25'lik üstünlüğü, iki sayılık atışlara da yansıtarak ikinci yarıda koparttılar maçı. Dar bir rotasyonla ve yaş ortalaması yüksek bir takımla mücadele eden Portekiz'in böyle birbirinden çok zıt iki devre oynaması ve ikinci yarı oyundan düşmesi de doğal karşılanabilir tabiki. Öte yandan; Gortat, Lampe, Ignerski ve Logan gibi çok önemli oyuncularından yoksun olarak turnuvaya katılan Polonya için üçüncülük umudu, bu galibiyet ile devam etse de, milli takımımızın karşısında pek şansları olduğu söylenemez mevcut durumda..

EuroBasket 2011 A Grubu Üçüncü Gün İzlenimleri EuroBasket 2011 A Grubu Üçüncü Gün İzlenimleri Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 04:01 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.